- Nema ništa primamljivije od mirisa svježe pečenih kroasana ili mekih kiflica rano ujutro - miris stvara osjećaj ugode i čak mami da posjetiš omiljenu pekaru
- Krajem 2024. upravo ti mirisi inspiriracija su za novi parfemski trend: takozvani pekarski ili slastičarski parfemi hvataju miris svježe pečenih peciva u bočicu i ispunjavaju hladnu sezonu toplim slatkim akordima
- Što izdvaja ove nove gurmanske mirise od drugih te koji će note učiniti da parfemi mirišu poput najfinijih kolača
Zima 2024. bit će ispunjena mirisnim akordima koji su karakteristični za to godišnje doba, jer tzv. slastičarski parfemi nisu bazirani na klasičnim notama mošusa, jasmina ili drveta, nego su inspirirani svježe pečenim kolačima. Na mirisnom jelovniku naći će se kroasani, makaroni, peciva s cimetom i slično. Ono što zvuči kao narudžba iz slastičarnice ili pekare naći će se na našoj koži kao fine mirisne nijanse koje će sa sobom nose osjećaj topline, užitka i blagostanja.
Slastičarski ili pekarski parfemi dio su nove generacije trenda gurmanskih mirisa inspiriranih raznim delicijama, a mirišu toliko ukusno da bismo ih gotovo mogli pojesti. Ovi slatki parfemi su stoga pravi izbor za gurmane.
Slastičarski parfemi: Ovi akordi pružaju slatke gurmanske mirise za zimu 2024.
Pogledajmo pobliže trend mirisa za slastičarske parfeme: kompozicije se temelje na mirisima koji se pak temelje na mirisu svježe pečenih kroasana, brioša itd. i stoga su više od parfema - pravo su osjetilno iskustvo. Vraćaju nam uspomene na trenutke uživanja u grickanju bakinog toplog kolača netom izvađenog iz pećnice. Topli, slatki, lagani - mnogi od novih slastičarskih parfema sadrže posebno kreirane akorde koji rekreiraju miris na nježan način i čine ga nosivim u obliku parfema. Obično ih prate note vanilije, karamele, bobičastog voća, pistacija, badema, ruma ili kave; a limun, pačuli, tuberoza i sandalovina također savršeno pristaju uz gurmanske note mirisa.
Nježne nijanse slastičarskih parfema donose ženstven, razigran i mekan šarm - taman da uljepšaš hladnu, turobnu sezonu zavodljivo slatkim akcentima…
Ovo su 3 najbolja "slastičarska" parfema za zimu 2024. godine
Replica Maison Margiela, Coffee Break
Coffee Break iz serije Replica Maison Margiela inspirirana je ugodnim poslijepodnevom u kafiću. Kompozicija kombinira akorde kave s voćnom, svježom mješavinom jabuke i iskričave esencije limuna. Nježni mliječni mousse i sandalovina zaokružuju parfem toplim karakterom i čine ga mirisom koji odaje osjećaj ugode i bezbrižnosti.
Versatile Paris, Croissant Café
Tonka, karamela, vanilija i mlijeko stapaju se u ovom parfemu stvarajući kremasto mirisno iskustvo koje podsjeća na cappuccino i svježe pečeni kroasan i mentalno te vodi u chic pariški kafić. Inovativno interpretirani akordi popraćeni su slatkim, drvenastim tonovima koji ovom mirisu daju topao šarm. Definitivno pravi gurmanski miris!
Nicolaï, Macaron Bourbon Intense
Senzualan, sofisticiran, baršunast: Macaron Bourbon je hommage umjetnosti slastičarstva. Miris to izražava notama gorkog badema, ruma i karamele. Cimet daje pikantnu notu slatkastoj bazi, koja je nježno zaokružena vanilijom, mahunama tonke i pačulijem. Kao svježe pečeni makaroni - ali za špricanje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.