Beauty
Novi jesenski parfemi

5 novih parfema izašlo je iz radionica poznatih brendova. Evo kako će mirisati jesen 2024.

  • Parfemi su danas puno više od običnog mirisa – izražavaju naš karakter i daju nam prepoznatljivost 
  • Kako se mijenjaju godišnja doba, tako se mijenja i naše raspoloženje, a i preferencija prema mirisima
  • Ovih 5 novih parfema elegantni su jesenski mirisi koji će zasigurno razvedriti tmurno jesensko doba   

Parfemi djeluju kao nevidljivi dodatak: pojačavaju auru izgleda od senzualnog preko samouvjerenog pa do romantičnog; naglašavaju osobnost i mogu utjecati na to kako nas ljudi doživljavaju. I, naravno, mirisi koje nosimo na koži odražavaju i godišnje doba: dok ljeti dominiraju lagani i svježi akordi, u jesen i zimi to može biti nešto žešća, baršunasto-puderasta ili začinska mirisna kreacija. Novi parfemi za jesen 2024. došli su u pravo vrijeme: predstavljamo pet najljepših mirisnih kompozicija, objašnjavamo koje se inspiracije i arome kriju iza njih te zašto ovu mračnu sezonu ispunjavaju novom elegancijom.

1. 'Un Été Français', Hedi Slimane za Celine

Nedavno je potvrđeno: Hedi Slimane napušta Celine nakon sedam godina na mjestu kreativnog direktora. Prije toga francuski modni dizajner ovjekovječio se u jednom od parfema kuće. “Un Été Français” najnovija je kreacija u Celine Haute Parfumerie liniji i pravi izbor za svakoga tko želi sanjati ljeto čak i u mračnu jesen.

Parfem, koji elegantno kombinira nijanse bergamota, petitgraina, nerolija, jasmina, vanilije i uleksa, nostalgičan je hommage ljetu u Saint-Tropezu i vrlo osobnim tinejdžerskim uspomenama Hedija Slimanea: na plaže Côte d’Azur, prvu ljubav i kožu poljubljenu suncem. S ovim mirisom ljeto doista nikada ne završava... Cijena: još ga nema u prodaji, a slični parfemi iz kolekcije Celine Haute Parfumerie koštaju 250,00 eura. 

 | Autor: Celine Celine foto: PR/Celine

2. Nova kolekcija parfema Bottega Veneta

U jesen 2024. Bottega Veneta lansirala je ne jedan, nego pet novih mirisa. Kolekcija je inspirirana Venecijom - domom talijanske modne kuće. S obzirom na dugu povijest ovog grada kao središta međunarodne trgovine, kreativni direktor Matthieu Blazy spaja mirise iz različitih zemalja i kultura u svakoj od pet kreacija. U 'Come with Me', na primjer, talijanski bergamot susreće puderaste irise iz Francuske. S druge strane, 'Alchemie' kombinira brazilski ružičasti papar sa smirnom iz Somalije za raskošan miris na koži. Svaki parfem je malo putovanje za sebe i ispunjava jesen kombinacijama mirisa kakve dosad nismo doživjeli.

A bočica ovih parfema je i sama po sebi luksuzni kolekcionarski primjerak - s bazom od zelenog mramora Verde Saint Denis i organski oblikovanom staklenom bocom koja podsjeća na vodu venecijanskih laguna i temelji se na tradicionalnoj umjetnosti Murano stakla. Mirisi su dostupni na Bottega Veneta stranici. Cijena: 390,00 eura.

 | Autor: Bottega Veneta Bottega Veneta Foto: Bottega Veneta

Možda vas zanima Ambra je sastojak kojeg sadrže neki od najseksi parfema na tržištu, a ovo je naših top 5! Rubrika Beauty Beauty

3. 'L'Interdit Absolu', Givenchy

Ako želiš nekonvencionalan miris ove jeseni, pronaći ćeš ga u parfemu 'L'Interdit Absolu' iz Givenchyja. Ovo je reinterpretacija klasičnog 'L'Interdit' parfema, koji je 1957. godine kreirao Hubert Givenchy za svoju prijateljicu i muzu Audrey Hepburn. Novi 'Absolu' podiže svoje intenzivne nijanse na višu razinu.

Olfaktivno izražava cvjetno-drvenastu kompoziciju: lavanda i kardamom daju svjež početak, a slijede ih cvijet naranče, tuberoza i arapski jasmin. Vetiver i pačuli daju mirisu drvenasti prizvuk, a duhan ga zaokružuje mističnim dodirom. Ovaj je parfem uniseks i na inovativan način spaja ženstvene i muške akorde. Cijena: 130,59 eura. 

 | Autor: Givenchy Givenchy Foto: Givenchy, 'L'Interdit Absolu'

4. Serija parfema 'Les Éternels' iz Balmaina

Balmain se također posvetio novim mirisima ove sezone i sada je lansirao novu kolekciju mirisa – 'Les Éternels' – pod pokroviteljstvom Oliviera Rousteinga. Serija uključuje osam uniseks parfema koji mirišu luksuzno i izvanredno u isto vrijeme.

'Vent Vert', primjerice, novo je izdanje istoimenog legendarnog parfema kuće iz 1947. godine, koji u 2024. miriše na osvježavajuću mandarinu, jasmin, bosiljak, mentu i list smokve. 'Sel d'Ambre' inspiriran je pustinjom i kombinira topli jantar sa slanom notom. 'Carbone', s druge strane, dopušta klasičnim ružama da se susreću sa zavodljivim mošusom, a također je omiljeni miris Oliviera Rousteinga. Cijena: 300,00 eura. 

5. 'You Doux' i 'You Rêve', Glossier

Topli mirisi koji grle tijelo poput nevidljivog pokrivača i prenose osjećaj ugode idealni su za jesen i zimu. Novi parfemski duo newyorške kozmetičke marke Glossier ulazi u srž stvari, budući da 'You Doux' i 'You Rêve' predstavljaju topli, mekani miris s bazom od mošusa.

U 'You Doux' je baza popraćena puderastim ljubičicama i dimljenim Palo Santo drvetom; u 'You Rêve' harmoniziraju vanilija, prženi bademi, iris i šljiva kao slatki akcenti. Posebnost: kompozicije su osmišljene na način da se kombiniraju s osobnom pH vrijednošću kože i vlastitim feromonima tijela te tako mirišu jedinstveno na svakoj koži. Parfemi su dostupni na Glossier internetskim stranicama od 3. listopada 2024. godine. Cijena: 78,00 dolara (oko 71,00 euro). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glossier (@glossier)

Možda vas zanima Neki parfemi mogu učiniti da djelujemo mlađe! Koja točno mirisna nota skida godine? Rubrika Beauty Beauty
Photo: PR/Balmain

Komentari 0