Beauty

Ombre ne silazi s trona: ovo je 5 trenutačno najpopularnijih varijanti pramenova

  • Svako malo se javljaju novi trendovi za kosu, ali ombre tehnika bojenja i dalje uvjerljivo sjedi na tronu
  • Ono je odličan izbor kad si željna promjene, a opet ne želiš svako malo sjediti kod frizera i bojati izrast
  • Vole ga i mnoge svjetske zvijezde koje te možda inspiriraju za tvoju novu frizuru

Iako su mu kroz godine konkurirali brojni novi trendovi, ombre se i ove godine nametnuo kao najpoželjnija tehnika bojenja kose. Kako i ne bi kada je savršen izbor ako želiš promijeniti frizuru, odnosno boju, a da se poslije ne mučiš previše s održavanjem i bojenjem izrasta. Također je idealna podloga za eksperimentiranje s frizurom - možeš ga odvesti u krajnost s tamnosmeđim korijenom i svijetloplavim vrhovima ili ga 'prigušiti' s tek nekoliko svijetlih pramenova koji će osviježiti tvoju frizuru. Dok razmišljaš o tome kakav bi ti ombre najbolje odgovarao, mi ti donosimo inspiraciju poznatih i slavnih ljubiteljica istoimene tehnike bojenja. 

1. 50 nijansi plave 

Ako nisi sigurna s kojom bi se nijansom plave najradije poigrala, možeš ih staviti nekoliko - od tamnijeg korijena prema svijetlijim tonovima. U tom slučaju korijen možeš ostaviti u prirodnoj boji, a duž kose se poigrati s pramenovima plave boje, ostavljajući platinastu nijansu kao šećer za kraj, odnosno za vrhove. Makar s bojenjem izrasta nećeš imati puno posla, savjetujemo ti da obratiš pažnju na održavanje te koristiš ljubičasti šampon za pranje.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

2. Pepeljasto smeđa u pepeljasto plavu

 | Autor: Instagram/@vasiliychinikhin Instagram/@vasiliychinikhin

Ova će verzija ombre tehnike tvoju kosu pretvoriti u pravo srebro! Smeđi izrast koji postepeno prelazi u sivu boju na vrlo će efektivan način istaknuti svjetlije pramenove. Isto tako, ako ti je tijekom godina kosa izrasla do određene dužine, ovo je odličan način kako da ti još više dođe do izražaja. 

Možda vas zanima Zahvaljujući ovom uređaju za čišćenje lica moja koža nikad nije bila ljepša Rubrika Beauty Beauty

3. Tamnije nijanse za brinete željne promjene

Medeni ombre može poslužiti kao odlična inspiracija za brinete željne promjene. Suptilan, a efektan, odlično će se spojiti s tvojim prirodnim izrastom i dati ti željeno osvježenje. Osim što je jednostavan za održavanje, idealan je kako za dugačke, tako i za kose kraće dužine.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima Budi sigurna prije rezanja! Uz ovaj trik ćeš saznati pristaje li ti dobro kratka kosa Rubrika Beauty Beauty

4. Topli plavo-smeđi ombre 

 | Autor: Instagram@melle.ellen Instagram@melle.ellen Razmišljaš o drastičnoj promjeni frizure iz tamnije u svijetlo? Ako nisi baš sto posto sigurna bi li ti to pristajalo, savjetujemo ti da ispitaš teren s tamnim izrastom i medno-plavim pramenovima. Što se pramenovi budu približavali tvom korijenu, to ćeš više biti sigurna u svoju odluku ili promijeniti mišljenje.

5. Bakreni ombre

 | Autor: Instagram/@jjasondahlstromhairstylist Instagram/@jjasondahlstromhairstylist

Za nijanse smeđe kose koje imaju crveni podton, ovakav će ombre u frizuru unijeti dozu razigranosti. Odlično će se stopiti s prirodnom bojom kose, ali savjetujemo ti da ju njeguješ specijaliziranim preparatima kako vatrena boja ne bi 'ugasnula'.

 

Photo: Instagram/Jenlyn Rodriguez

Komentari 0