Beauty

Okruglo, duguljasto ili ovalno? Otkrivamo ti najbolje frizure za svaki oblik lica

  • Uvijek je poželjno eksperimentiranje s frizurama, a za dobar konačan rezultat bitno je pronaći onu koja će ti savršeno pristajati uz oblik lica
  • Postoje različiti oblici lica, a najčlešće se dijele u ove kategorije: ovalno, okruglo, srcoliko, kockasto i duguljasto lice
  • Ono što pristaje tvojoj frendici ne mora nužno i tebi, zato ti je za savjet najbolje uvijek pitati dobrog frizera

Svaka od nas ima drugačiji oblik lica i upravo zato ista frizura ne pristaje jednako dobro tebi kao i tvojoj frendici ili omiljenoj glumici. Ako želiš frizuru koja će ti savršeno istaknuti lice i uokviriti ga, moraš obratiti pažnju i odabrati onu koja pristaje tvom obliku. Prvo pitanje koje ćeš si sigurno postaviti je kako ćeš znati koji je tvoj oblik lica?  To ćeš napraviti tako što ćeš kosu zavezati u rep i nakon toga ćeš svoj odraz pogledati u ogledalu. Uzmi tamnu olovku za obrve i iscrtaj rubnu liniju svog lica, tako ćeš najbolje otkriti svoj oblik.

1. Okruglo lice 

Ovakvom obliku lica najbolje pristaje razdjeljak na sredini ili sa strane. Takva frizura vizualno će ti izdužiti lice i kreirati simetriju. Savjetujemo ti da ne stavljaš puno slojeva kose uz lice, samo po koji pramen kako bi se ono suzilo. Također za ovakav oblik lica idealne su kratke frizure. Baš kao što to nose slavne Kirsten Dunst, ali i Selena Gomez i Miranda Kerr.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

2. Uglato lice

Razdjeljak na stranu sa šiškama je idealna frizura za ovakav oblik lica. Mekane šiške začešljane u stranu ublažit će ovaj oblik lica. Samo nemoj da ti razdjeljak ode previsoko jer će to naglasiti kutove lica već pokaži samo mali dio čela. Ove slavne osobe su pravi primjer kockastog oblika lica Hailey Baldwin, Gwyneth Paltrow, Olivia Wilde, ali i Keira Knightley.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

3. Ovalno lice

Ako si rođena s ovim oblikom lica, onda si prava sretnica jer tom obliku pristaje bilo koja frizura. I šiške, razdjeljci s bilo koje strane, kratka i duga, ma apsolutno svaki tip frizure je tvoj pravilan odabir. Slavne osobe koje imaju ovalni oblik lica su Kim Kardashian, Rihanna i Bella Hadid, ali i Jessica Biel. S ovim oblikom lica dopušteno ti je sve, pa slobodno eksperimentiraj i uživaj u svakoj promjeni.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

4. Srcoliko lice

Srcoliko lice prepoznat ćeš po širokom i kratkom čelu te uskoj i špicastoj bradi. Ako imaš srcolik oblik lica onda vjerojatno imaš i vrlo izražene jagodice. Idealna frizura u ovom slučaju je ona koja će vizualno proširiti donji dio lica, odnosno bradu. To ćeš postići slojevitim frizurama i kovrčama. Šiške? Da, ali stepenaste i počešljane u stranu. Idealna frizura je kratka sa šiškama, bob do ramena ili slojevito i asimetrično ošišana kosa, ali i razdjeljka sa strane. Takav razdjeljak ublažiti će liniju brade i naglasiti će tvoju vilicu. Tipičan oblik srcolikog lica imaju brojne slavne osobe kao što su Tyra Banks, Kourtney Kardashian i Reese Witherspoon.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

5. Duguljasto lice

Šiške ili razdjeljak u sredini definitivno su pon pogodak ako imaš ovaj oblik lica. Razdjeljak u sredini će stvoriti privid okruglijeg lica , a šiške će vizualno smanjiti izduženost. Većina nas i sama uvijek nosi razdjeljak po sredini baš iz razloga što želimo stvoriti okrugli oblik svog lica, ali i zbog toga što nismo navikli na onaj sa strane. Ovakav oblik lica imaju mnoge pozante osobe, a neke od njih su Sarah Jessica Parker, Liv Tyler, Hilary Swank i Alexa Chung.

 | Autor: Instagram/Jenlyn Rodriguez Instagram/Jenlyn Rodriguez

Možda vas zanima Budi sigurna prije rezanja! Uz ovaj trik ćeš saznati pristaje li ti dobro kratka kosa Rubrika Beauty Beauty
Photo: miss7

Komentari 0