Beauty 23. travnja 2013.

“Nikad ne spavam sa šminkom!”

Boris Ščitar/PIXSELL.

Judita Franković je jedna od onih žena koje uvijek volimo vidjeti na crvenom tepihu, bez obzira nosi li retro haljinicu, donji dio vjenčanice ili dizajnerski komad iz posljednje kolekcije. Kada se prošle godine ošišala na kratko, mnogi su ostali zapanjeni, ali time je dokazala kako je za ulogu spremna na svaku promjenu koja se od nje traži.

Lijepa glumica kao najvažnije proizvode u svojoj kupaonici ističe preparativnu kozmetiku:

“Redovito koristim kozmetiku za čišćenje lica, dr. Hauschka za skidanje šminke, kremu za lice La Roche-Posay i Avene termalnu vodu.”

Kada želi posebno zablistati, odlazi na šminkanje kod vizažistice Simone Antonović za koju jamči kako može napraviti dobar make up, a sama voli raditi piling cijelog tijela.

 | Autor: Boris Ščitar/PIXSELL Boris Ščitar/PIXSELL

“Mama mi je po pitanju njege usadila dobre navike, tako da za mene nema spavanja sa šminkom. Volim si priuštiti male rituale i vrijeme za sebe. Volim kupke,  losione. Također s vremena na vrijeme izmasiram se s toplim svijetlim sezamovim uljem”, otkrila nam je Judita koja voli beauty tretmane.

Zadnjih pola godine odlazim u Beauty centar Bambina, oni imaju par sjajnih tretmana, neku vrstu intenzivnog vježbanja kroz stimulaciju mišića, a meni najdraži tretman je med, sjajno za detoksikaciju. Obožavam i masaže, imam sjajnu maserku. Naravno, potreban je cjelovito shvatiti rad na sebi, dakle i hrana i vježbanje, onda su rezultati najbolji.”

 | Autor: Marko Prpić/ PIXSELL Marko Prpić/ PIXSELL

Iako se ošišala na kratko zbog uloge mnogi su ostali pomalo šokirani. Judita to vidi kao sastavni dio svoga posla i ne opterećuje se time:

“Ošišala sam se za potrebe serije Počivali u miru. Htjeli smo Luciji Car dati malo dječačkog štiha i malđahan izgled. Ne pada mi teško taj dio posla, kad god mogu volim napraviti i fizičku promjenu za likove koje igram. To je naravno mnogo praktičnije na filmu, u kazalištu vrijede neke druge zakonitosti.”

 | Autor: Boris Ščitar/PIXSELL Boris Ščitar/PIXSELL

Iako se mnoge njene holivudske glumice okreću botoksu i odlasku pod nož, Juditi to nije opcija. Kaže kako njena profesija traži emocije, a plastično lice teško ih može pokazati kako treba.

“Volim ljude koji imaju hrabrosti dostojanstveno stariti. Bore su dokaz životnog iskustva. Europske glumice, na primjer imaju puno zdraviji odnos prema starenju nego što ga ima Hollywood. Htjela bih za sebe da mogu uživati u svojim godinama i borama, eto to si želim, hrabrost za to. Prekrasne žene su mi Ana Karić, Lela Margetić, Judy Dench”, za kraj je dodala Judita.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0