Beauty 23. studenoga 2012.

Orijentalni stil novogodišnjeg make upa

1/13

Inspiraciju za svoju blagdansku kolekciju Guerlain je pronašao u svom mirisu Liu. Utjecaj Azije i Šangaja s početka prošlog stoljeća itekako je vidljiv u ovoj kolekciji koju bi svaka ljubiteljica kozmetike rado vidjela pod borom.

"U ludim dvadesetim godinama prošlog stoljeća, Jacques Guerlain je zapravo evocirao Liu kroz izuzetan miris sjedinjujući cvjetne note s aldehidinima. Ove slike i mirisi se sudaraju, zapanjuju me i preplavljuju me prizorima zlatnih pudera, intenzivnih crvenih nijansi, lakiranog sjaja i egzotikom. Svi elementi za Božićni make up su bili tu. I ovaj puta je Natalia naša heroina. Njenu ljepotu lagano miluje zlatni oblak, njene oči su izdužene tušem za oči i naglašene točkom za azijski “touch”, njene crvene djetinje usnice omekšane su prozračnim zlatnim ružem…  Liu za 21. stoljeće, još blistavije od originala" rekao je kreativni direktor Olivier Echaudemaison.

 | Autor:

U božićnoj kolekciji svoje mjesto je pronašao i kultni Liu miris kreiran 1929. Himna ženstvenosti i pravoj ljubavi, ova olfaktorna poema je inspirirana heroinom iz opere Turandot, koju je komponirao Puccini. Ove sezone Liu dolazi u obliku svjetlucavog pudera za lice, tijelo i kosu (559 kn). Senzualna univerzalna nijansa meko osvjetljuje lice, kosu i izložene dijelove tijela od ramena do dekoltea.

 | Autor:

Paleta za oči i usne (519 kn) inspirirana je kaligrafijom. Dvije fatalne nijanse crvene za usnice i tri sjenila za oči sa svjetlucavim česticama se slažu sa svakom nijansom zlatne – brončana, bakrena i bijela. Mat crna boja služi za ocrtavanje očiju koja se može koristiti suha ili mokra, za čaroban i magičan pogled.

 | Autor:

Kultni Meteorites predstavljeni su u dvije nove limitirane verzije. U godini zmaja, imenovane su Perles du Dragon (369 kn) i Wulong (849 kn) – što znači “crni zmaj”. Posvećene su ovoj mitskoj životinji, simbolu kineskih careva, čiji primarni izvor moći leži u perli, sinonimu za sreću, mudrost i obilje. Paleta s četiri nijanse sjenila (389 kn) predstavlja suptilnu monokromnu paletu čije preplitanje tekstura i boja omogućuju prilagođavanje make-up rezultata od prozračnih jutara do zagonetnih noći. Ruževi za usne dolaze u Automatique (249 kn) izdanju te su baš kao i lakovi za nokte (179 kn) dostupni u zlatnoj i ljubičastoj nijansi.

Komentari 0