Beauty

Kratka kosa - hit frizura među zvijezdama

Kratka kosa još jednom doživljava veliki povratak, iako zapravo nikad nije ni nestala. Većina žena, jednom kad prijeđe na kratku kosu, zauvijek joj ostane vjerna, ali kada to naprave neke od najljepših žena na svijetu, mnogi se iznenade.

Rezanje kose oduvijek je bilo znak bunta, emancipacije i snage, a zvijezde 21. stoljeća to itekako dobro znaju. Kratka kosa nikada ne izlazi iz mode, ali je nevjerojatno da još uvijek izaziva čuđenje, pa čak i negativne komentare koji idu u smjeru da žena koja ošiša kosu, zajedno s mrtvom kosom odbacuje i vlastitu ženstvenost.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ako zamolite nekoga da opiše popularnu Penny iz serije 'Teorija velikog praska' vrlo vjerojatno će početi s 'duga plava kosa', ali već neko vrijeme glumica Kaley Cuoco, pa tako i Penny, nose kratku frizuru. Iako mnogi tvrde kako je lik time izgubio na šarmu, a glumica na seksepilu, Kaley je nedavno učinila korak više, obojivši kosu u pink, pa tako plavuši sa seksi slapovima kose nema ni traga.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Shailene Woodley je dugo vremena bila još samo jedna brineta na zvjezdanom nebu, a kada se ošišala na kratko odmah je počela iskakati iz mase. Zvijezdi filmskog serijala 'Različita', mnogi predviđaju blistavu karijeru, a modna kritika obožava njen stil koji je mješavina dječačkog i ženstvenog. Shailene izgleda odlično s kratkom kosom, koja joj lice dovodi do izražaja.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Najveći šok ipak je izazvala Scarlett Johansson koja je ulogu majke pozdravila novom, kratkom frizurom. Iako se njena ženstvenost nikako ne može dovesti u pitanje, činjenica je kako mnogima promjena nije draga, a muškarci diljem svijeta se nadaju da će uskoro opet imati dugu kosu ili barem bob kakav nosi Crna Udovica u 'Osvetnicima'.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Niti promjena Miley Cyrus nije prošla nezapaženo. Iako je Miley s frizurom odlučila promijeniti cijeli dosadašnji image i percepciju javnosti o njoj kao zvijezdi, kratka kosa joj dobro stoji. Dakako, bilo bi bolje da je ne kombinira s upitnim modnim odabirima, ali to je već druga tema. Mladoj pjevačici je trenutno najvažnije privući pažnju, pa kratku kosu shvaća kao način provokacije.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ipak, postoje zvijezde koje je teško i zamisliti bez kratke kose. Ginnifer Goodwin iz serije 'Jednom davno' nosila je kovrčavi bob, duge uvojke, ali jednostavno je najviše volimo s kratkom kosom koja joj izvrsno stoji. Daje joj pomalo dječački look koji ona ublažuje fantastičnim make-upom, ali i dizajnerskim kreacijama.

Mnogi će reći kako danas živimo u svijetu u kojem je sve dozvoljeno, pa je neobično što šišanje još uvijek izaziva toliko reakcija. Kratka kosa je još uvijek znak slobode, bez obzira na to što je prošlo čitavo stoljeće otkad je ona smatrana skandaloznom, ona ne prestaje izazivati reakcije.  Ono što je zanimljivo je kako su kratku kosu mahom odabrale glumice i pjevačice koje utjelovljuju snažne ženske likove, koji na filmskom platnu imaju, doduše, imaju dugu kosu, ali zato stvarne junakinje nose kratku!

Slike detaljnije pogledaj u galeriji..

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0