Beauty

Kasno si se ustala i ne stigneš se istuširati? Nema veze, ovih 7 trikova spasit će ti dan

  • Budilica zvoni, a ti shvaćaš da jedva stigneš popiti tri gutljaja kave prije nego što izjuriš van ususret obavezama…
  • Nema šanse da se stigneš otuširati, a što je onda s tvojom kosom, mirisom i osjećajem ne baš pretjerane svježine?
  • Srećom, možeš se poslužiti sljedećim trikovima koji će ti spasiti dan 

Jutro nam ponekad ne ide na ruku i ostavlja nam jedva vremena da srknemo jutarnju kavu ili zgrabimo pecivo prije nego što izjurimo van. Tuširanje je tada često luksuz koji si ne možemo priuštiti. Nažalost osjećaj da se ne osjećamo dovoljno čisto može nas pratiti cijeli dan, a vjerojatno ćemo imati osjećaj da svi oko nas znaju da se taj dan nismo stigle otuširati

Možda vas zanima 5 stvari koje se mogu dogoditi s tvojim tijelom ako se prestaneš prati sa sapunom Rubrika Beauty Beauty

No, uz pomoć sljedećih trikova koje možeš napraviti u čas vremena to ne mora biti tako. Situaciju mogu popraviti ova mala ali učinkovita rješenja. 

1. Imaj spreman tonik od jabučnog octa

Kada budeš imala vremena, smućkaj  tonik od 2 dcl vode i 2 žlice jabučnog octa (najbolje organskog) ulij u bočicu s raspršivačem i upotrijebi ga na svojoj kosi ona jutra kada shvatiš da se nećeš stići otuširati. Jabučni ocat pomoći će izbalansirati pH tvoje kože, a  kosa će ti zablistali iako joj nisi priuštila temeljito pranje šamponom. I nemoj se brinuti oko mirisa – isparit će čim se kosa osuši. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

2. Upotrijebi osvježivač za tkanine

Ako si propustila osvježiti svoje tijelo pod tušem, nadoknaditi možeš osvježavanjem svoje odjeće prije nego što ćeš je obući. Za to ti može poslužiti osvježivač za tkanine koji inače koristimo za uklanjanje neugodnih mirisa iz naših zavjesa ili tapeciranih kauča. Ova tehnika može ti pomoći da se osjećaš ugodnije tijekom dana. 

3. Odvoji malu količinu pudera 

Puder za bebe može ti pomoći da ukloniš neugodno mirise s dijelova tijela gdje se najviše znojiš. Samo nanesi malu količinu ispod pazuha, stopala ili još neka gdje misliš da bi se mogla pojačano znojiti. Zapravo, puder se tijekom 19. stoljeća na veliko koristio kako bi uklonio neugodne mirise dok se danas uglavnom primjenjuje u njezi bebine kože. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

4. Suho pranje kože

Ako želiš potaknuti cirkulaciju tijela, al nemaš vremena za dugo tuširanje ili kupku posegnuti možeš za četkom s prirodnim vlaknima. Nakon što istrljaš tijelo kružnim pokretima na suho riješit ćeš se toksina i mrtvih stanica, a tretman će imati i energizirajući učinak. Idealan početak dana, zar ne?

Možda vas zanima Pereš li noge dok se tuširaš? Ovo jednostavno pitanje podijelilo je Internet, neki su se čak i posvađali Rubrika Beauty Beauty

5. Pripremi vlažne maramice

Mnoge će se složiti da su vlažne maramice izvrsno rješenje kada treba nabrzinu osvježiti tijelo. Imaj na umu da istu vrstu vlažnih maramica ne upotrebljavaš za lice, intimne dijelove i ostatak tijela. Ako ti je baš ponestalo paketića vlažnih maramica možeš se poslužiti i čistim  ručnikom koji su namočila u toploj vodi. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

6. Nanesi losion ili parfem

Nakon što se na brzaka osvježiš najbolji način da lijepo zamirišeš je upotreba mirisnih losiona za tijelo ili parfema. Nanesi malu količinu na ključne dijelove tijela gdje će se miris dulje zadržati. Obično su to područja gdje najviše osjećaš puls, poput zapešća, stražnji dio koljena, unutrašnjost laktova ili vrat.

7. Upotrijebi šampon za suho pranje 

Najbrži način da se riješiš masne kose je upotreba šampona za suho pranje. Još bolje, ako već shvatiš da se ujutro nećeš imati vremena istuširati i oprati kose, najbolje je da šampon za suho pranje naneseš tu večer. Kosu podijeli u zone, a zatim pramenove posprejaj šamponom i ostavi da djeluje 10-ak minuta. Iščetkaj kosu i kreni u dan!

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    divne preporuke, ne tuširaj se ali upotrijebi parfem....hm.....srednji vijek ili?????