Beauty
Trik za sjajne nokte

Nokti su promijenili boju? Ovaj genijalni trik s pastom za zube mogao bi pomoći

  • Kad je riječ o noktima, želimo da nam uvijek budu savršeni uredni i zdravi
  • Baš kao što pasta za zube može učiniti zube blistavo čistima, ovaj će trik također tvoje nokte učiniti ponovno čistima i sjajnima
  • Evo sve što trebaš znati o ovom jednostavno, a briljantnom triku

Priznajemo, jako uživamo izvještavati o novim trendovima lakova za nokte i čak ih volimo isprobavati sami. Nažalost, prebacivanje između različitih svijetlih boja i cool nail arta postaje problem kada nokat zbog toga promijeni boju. Što onda? Lakirati preko toga? Ili napraviti stanku dok nokat ponovno neće izgledati prirodno zdrav?

Naravno, može oboje, ali jedan TikTok trik nudi puno bolje rješenje. Inače, cigarete, loš lak za nokte ili proizvodi za čišćenje također mogu uzrokovati žućkastu promjenu boje na noktima, ali i kod toga može pomoći beauty trik koji je trenutačno hit na svim platformama društvenih medija. Najbolja stvar u vezi s tim: sve što nam treba već imamo kod kuće.

Trik s pastom za zube sa društvenih mreža za sjajne nokte

Baš kao što pasta za zube može ponovno učiniti tvoje zube blistavo čistima, tako i tvoje nokte može ponovno učiniti svijetlim i sjajnima. To je zbog vodikovog peroksida koji se nalazi u većini pasta za zube. Ovaj aktivni sastojak izbjeljuje nokte, ali i zube.

@parabellbeauty If you have nail polish stains, watch this. Use whitening toothpaste. #TheChallengeAllStars #DSWCutLoose #yellownails #beautyhack #nailhacks ♬ Bongo cha-cha-cha - Remastered - Caterina Valente

Videozapisi s uputama za trik s pastom za zube trenutačno se mogu vidjeti posvuda na TikToku i Instagramu. Naime, ovaj trik, koji je jednostavan koliko i genijalan, zapravo doista djeluje.

Možda vas zanima Manikura koja se presijava poput unutrašnjosti školjke savršena je za ljeto Rubrika Beauty Beauty

Kako posvijetlizi nokte pastom za zube

Trik s pastom za zube doista je super jednostavan i nakon samo nekoliko koraka tvoji će nokti ponovno zablistati.

• 1. korak: Nanesi malu količinu paste za zube na nokte i ostavi da djeluje oko 10 minuta.

• 2. korak: Pastu za zube umasiraj u nokte četkicom za zube.

• 3. korak: Isperi pastu za zube i nanesi ulje za nokte i kremu na ruke.

 | Autor: Instagram @officialnavyprofessional Instagram @officialnavyprofessional

Ovisno o tome koliko je promjena boje jaka (osobito ako je uzrokovana pušenjem), tretman se mora ponoviti. Najbolje je nokte nježno trljati pastom za zube dva puta tjedno, ne češće. 

Dodatni savjet: Nova diskoloracija se može spriječiti. Uvijek bi trebala koristiti zaštitni bazni sloj ispod laka za nokte u boji. Prilikom čišćenja i pranja, rukavice pomažu u zaštiti noktiju i kože na rukama.

Pedikura za ljeto 2024. Možda vas zanima Neočekivane boje lakova: Ove 3 pedikure bit će 'out' u ljeto 2024., ove 3 biti 'in' Rubrika Beauty Beauty
Photo: Unsplash/Sarah Cervantes

Komentari 0