Beauty
Parfem Ellis Brooklyn Florist

Mirišu na cvijeće, travu, sladoled, čaj... Najbolji novi mirisi za proljeće 2023.

  • S dolaskom proljeća sve nekako živne, a obavezna je i promjena garderobe, ali i frizure te nerijetko i mirisa 
  • Srećom, postoji puno prekrasnih proljetnih mirisa, a i toliko novih, koji će nam pomoći da se oraspoložimo i prigrlimo novo godišnje doba 
  • Kako se ne bi izgubila u moru mirisne ponude, donosimo listu nekih od najboljih proljetnih parfema za 2023. godinu 

Često se može činiti da mirisi djeluju kao trenutačni podizači raspoloženja, a s toliko nemira utkanih u svakodnevni život oslanjamo se na njih više nego ikada kako bi nas utješili, razveselili ili nam pomogli vratiti se na određeno sjećanje ili mjesto. Parfemi nam također pomažu da slavimo sezonske promjene, poput prijelaza iz često tmurne zime u živahni osjećaj pun nade koji dolazi s proljećem. 

Možda vas zanima 'Vještičji parfemi' novi su mirisni hit, čak je i Billie Eilish kreirala jedan Rubrika Beauty Beauty

Srećom, postoji puno prekrasnih proljetnih mirisa - i toliko novih - dostupnih da nam pomognu da se oraspoložimo i prihvatimo novu sezonu. Ponekad se osjećamo izgubljeno kada je u pitanju odabir novog prepoznatljivog mirisa. Jedan bi mogao biti previše voćni. Jedan možda nije dovoljno mošusan. Neki može imati golemu mješavinu nota za koje nikada prije nisi čula. Ali, na kraju uvijek postoji 'onaj miris' koji će ti pristajati baš kako treba. Zapravo, taj savršeni miris može biti nešto što već poznaješ i voliš, samo s malim zaokretom, poput 'Electric Cherry' Toma Forda ili 'Florist' Ellis Brookyn.

A budući da smo spremni za nove početke kad god nam se za to ukaže prilika, postoji puno potpuno novih mirisa koji će nam pomoći da osjetimo da je proljeće doista vrijeme obnove. Kako bismo ti pomogli da suziš neke od svojih opcija i učinili odabir manje opterećujućim, izvukli smo najbolje parfeme ovog proljeća do sada, uključujući odabire novih marki kao što su Elorea, Kayali i Diptyque. 

Ellis Brooklyn Florist

Ellis Brooklyn's Florist je proljetni cvjetni miris koji sadrži neke klasične cvjetne note - tuberozu, gardeniju i jasmin - koje su istaknute jarkim citrusnim dodacima i uzemljene zemljanom bazom sandalovine i cedra. Cijena: 100 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kayali Yum Pistachio Gelato 

Ako voliš mirisati još slađe od svog omiljenog deserta, ne traži dalje od mirisa Kayali's Yum Pistachio Gelato. Popis sastojaka prepun je osnovnih gurmanskih mirisa poput ruma, kardamoma i tonke, plus nekih jedinstvenih mirisnih delicija poput sladoleda, šećerne vune i šlaga. Nakon nanošenja ovog dekadentnog i kremastog parfema, jedina stvar koja će mirisati bolje od kolača na putu do stola si ti. Cijena: 122 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Ourside Dusk

Ourside je brend mirisa sa sjedištem u Bronxu čiji su nostalgični mirisi inspirirani ponoćnim jasminom odmah privukli pozornost. Svježe gornje note grejpa, smokve i bergamota dolaze prve, a zatim se smještaju u bazu zemljanog mošusa, cedrovine i pačulija. Kad bi se gledanje u zvijezde ležeći na krevetu od rosne trave moglo puniti u boce i prodavati, to bi bio Dusk. Cijena: 72,40 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Henry Rose Windows Down Candle

Windows Down Candle Henryja Rosea najbolja je moguća verzija onoga kako može mirisati proljetni povjetarac. Gornje note uključuju osvježavajuće mirise nerolija, bergamota i earl grey čaja, dok donje note mahovine i drva održavaju miris utemeljenim i kompleksnim. Henry Rose je robna marka Michelle Pfeiffer, ali ovaj miris djeluje kao izvozna roba iz talijanskog sela. Cijena: 59,57 eura.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

