Beauty

Otkrila sam šljokice za 7 kn s kojima možeš SVE

In šljokice we trust - barem ako se pita miss7 cure. Upravo zato nas je oduševilo otkriće vrlo jeftinih šljokica koje možeš koristiti na očima, usnama, licu i kosi!

Otkad su se šljokice vratile na velika vrata i to počevši s usnama, u stalnoj sam potrazi za adekvatnim glitterom kojega ću uspješno i dugotrajno nalijepiti na bilo koji dio tijela koji poželim. Za početak, prije godinu i pol izbor glittera u dućanima je bio puno manji nego danas, pa sam tražiti alternativne načine. Iako je najlakše bilo nabaviti glitter iz, recimo, Hobby Arta, glitter koji ide na lice mora biti glitter dozvoljen za lice - a to možeš provjeriti na svakom pakiranju. Na kraju sam u bespućima Interneta našla "cosmetic micro glitter" na eBayju po cijeni od jednog dolara, ili manje!

 

A post shared by Korana Marovic (@korana_marovic) on

Ove šljokice na lice možeš fiksirati uz pomoć spreja za lice - natapkaš ih prstima i poprskaš se. Želiš li glitter usne, postoje tri načina: želiš li sjajilo, pomiješaj na tanjuriću glitter i sjajilo, a zatim obilato nanesi na usne kistom. Želiš li mat usne s glitterom, predlažem korištenje običnog ruža, na kojega ćeš natapkati glitter uz pomoć MAC Fix+ spreja (provjereno radi!) i kista ili korištenje tekućeg ruža na kojega ćeš kistom natapkati glitter dok se ruž još nije posušio. Imat ćeš glittera u ustima, pogotovo ako piješ nešto dok hranu tvoj look neće izdržati, ali - izgledat ćeš predobro! Želiš li glitter u kosi, najbolje ga je samo nabacati pa staviti lak, iako ga to neće dugo zadržati, a možeš probati i tzv. šljokasti razdjeljak, gdje glitter lijepiš jakim lakom ili gelom za kosu samo po razdjeljku.

Možda vas zanima Ovo je najbolji ružičasti ruž koji sam ikad probala Rubrika Beauty Beauty

Za kraj sam ostavila najaktualniji trend, a to je glitter na kapcima i trepavicama. Iako je dosta opasno staviti glitter na trepavice (zato danas postoje maskare "top coatovi" sa šljokicama), to ćeš najlakše učiniti uzmeš li jako mokru maskaru i onda na nju tapkaš glitter prstima - makar, bit će ga posvuda, još i tjednima poslije. Glitter na kapke možeš postaviti uz sloj ljepila za trepavice (primjerice, ima ga NYX), uz pomoć sredstva za miješanje proizvoda (ima ga MAC) gdje možeš izmiješati pigment i šljokice pa dobiti gušći nanos boje na oku, tapkanjem kistom natopljenim sprejom za lice preko sjenila ili miješanjem spreja za lice sa šljokicama u posebnoj posudici, pa tapkanjem prstom na kapak.   | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Novitet vrijedan spomena, iako nešto skuplji, su svakako MAC Glitter, šljokice u tri različite veličine, ekskluzivno u svim MAC trgovinama. Pakiranje će ti trajati nekoliko godina košta 180 kn i idealne su za napadnije make up lookove jer su zaista vrlo sjajne, ali možeš ih i staviti kao decentan preljev šljokica preko kapaka - primjerice izabereš li prekrasne bijele šljokice koje se presijavaju na ružičastu i plavu,a zovu se "Iredescent White"!

Blagdani su možda završili, no stiže ljeto, a i šljokice žive vječno. Ovi lookovi idealni su za izlaske i nadolazeće ljetne festivale. Šljokice možeš nabaviti na eBayju i Amazonu za jedan dolar, a ja ću morati nabaviti još nekoliko boja...

Ocjena: 5/5  | Autor: miss7 miss7

Photo: miss7

Komentari 0