Beauty

Konkurencija filerima u usnama: sve o trendu lip blushinga koji tek dobiva na popularnosti

  • Lip blushing tehnika je polutrajne šminke u kojoj se usne iscrtavaju za prirodan i pun izgled
  • Tehnika je neinvazivna pa bi mogla biti odlična alternativa ako se“bojiš“ filera
  • Poboljšana boja tvojih prirodnih usana može ti potrajati i do tri godine nakon tretmana

Lip blushing tehnika je polutrajne šminke koja je u posljednje vrijeme zaokupila pažnju brojnih beauty influencera, posebno na TikToku. Drugačija je od filera za usne, koji mijenjaju puninu usana i njihov oblik. Ovom metodom uz posebnu polutrajnu boju za usne, pojačava se prirodna boja tvojih usana. Usne djeluju punije, ali prirodno, no oblik im se ne mijenja.

Lip blushing nova je omiljena i praktična tehnika poboljšanja izgleda usana jer eliminira i potrebu za ružem i olovkom za usne. 
Stručnjaci objašnjavaju kako je lip blushing kozmetički tretman koji tvojim usnama daje prirodnu boju sjenčanjem, iscrtavanjem i bojenjem tvojim usana pomoću pigmentirane boje koja se rasprostranjuje sitnom iglicom za potpuno prirodan izgled. Lip blushing zapravo je kozmetička tetovaža baš poput microbladinga obrva, samo za tvoje usne!

Možda vas zanima Znaš li kako zapravo izgleda filer za usne? Kirurg je otkrio kako filer izgleda izvan kože Rubrika Beauty Beauty

Odgovarajuća nijansa boje individualno se bira od osobe do osobe, no to je uvijek poboljšanje tvoje prirodne boje za nekoliko nijansi, a ne potpuno drugačija boja. Tretmanu lip blushinga ne mogu se podvrgnuti baš svi. "Idealan kandidat je osoba koja nema ili nije sklona kožnim bolestima poput keloidnih ožiljaka ili herpesa. Također, tretman se ne preporučuje trudnicama i dojiljama", ispričala nam je Ket Crnolatac, zagrebačka lips, brows i lash artistica.

Nakon postupka usne su natečene 24 - 48 sati, a zatim se natečenost smanjuje. Također su i mnogo tamnije, a kako dani prolaze, tako i usne blijede u boju koja im je namijenjena. Usne se nakon postupka i ljušte, a konačan rezultat vidljiv je 5-7 dana nakon izvođenja lip blushinga.

@jilliananddrclaire Reply to @_daynamusic  Lip blushing hour 1! Do you want to see day by day progress? #lipblushing #lipblush #nyc #lips #lips #beauty #beautytips #foryou ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

"Sam postupak traje maksimalno 3 sata, ovisno o obliku i zahtjevnosti usana, dok će ti rezultati potrajati i od 1 do 3 godine, nakon čega usne izblijede u svoju prirodnu boju. Trajanje ovisi i o tehnici te o vrsti kože pojedinog klijenta", rekla nam je Ket u razgovoru.

Pušenje, boravak na suncu i pretjerana ekfolijacija mogu ubrzati proces. Također, čimbenici koji mogu utjecati na trajnost ove metode su i metabolizam, tehnika, ali i način održavanja. U razgovoru s Ket saznali smo i kako tretman lip blushinga tek dobiva na popularnosti kod žena, jer su obrve ipak još uvijek u prvom planu! 

Cijene lip blushinga kreću se oko 2000 do 3000 kuna za prvi tretman. Nadopuna koja se može napraviti godinu dana od prvog tretmana ako želiš  pojačati prvotni efekt dodatno se plaća, no manje od prvog tretmana.

Angelina Jolie Možda vas zanima Prije i poslije: fotografije slavnih koje pokazuju kako veličina usana drastično mijenja izgled lica Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Shutterstock

Komentari 0