D.S. & Durga Steamed Rainbow

D.S. & Durga's Steamed Rainbow je vlažna simfonija biljnih i citrusnih sastojaka koja uspijeva usmjeriti točan olfaktorni osjećaj izlaska van nakon sparne ljetne oluje. Naranča, cedar, trava, ljubičica i vetiver kombiniraju se kako bi stvorili ono što se doista osjeća i miriše kao trenutak kada jutarnja rosa počne isparavati nakon izlaska sunca. Cijena: 174,13 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Perfumehead Cosmic Cowboy

Kad bi se osjećaj vožnje u kabrioletu kroz gradska neonska svjetla noću mogao destilirati u miris, to bi apsolutno bio Perfumehead Cosmic Cowboy. Ovaj extrait de parfum je visoko koncentrirani topli jantarni miris sa seksi dodirima začinskog cimeta, duhana i viskija. Cijena: 389,51 euro. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Parfums de Marly Valaya

Najnoviji miris Valaya Parfums de Marly savršen je parfem za dan vjenčanja. Spoj bijelog cvijeća i citrusa s daškom drvenih osnovnih nota, ovaj puderasti, ženstveni miris miriše na svježi, skupi zrak. Cijena: 245 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Sol de Janeiro Rio Radiance Perfume Mist

Sol de Janeiro's Rio Radiance Perfume Mist slatki je cvjetni miris koji donosi toplinu čak i ako vrijeme vani nije baš sjajno. Tuberoza natopljena suncem, kokosovo mlijeko i vanilija istaknuti su sastojci. Cijena: 22 eura.  

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Tom Ford Electric Cherry

Tom Ford's Lost Cherry prisutan je i voljen već neko vrijeme, ali nova verzija mirisa, Electric Cherry, pravi je udar energije koji je ovom gurmanskom mirisu bio potreban. Sadrži razigranu mješavinu morello trešnje, žustrog đumbira, toplog mošusa i dašak jasmina. Cijena: 372 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Vacation Ball Boy Candle

Vacation se udružio s teniskim brendom Prince kako bi kreirao Ball Boy Candle. Vacation je poznat po svojoj evokativnoj kolekciji mirisa koja se temelji na lokaciji, tako da ova svijeća sadrži neke nekonvencionalne note koje su bliske tenisu, poput svježih teniskih loptica i čistih pamučnih znojnica. Međutim, u praksi je to svjež, blago slatkast njegovan miris za van. Cijena: 38,51 euro. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

The Maker Wild

Brand je pronašao način da nota breskve definitivno miriše 'odraslo'. Formula spaja absolut tuberoze i sandalovinu s koštunjavim voćem za zreliji i potpuno opojan proljetni miris. Cijena: 160,44 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Fine'ry Before the Rainbow Fragrance

Moderna staklena boca od plavozelenog stakla sadrži umirujući i okrepljujući miris nakon kišne oluje. Mirisne gornje note mahovine, bergamota i slanog zraka prenijet će te u tropsku kišnu oluju na Havajima. Cijena: 31,17 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Diptyque L'Eau Papier

Diptyqueova L'Eau Papier Eau de Toilette prilično je jednostavan miris, kombinacija bijelog mošusa, cvijeta mimoze i sezama, ali ovaj prilagodljivi miris transformira se nakon što se posuši i na svima miriše malo drugačije. Cijena: 138 eura. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design  

Le Labo Ambroxyde 17 Candle

Završi svoje proljetno čišćenje paljenjem Le Labo's Ambroxyde 17 Candle i uživaj u mirisu koji je teško odrediti. Pojačava miris svega: čiste posteljine mirišu čistije, stari podovi u stanu mirišu poput povijesne knjižnice, a zrak ima laganu morsku notu… Cijena: 70 eura.  

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Elorea Gentle Shower

Ovaj nježni miris dizajniran je za usmjeravanje trenutaka mira koje donosi iznenadna kiša. Zemljane donje note osvijetljene su žustrim đumbirom i zeljastim lišćem. To je svježe zaliveni biljni vrt koji se nalazi u boci. Cijena: 114,61 euro. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Chanel No 5 Možda vas zanima 17 najpopularnijih dizajnerskih parfema svih vremena: prodaju se godinama i najviše su traženi mirisi Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram

Komentari 0