Beauty
šiške

Kako stilizirati šiške? Poznati frizeri savjetuju kako to učiniti ovisno o frizuri i teksturi kose

  • Šiške su jedan od najlakših, ali i najdramatičnijih načina na koje možemo transformirati frizuru
  • Pristaju i na kratku i na dugu kosu, a mogu se prilagoditi i svim tipovima i teksturama kose
  • Ipak, baš kao što je i slučaj s ostatkom kose i šiške različitih tekstura zahtijevaju različitu njegu i stiliziranje!

Dodavanjem šiški u trenu možemo transformirati ne samo frizuru nego i naš izgled, a nakon što odaberemo stil koji savršeno pristaje obliku lica i frizuri koju već imamo, moramo naučiti i kako stilizirati te šiške. Šiške zahtijevaju desetak minuta duže brige i stiliziranja frizure, no ako naučimo kako to napraviti, svakog dana možemo imati predivnu frizuru na koju smo potrošile tek malo više vremena!

Šiške obožavaju nositi i slavne holivudske zvijezde, poput Dakote Johnson i Anne Hathaway, kao i Sienna Miller, a svaka ih nosi na svoj način! Šiške mogu biti i jednostavan način da istaknemo crte lica, posebno oči i jagodice, a možemo ih u potpunosti prilagoditi sebi, našem obliku lica kao i teksturi kose.

U nastavku prenosimo savjete celebrity frizera poput Andrewa Fitzsimonsa, Mare Roszak, Vernona Françoisa i Marka Townsenda, koji stoje iza mnogih slavnih frizura sa šiškama, o tome kako stilizirati pojedini oblik šiški!

Ravne šiške

Koliko god se činila laganom za stiliziranje i ravna kosa krije određene 'zamke', poput nanošenja previše proizvoda, što kosu može učiniti masnijom. Stoga frizeri savjetuju u potpunosti izbjegavanje proizvoda za stiliziranje i lagano oblikovanje šiški prvo ravnom, a zatim okrugom četkom. Za osvježavanje izgleda predlažu nanošenje šampona za suho pranje, ali samo na dijelu gdje je šiškama potrebno.

šiške | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Valovite šiške 

Kod valovitih šiški najbitnije je prigrliti njihovu teksturu i formu te ih stilizirati u skladu s tim. Možemo ih osušiti samo na zraku, za opušteniji i prirodniji izgled te umjesto četke, proći kroz njih i oblikovati ih prstima, kako bi zadržale prirodnu teksturu. S druge strane, uvijek ih možemo stilizirati i sušilom za kosu i okruglom četkom te ih lepršavo oblikovati u stilu 70-ih.

šiške | Autor: Instagram @tara.mera_the_creator Instagram @tara.mera_the_creator Foto: Instagram @tara.mera_the_creator

Kovrčave šiške

Kad je riječ o stiliziranju kovrčavih šiški, s uvijanjem malih, kratko rezanih kovrča možemo početi kad nam je kosa oko 80% suha, a onda kad se osuši u potpunosti, pramenove možemo nježno razdvojiti prstima, uz upotrebu laganog seruma za održavanje prirodnog oblika kovrči. Sušenje kovrčave kose dosta je individualan proces te svatko može pronaći tehniku koja najviše odgovara njegovim kovrčama. Korištenje difuzora prilikom sušenja kose ipak je zajednički korak ključan za definiranje kovrči i volumen.

Duge šiške

Duge šiške najviše će volumena dobiti uz pomoć viklera, nakon nanošenja proizvoda za volumen i sušenja i oblikovanja okruglom četkom. Ako su predugačke te nam smetaju, uvijek ih jednostavno možemo kopčom uklopiti s ostatkom kose.

šiške | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Možda vas zanima Kopče za kosu praktičan su detalj s kojim uvijek imamo frizuru. Evo najljepših Rubrika Moda Moda

Kratke, oštro rezane šiške

Vrlo kratke ravne šiške najlakše ćemo stilizirati dok su još mokre, a nakon sušenja, možemo još jednom proći preko njih peglom za kosu, kako bismo ih dodatno izravnale. Ako im želimo ipak dodati malo volumena, prilikom sušenja, možemo ih stilizirati i okruglom četkom za feniranje.

šiške | Autor: Instagram @hairbyruslan Instagram @hairbyruslan Foto: Instagram @hairbyruslan, mini šiške

Zavjesa šiške

Ovaj predivan duži stil šiški s razlogom je jedan od najpopularnijih, a frizeri savjetuju kako će najlaskavije izgledati: stilizirane uz puno volumena, koji možemo dobiti posebnim proizvodima volumen, viklerima ili okruglom četkom prilikom feniranja kose! Nakon stiliziranja, završni dodir može biti da prstima prođemo kroz krajeve šiški, kako bismo dobile onaj lepršavi efekt.

šiške | Autor: Instagram @chiadostudio Instagram @chiadostudio Foto: Instagram @chiadostudio

Duže, izrasle šiške

Ona neobična faza u kojoj čekamo šiške da narastu jer ih više ne želimo, može biti nezgodna za stiliziranje, a stručnjaci savjetuju da se poslužimo jednostavnim trikovima poput kopčanja šiški uz kosu ili da ih pak stiliziramo uz lice, kao pramenove koji će ga uokviriti. Također, ako su dovoljno duge, možemo ih i isplesti u slatke pletenice!

Sienna Miller | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia. Sienna Miller

 

Možda vas zanima Za bujnu i zdravu kosu: izdvojili smo 6 odličnih šampona koji potiču njezin rast Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @chiadostudio

Komentari 0