Beauty

Kosa ti je masna, a nemaš vremena ni suhog šampona? Pokušaj s dezinficijensom za ruke!

  • Neočekivano i brzo moraš na posao, neki sastanak, jednostavno iz kuće, gdje tvoja masna kosa neće izazvati ovacije?
  • Vjerovala ili ne, stvar možeš popraviti tekućim dezinficijensom za ruke. A to svi imamo pri ruci
  • Evo kako ga primijeniti i koliko često to smiješ raditi

Brzo se moraš srediti, kosa ti je masna, nemaš je vremena oprati, a nemaš ni suhi šampon? Velika je vjerojatnost da ti se to već i dogodilo nekada. Naravno postoji i način da se generalno riješiš masne kose, ali ovako na brzaka situaciju može spasiti sljedeći savjet koji smo pronašli u ovo vrijeme kad svi pišu o dezinficijensima. Naravno, treba upotrijebiti onaj za ruke, koji neće naškoditi koži.

Možda vas zanima "Nakon što sam prestala raditi ovih 7 stvari, moja kosa napokon izgleda sjajno" Rubrika Life&style Life&style

Dakle, uzmi bočicu sredstva za dezinfekciju ruku te stavi malo sredstva na vrhove prstiju (a ne na dlan!) i utrljaj po korijenu kose. Nježno umasiraj u vlasište, pazeći da je svaki dio pokriven. Pri tom se nagni s glavom prema dolje. Kad se uspraviš vidjet ćeš da je došlo do određene promjene. Vlasište će izgledati manje masno. Alkohol u proizvodima za dezinfekciju kože, kao što su sredstva za dezinfekciju ruku ili higijenske maramice, pomažu u suzbijanju nakupljene masnoće, a čak i pomalo podižu kosu.

via GIPHY

Ako nemaš pri ruci tekuće sredstvo za dezinfekciju, onda možeš koristiti i vlažne maramice. Stavi ih na kosu i pričekaj da se čarolija dogodi. Međutim, nemoj to raditi svaki dan. To je trik koji se koristi isključivo u nuždi. Naime, alkohol općenito nije dobar za tvoju kosu, zato ga štedljivo koristi. Agresivan je i za kožu - znaš kako su ti suhe ruke ako koristiš puno dezinficijensa! Dakle, samo u nuždi.

Evo još 3 proizvoda koji ti u nuždi pomažu kod masne kose!

1. Dječji puder

Ne samo da izvrsno miriše, dječji puder je sjajan za osvježenje izgleda kose. Upotrijebiti ga jest nešto neurednije od korištenja sredstva za dezinfekciju ruku: stavi malo dječjeg pudera na vlasište. Utrljaj ga prstima, a zatim četkom pročešljaj kosu. 

Možda vas zanima Kosa ti izgleda loše? Možda koristiš pogrešan šampon. Evo kako izabrati pravi Rubrika Beauty Beauty

2. Malo parfema

Baš kao i sredstvo za dezinfekciju, parfemi također sadrže alkohol. Ako si vani cijeli dan i temperatura je iznad 40 stupnjeva, poprskaj citrusni miris na kosu. Ne samo da će tvoja kosa izgledati manje masno, nego će izvrsno mirisati!

3. Napravi sama suhi šampon

Kod kuće možeš sama napraviti suhi šampon. Jednostavno pomiješaj prah od kukuruznog škroba zajedno s kakaom u prahu i umasiraj ga uz korijen kose.

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/miss7

Komentari 0