Beauty

Nakon ruske, sad je beauty svijetom ponovno zavladala japanska manikura! Otkrij o čemu se radi

U svijetu noktiju i manikura stalno se pojavljuje nešto novo ili neki zaboravljeni trendovi ponovno oživljavaju. Ove godine se već pričalo o SNS noktima (prahu koji se nanosi na nokat za kreiranje obojane manikure) te BIAB (poznatom kao “Builder In A Bottle” trendu). Zatim je došla talijanska manikura te trend ruske manikure, a sada vjerojatno najnježnija i prirodno najljepša manikura koju možemo imati - japanska manikura. Beauty entuzijastice su najčešće usmjerene na stvaranje cool dizajna i dodavanje duljine svojim noktima. Rijetko koja od ovih tehnika je zapravo lijek za suhe, lomljive i slabe nokte. No, najnoviji TikTok trend koji dobiva jako puno zaslužene pozornosti je japanska manikura kojoj je cilj da našim prirodnim noktima pruži ozbiljnu dozu njege.

Možda vas zanima Ovo je 6 trenutno najtraženijih boja lakova za nokte - dodajemo ih u svoju kolekciju odmah! Rubrika Beauty Beauty

Što je japanska manikura?

Japanska manikura je prije svega ritualno iskustvo, a smatra se da metoda potječe iz Japana i stara je oko 400 godina. Ova vrsta manikure ima jedan glavni cilj - poboljšati zdravlje naših noktiju i dati im prekrasan biserni finiš. Radi se o umasiravanju hranjivih tvari duboko u ploču nokta kako bi oni bili prirodno zdraviji i zablistali bez pomoći ijedne kapljice laka. Japanska manikura ne uključuje korištenje lakova za nokte, produljivanje noktiju tipsama, kao ni nail art. Umjesto toga cilj joj je transformirati slabe nokte i učiniti ih prirodno snažnijima, zdravijima i sjajnijima, a posebno one koji su bili podvrgnuti geliranju.

U skladu s korijenima manikure, tijekom cijelog procesa ne koriste se metalni alati ili otapala. Koriste se samo keramičke rašpice za nokte i tradicionalni alati za poliranje te prirodna ulja. Budući da je to vrlo stara metoda, neki saloni koriste rašpice i buffere od jelenje ili teleće kože te štapiće od narančinog drveta. Međutim, danas se mnogi saloni odlučuju za cruelty-free alate, a ako to radiš kod kuće, možeš koristiti jednostavni buffer za nokte. To stvarno vraća rutinu manikure na osnove. Uključuje nanošenje ulja, pomicanje zanoktica (ne i rezanje!) te masažu ruku.

Možda vas zanima Okupili smo najljepše (i najprodavanjije!) nježno ružičaste lakove za nokte na jednom mjestu Rubrika Beauty Beauty

Što se događa tijekom japanske manikure?

Prvi korak u tradicionalnoj japanskoj manikuri je čišćenje i oblikovanje noktiju rašpicom te pomicanje zanoktica. Zatim se ploča nokta zaglađuje bufferom. Potom se na ploču nokta nanosi zelena pasta koja se obično radi od mješavine vitamina A i E, pčelinjeg polena, keratina (protein koji se prirodno nalazi u noktima) i silicija (mineral iz Japanskog mora). Ima karakterističnu zelenu boju, a sadrži i različita ulja poput jojobe, bambusa, ylang-ylanga i crvenog čaja. Nakon toga se nokti nježno ispoliraju alatom od jelenje ili teleće kože (prirodne kože).

Potom se nanosi mineralni prah u svaku ploču nokta i ponovno se poliraju. On je napravljen od takozvane dijatomejske zemlje i pčelinjeg voska, a koristi se za zadržavanje hranjivih tvari iz paste unutar nokta i za davanje laganog ružičastog sjaja noktima koji traje oko dva tjedna, a ponekad i duže. Kada se kombiniraju, ova pasta i puder zadržavaju vlagu i hranjive tvari kako bi noktima dali nevjerojatan sjaj za koji je teško povjerovati da nije kreiran nadlakom. Posljednji korak je masaža ruku gustim kremama i uljima za njegu kože i zanoktica.

Možda vas zanima Ako su ti nokti tanki poput papira, ovaj lak će ih navodno tako učvrstiti da će biti "poput kandži" Rubrika Beauty Beauty

Može li japanska manikura pomoći slabim noktima i koliko dugo traje?

To je cilj japanske manikure. Naime, sastojci u prahu i pasti izvrsni su za učvršćivanje slabih noktiju. Stručnjaci predviđaju da će tretmani poput japanske manikure samo rasti u popularnosti, a odličan je izbor za nekoga tko se želi odmoriti od gel i trajnog laka. Dobro je znati da prirodni sjajni efekt japanske manikure traje minimalno dva tjedna.

Photo: Instagram @iva_nailcairo

Komentari 0