Beauty

Ne možemo vjerovati što žene rade lakom za kosu! Stručnjaci su zgranuti!

  • Tvoja koža treba zdrave preparate, zato dobro moraš proučiti sastojke svakog proizvoda 
  • Lak za kosu sadrži loše kemikalije, a fiksator dobre. To dokazuje i činjenica da lak zatvara pore, a fiksator hidratizira kožu
  • Pitali smo stručnjakinju Ivanku Kosanović iz kozmetičkog salona 'Madame'

U želji za što ljepšim izgledom koji će izdržati sve dnevne obaveze, djevojke često posegnu za raznim trikovima, najčešće beauty blogerica, od kojih su neki Ok, a neki itekako štetni. Jedna od iznimno sumnjivih beauty metoda fiksiranja make upa je ona lakom za kosu. Djevojke nisu ni svjesne koliko time mogu nanijeti štete svojoj koži, pa čak i od samo jednog korištenja. 

Zato smo pitali stručnjakinju koja nam je objasnila kako ovaj priručni fiksator može biti loš za kožu:

Riječ stručnjakinje

"Kada se dugoročno ili više puta stavi lak za kosu na kožu, može narušiti pH kože, koji je zapravo zaštita, i doći će do oštećenja same kože, a stanice kože izgubit će vlagu. Posljedica toga su alergije i hiperpigmentacija. Lak za kosu sadrži sintetske mirise i sastojke koji nisu prilagođeni koži lica", kaže Ivana Kosanović iz kozmetičkog salona Madame. Kada kožu pošpricaš lakom za kosu, možda se prva tri puta neće ništa dogoditi, ali dugoročno, tvoja koža bit će ispucala i suha, koža počinje ubrzano stariti i stvorit će se mrlje. Zapamti, lak za kosu, dakle, stvoren je da fiskira tvoju kosu, a ne kožu. 

Možda vas zanima Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo Rubrika Beauty Beauty

Umjesto uništavanja kože lakom za kosu, fiksatori poput ovih dobra su i povoljna zamjena

Profesionalni vizažisti na fiksatore se oslanjaju već godinama i ne koriste se više samo za večernje izlaske, već i za svakodnevno šminkanje. Ako nisi znala fiksator možeš napraviti i doma - sve što ti je potrebno je biljni glicerin koji možeš kupiti u ljekarni, destilirana voda, zdjela i bočica s raspršivačem. Ova dva sastojka stavi u zdjelu, promiješaj i nasipaj u špricu. Tvoj fiksator je gotov u samo pet minuta. A ako ne želiš eksperimentirati doma, donosimo ti izbor proizvoda:
 

 | Autor: notino.hr notino.hr mark.(23,90 kn), Nyx (69,00 kn), Max Factor X( 42,99 kn)

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0