Beauty

Znaš li kako zapravo izgleda filer za usne? Kirurg je otkrio kako filer izgleda izvan kože

  • Fileri za usne i lice trenutno se jako popularan kozmetički zahvat uljepšavanja
  • No, rijetko tko zna što se zapravo u injekciji nalazi
  • Jedna poliklinika iz Los Angelesa pokazala je na TikToku kako hijaluronski filer izgleda izvan injekcije

Fileri za usne i lice postali su iznimno popularni unazad nekoliko godina, no nisu svi upoznati sa stvarnim materijalom koji su ubrizgava pod kožu.

Tim Aesthetic MdR, poliklinike za kozmetičko uljepšavanje iz Los Angelesa u Kaliforniji, na svojem je TikToku odlučio podijeliti što točno jedna injekcija filera za povećanje usana sadrži prije nego što se ubrizga u kožu. Video je na TikToku objavljen krajem prošle godine, a od tada je sakupio gotovo 11 milijuna pregleda.

@aestheticmdr_ Who wants one🙋🏻‍♀️ #dermalfiller #lipfiller #naturalresults #medspa #selfcaretips #lipaugmentation #pa ♬ som original - luiza

Dr. Luis Macias u razgovoru za Insider otkrio je zašto su fileri gelaste konzistencije i zašto kozmetički zahvati koji se s njima izvode mogu biti toliko skupi.

Liječnik je rekao kako su mnogi pacijenti zabrinuti da jedna injekcija filera sadrži “preveliku dozu” koja bi mogla dodati “previše volumena” i stvoriti “prevoluminozan izgled” njihovih usana.

Zato su u ordinaciji došli na ideju da pacijentima približe sam izgled filera tako što su žlicu napunili jednakom količinom filera koja se nalazi i injekcijskoj dozi. U njihovoj poliklinici koriste se fileri s hijaluronskom kiselinom, koji su vrlo česti i mogu se koristiti za popunjavanje i lica i usana. Također, reverzibilni su, odnosno, može ih se i izvaditi iz lica ili usana.

Možda vas zanima Ne uljepšavaju se samo poznate žene Hollywooda - plastičnim operacijama skloni su i ovi holivudski ljepotani Rubrika Life&style Life&style

“Obrazi, područje ispod očiju i brada obično zahtijevaju po jednu injekciju sa svake strane”, rekao je Macias. “Ako se radi cijela čeljust, tad je potrebno četiri, pet ili šest injekcija.”

Fileri su napravljeni da bi se u koži osjećali što prirodnije. “Važno je da filer nije tekućina jer bi se u suprotnom mogao proširiti na mjesta gdje nije predviđen, a ne ostati na području na kojem je namijenjen.”

Ako je postupak napravljen ispravno, prema Maciasu, filer se ne bi smio “pretjerano osjećati” u koži. “Prilično dobro se stapa s tkivom”, rekao je Macias.

U komentarima ispod videa brojni su korisnici istaknuli kako takva mala količina filera može stajati stotine dolara. No, Macias kaže da nije samo injekcija i filer ono što se plaća.

“Injekcija s filerom samo je dio toga, ono što se zapravo naplaćuje je stručnost osobe kod koje ste došli na injekcije filera.”
Stoga je vrlo važno, upozorava ovaj liječnik, da neovisno o tome kakva vrsta filera se odabere, da se pomno istraži mjesto izabrano za obavljanje tog kozmetičkog zahvata.

Budući da je korištenje filera danas vrlo prošireno, postoje mnoga mjesta na kojima je ta usluga ponuđena, no nisu sva preporučljiva.

Jedan od problema na koje ovaj liječnik upozorava je i to što takva mjesta često nemaju hijaluronidazu, enzim kojim se hijaluronski filer može razgraditi ako dođe do komplikacija u koži ili jednostavno otopiti višak neželjenog filera.

Liječnik upozorava na to koliko je bitno istražiti mjesto, pronaći recenzije, ali pogledati i prije i poslije fotografije drugih pacijenata.
Njegov savjet za kraj bio je da nakon što se odabere iskusan stručnjak za provođenje ovog kozmetičkog zahvata, da se s filerima počne oprezno i sporo. “Usne su dobro mjesto za početak”, rekao je.

Možda vas zanima "Nakon 6 godina riješila sam se filera iz usana. Sad izgledam mlađe i ljepše" Rubrika Beauty Beauty


 

Photo: Shutterstock

Komentari 0