Beauty

Naša poznata frizerka savjetuje kako najbolje zaštititi kosu od sunca i njegovati ju tijekom ljeta

  • Naša poznata frizerka Evelin Benković s nama je podijelila sve o tome kako najbolje zaštititi kosu od sunca i njegovati ju tijekom ljeta
  • Odabir pravih proizvoda, nošenje pokrivala za glavu i redovito korištenje maske za dubinsko regeneriranje kose, samo su neke od stvari koje trebamo imati na umu
  • U nastavku možeš naći savjete o tome kako zaštititi kosu od slane morske i bazenske vode, i koje proizvode za kosu ne smijemo zaboraviti ponijeti kada idemo na plažu
  • Pročitaj više: Više od 40.000 ljudi kupilo je ovaj šampon za rast kose u zadnjih mjesec dana - s dobrim razlogom!

Ljeto samo što i službeno nije stiglo, a s njim i dani provedeni na suncu i plaži ili bazenu. No, iako uvijek štitimo kožu od štetnih sunčevih zraka, često zaboravljamo to učiniti i za svoju kosu. Vođeni savjetima naše poznate frizerke, Evelin Benković, vlasnice salona Evelin, otkrij kako svoju kosu najbolje zaštititi od sunca i njegovati ju tijekom ljeta.

Odabir pravih proizvoda, frizura i zaštite za kosu

Jedan od najvažnijih koraka u zaštiti kose od sunca je odabir pravih proizvoda za kosu. Potraži one koji nude UV zaštitu jer, baš kao tvoja koža, i kosa može pretrpjeti oštećenja od sunca. Ovi proizvodi djeluju tako što stvaraju zaštitnu barijeru oko vlasi koja odbija štetne UV zrake. Uz to, obavezno koristi masku za dubinsko regeneriranje kose barem jednom tjedno kako bi obnovila vlagu i hranjive tvari u vlasima, koje sunce i toplina mogu oduzeti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auré 🪩 (@_aurep)

Možda vas zanima Hair glossing tretman: Zašto bi ga svi trebali isprobati, može li se napraviti kod kuće i koliko dugo traju rezultati? Rubrika Beauty Beauty

Drugo, razmisli o biranju frizura koje će zaštititi kosu, kao i o korištenju modnih dodataka, odnosno pokrivala za glavu. Frizure poput punđi i pletenica ne samo da izgledaju elegantno, već i smanjuju površinu kose koju izlažemo suncu. U međuvremenu, dodaci poput šešira i marama mogu pružiti dodatni sloj zaštite te spriječiti izravno izlaganje kose suncu, smanjujući rizik od oštećenja od sunca. Evo što kaže Evelin o tome koji tip proizvoda bismo trebale koristiti, kada i koje su najčešće greške koje radimo, a koje dovode do oštećenja naše kose:

1.⁠ ⁠Kako pravilno zaštititi kosu od sunca?

Prvenstveno je važno kosu njegovati tijekom cijele godine. Kako bismo pravilno zaštitile boju i zdravlje kose prilikom izlaganja suncu, dobro je birati proizvode za zaštitu od UV zraka, a to su oni koji u sebi imaju derivate vitamina D i E. Uz to, razna pokrivala za glavu (šeširi, marame,...) također su odličan način za zaštititi kosu prilikom izlaganja suncu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auré 🪩 (@_aurep)

Možda vas zanima Ova pjena za kosu tako je dobra da izaziva ovisnost! Daje "bombshell" volumen bez otežavanja i ljepljivog osjećaja Rubrika Beauty Beauty

2.⁠ ⁠Kako ju zaštititi od negativnih utjecaja slane morske ili bazenske vode?

Nekako mi se najbolje pokazalo da kosu prije izlaganja slanoj vodi ili kloru trebamo dobro natopiti kremastim proizvodima za zaštitu poput leave-in regeneratora u kremi. Nekako nisam pobornik kombinacije ulja i morske ili bazenske vode.

3.⁠ ⁠Bez kojeg proizvoda za kosu ne bismo trebale ići na plažu?

Na plažu ne bismo trebale ići bez kreme za zaštitu kose koju, uz to, moramo nanositi svaki put prije ulaska u more. Kreme nisu vodootporne i zato moramo imati na umu da se iznova nanose baš svaki put prije kupanja. I prilikom sunčanja bismo uvijek trebale kosu zaštititi pokrivalom za glavu, stoga su marama i/ili šešir također must-have.

4.⁠ ⁠Kako izgleda idealna ljetna haircare rutina za svaki tip kose - suhu, masnu, tanku, kovrčavu?

Iznimno je važno nanositi kremu za zaštitu kose od sunca obogaćenu derivatima vitamina, prije i tijekom boravka na plaži ili uz bazen. Uljni sprej je odličan za njegu kose nakon obaveznog ispiranja kose od soli ili klora. To su must-have proizvodi za ponijeti na plažu, a kod kuće je obavezno pranje šamponom te njega maskom i leave-in regeneratorom za hidrataciju kose.

Možda vas zanima Ako ga još ne koristiš, možda bi trebala - masažeri za vlasište koji potiču rast i zdravlje kose Rubrika Beauty Beauty

5.⁠ ⁠Što je iskustvo pokazalo, koje su najčešće greške koje klijentice rade ili što propuštaju raditi tijekom ljeta, a da im to oštećuje kosu?

Najčešća greška koju mnogi rade tijekom ljetovanja je to što kosu ne ispiru od soli, što je katastrofa ako pričamo o zdravlju vlasi. Ili ne koriste dovoljno proizvoda, štede ga i ne natapaju kosu s dovoljnom količinom koja je potrebna da proizvod obavi svoju funkciju. Uz to, često ne koriste pokrivala za glavu i kosu ako se duže vremena izlažu suncu, a to je također iznimno važno.

Zaštita kose od sunca i njega tijekom ljeta ne mora biti težak zadatak. Odabirom pravih proizvoda, nošenjem zaštitnih dodataka te hidratacijom kose, možemo uživati ​​u ljetu bez brige o oštećenjima. Zapamti, tvoja kosa zaslužuje istu njegu i zaštitu kao i tvoja koža.

Možda vas zanima Ovo je jedan od najguglanijih trendova za kosu na internetu - kako ga postići? Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @_aurep

Komentari 0