Beauty

Otkrile smo anti-age sastojak o kojem će svi pričati u 2024. godini jer je čak 75% jači i od retinola

Sastojci koji obećaju pokrenuti revoluciju u načinu na koji starimo te nam pomažu da dulje održimo mladenački izgled isti tren imaju našu punu pozornost. Dodatni bonus je kad se radi o sastojcima koji su nam inače bili dostupni samo u tretmanima u poliklinikama, a sada ih možemo uključiti u svoju svakodnevnu kućnu skincare rutinu. Možda još nisi čula za egzosome, ali to je anti-age sastojak o kojem će svi pričati 2024. godine. Istraživanja kažu se da je ovaj nevjerojatni sastojak čak 75% jači od svima omiljenog retinola pa smo otkrile sve detalje o njemu te koji brend ga je već uključio u jedan svoj serum i kako možeš doći do njega.

Možda vas zanima 5 provjerenih recepata za detoks kože koji će nam dobro doći nakon ovih blagdana Rubrika Beauty Beauty

Moć egzosoma

Egzosomi ti možda zvuče kao znanstvena fantastika i, iako su možda još uvijek u povojima, to će prema stručnjacima biti najveći trend u njezi kože u 2024. godini. Opisani kao malene vrećice unutar stanice koje su ispunjene tekućinom, egzosomi sadrže proteine, lipide i genomski DNK, a obično se izvode iz matičnih stanica biljaka. Kada se nanesu na kožu (oni se ne ubrizgavaju), egzosomi pospješuju međustaničnu komunikaciju i potiču starije stanice da se ponašaju kao "mlađe". Egzosomi su moćan koktel snažnih antioksidansa i esencijalnih masnih kiselina, sa svojstvima jačanja kolagena. Sve ove karakteristike zajedno djeluju u borbi protiv znakova starenja, kao što su bore, fine linije i gubitak elastičnosti kože.

Ono što izdvaja egzosome od ostalih anti-age sastojaka je njihova sposobnost prodiranja duboko u slojeve kože, ciljajući direktno na uzroke starenja te potiču proizvodnju kolagena koji je ključan za održavanje čvrstoće kože. Osim toga, egzosomi pomažu neutralizirati slobodne radikale, štetne molekule iz okoliša koje ubrzavaju pojavu znakova starenja. Egzosomi su spremni postati sveti gral anti-age njege kože.

Možda vas zanima Ovaj proizvod čini čuda za svaki tip kose, a mnogi ga još nisu uveli u haircare rutinu - trebali bi! Rubrika Beauty Beauty

Dr. Barbara Sturm kreirala je Exoso-Metic serum za lice koji sadrži egzosome

Nakon 20 godina istraživanja ovog anti-age sastojka, dr. Barbara Sturm je uključila egzosome u čak dva proizvoda za njegu kože - Exoso-Metic serum za lice i serum za njegu područja oko očiju. U njenim istraživanjima pokazalo se da egzosomi igraju ključnu ulogu u smanjenju upala te potiču regeneraciju kože kako bi ten bio blistaviji. Kako starimo, koncentracija cirkulirajućih egzosoma opada - stoga je njihova zamjena skincare proizvodima koji sadrže egzosome najučinkovitije rješenje.

Napredan, visoko učinkovit Exoso-Metic serum za lice dr. Barbare Sturm sadrži profesionalnu formulu s moćnom tehnologijom regeneracije kože posebno dizajniranom za:

  • postizanje zdrave kože blistavog izgleda
  • umirivanje, hidratiziranje i podupiranje funkcije zaštitne barijere kože
  • podržavanje prirodnih mehanizama kože
  • poticanje mladenačka čvrstoće i blistavosti kože
  • poboljšanje ujednačenje teksture i smanjenje vidljivosti mrlja na koži

Cijena Exoso-Metic seruma za lice je, vjerujem da ćemo se svi složiti, nimalo pristupačnih 450 eura. No, ona je samo odraz vremena, truda i istraživanja uloženog u to kako bi nama ovi profesionalni sastojci postali dostupni za korištenje kod kuće.

 | Autor: Dr. Barbara Sturm Dr. Barbara Sturm Foto: Dr. Barbara Sturm

Novi zimski mirisi Možda vas zanima Ovo su novi mirisi i najbolji parfemi za zimsko razdoblje 2024. godine Rubrika Beauty Beauty

Prihvaćanje moći egzosoma

Dok željno iščekujemo dolazak još većeg broja raznolikih proizvoda koji u svojoj formuli sadrže egzosome (koji su po mogućnosti i prihvatljivijih cijena), bitno je zapamtiti da njega kože nije samo ona njega koja dolazi izvana. Zdrav način života uvelike pomaže u borbi protiv pojave znakova starenja, a u to spada uravnotežena prehrana, redovita tjelovježba i dovoljna količina sna. Ovi faktori, u kombinaciji sa snagom egzosoma, mogu nam pomoći da postignemo i očuvamo mladenački sjaj kože koji svi želimo. Egzosomi su anti-age sastojak koji će dominirati razgovorima u 2024. zahvaljujući njihovoj impresivnoj snazi koja nadmašuje čak i retinol te obećavaju revoluciju u industriji skincare proizvoda.

Photo: Instagram @isabellath
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • angiep

    Odlicno, jedva cekam da ga isprobam, ako ne bude pomoglo, idem u nanokliniku.