Beauty
Parfemi koji mirišu na slastice

Mmmm. Ovi parfemi mirišu na tek ispečena peciva: fine kroasane, makrone, kiflice…

  • Nema ništa primamljivije od mirisa svježe pečenih kroasana ili mekih kiflica rano ujutro - miris stvara osjećaj ugode i čak mami da posjetiš omiljenu pekaru
  • Krajem 2024. upravo ti mirisi inspiriracija su za novi parfemski trend: takozvani pekarski ili slastičarski parfemi hvataju miris svježe pečenih peciva u bočicu i ispunjavaju hladnu sezonu toplim slatkim akordima
  • Što izdvaja ove nove gurmanske mirise od drugih te koji će note učiniti da parfemi mirišu poput najfinijih kolača

Zima 2024. bit će ispunjena mirisnim akordima koji su karakteristični za to godišnje doba, jer tzv. slastičarski parfemi nisu bazirani na klasičnim notama mošusa, jasmina ili drveta, nego su inspirirani svježe pečenim kolačima. Na mirisnom jelovniku naći će se kroasani, makaroni, peciva s cimetom i slično. Ono što zvuči kao narudžba iz slastičarnice ili pekare naći će se na našoj koži kao fine mirisne nijanse koje će sa sobom nose osjećaj topline, užitka i blagostanja.

Slastičarski ili pekarski parfemi dio su nove generacije trenda gurmanskih mirisa inspiriranih raznim delicijama, a mirišu toliko ukusno da bismo ih gotovo mogli pojesti. Ovi slatki parfemi su stoga pravi izbor za gurmane.

Slastičarski parfemi: Ovi akordi pružaju slatke gurmanske mirise za zimu 2024.

Pogledajmo pobliže trend mirisa za slastičarske parfeme: kompozicije se temelje na mirisima koji se pak temelje na mirisu svježe pečenih kroasana, brioša itd. i stoga su više od parfema - pravo su osjetilno iskustvo. Vraćaju nam uspomene na trenutke uživanja u grickanju bakinog toplog kolača netom izvađenog iz pećnice. Topli, slatki, lagani - mnogi od novih slastičarskih parfema sadrže posebno kreirane akorde koji rekreiraju miris na nježan način i čine ga nosivim u obliku parfema. Obično ih prate note vanilije, karamele, bobičastog voća, pistacija, badema, ruma ili kave; a limun, pačuli, tuberoza i sandalovina također savršeno pristaju uz gurmanske note mirisa.

Nježne nijanse slastičarskih parfema donose ženstven, razigran i mekan šarm - taman da uljepšaš hladnu, turobnu sezonu zavodljivo slatkim akcentima…

Možda vas zanima 6 najboljih parfema za 2024. godinu, dobili su najviše ocjene čitateljica Rubrika Beauty Beauty

Ovo su 3 najbolja "slastičarska" parfema za zimu 2024. godine

Replica Maison Margiela, Coffee Break

Coffee Break iz serije Replica Maison Margiela inspirirana je ugodnim poslijepodnevom u kafiću. Kompozicija kombinira akorde kave s voćnom, svježom mješavinom jabuke i iskričave esencije limuna. Nježni mliječni mousse i sandalovina zaokružuju parfem toplim karakterom i čine ga mirisom koji odaje osjećaj ugode i bezbrižnosti.

 | Autor: PR PR Foto: PR, Replica Maison Margiela, Coffee Break, cijena: 121,50 eura

Versatile Paris, Croissant Café

Tonka, karamela, vanilija i mlijeko stapaju se u ovom parfemu stvarajući kremasto mirisno iskustvo koje podsjeća na cappuccino i svježe pečeni kroasan i mentalno te vodi u chic pariški kafić. Inovativno interpretirani akordi popraćeni su slatkim, drvenastim tonovima koji ovom mirisu daju topao šarm. Definitivno pravi gurmanski miris!

 | Autor: PR PR Fopto: PR, Versatile Paris,. Croissant Café, cijena: 61,46 eura

Nicolaï, Macaron Bourbon Intense 

Senzualan, sofisticiran, baršunast: Macaron Bourbon je hommage umjetnosti slastičarstva. Miris to izražava notama gorkog badema, ruma i karamele. Cimet daje pikantnu notu slatkastoj bazi, koja je nježno zaokružena vanilijom, mahunama tonke i pačulijem. Kao svježe pečeni makaroni - ali za špricanje.

 | Autor: PR PR Foto: PR, Nicolaï, Macaron Bourbon Intense, cijena: 205,00 eura

Novi jesenski parfemi Možda vas zanima 5 novih parfema izašlo je iz radionica poznatih brendova. Evo kako će mirisati jesen 2024. Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @versatile_paris

Komentari 0