Beauty

Kako spriječiti ljuštenje skincare proizvoda prilikom nanošenja seruma i krema u slojevima?

Ima i gorih stvari koje nam se mogu dogoditi od ljuštenja proizvoda za njegu kože - znaš ono kad se počnu pretvarati u male granule koje se gomilaju sve dok ne padnu s lica? Međutim, to ovu pojavu ne čini manje iritantnom jer ulažemo trud u svoju rutinu i ne želimo da nam samo tako propadne. Prema stručnjacima, postoji nekoliko različitih razloga zašto se to događa i srećom te je probleme doista lako riješiti.

Možda vas zanima 7 top krema s kolagenom za nahranjenu i glatku kožu lica bez finih linija i bora Rubrika Beauty Beauty

Nanesi proizvode za njegu kože pravilnim redoslijedom i biraj slične formulacije

Tvoji proizvodi za njegu kože se mogu ljuštiti jer ih nanosiš krivim redoslijedom. Pravilo koje treba slijediti je jednostavno - nanosi proizvode od najrjeđih prema najgušćima. Prvo se nanose tonik ili emulzija, potom serum, zatim hidratantna krema, a onda SPF. To omogućuje proizvodima s najviše aktivnih tvari (tonicima i serumima) da budu u najbližem kontaktu s kožom. Također, ako dođe do ljuštenja kada nanosiš sloj po sloj proizvoda, to znači da postoji nekompatibilnost među njihovim formulama. Proizvodi na bazi vode i ulja ne miješaju se dobro, stoga ih ili izbjegavaj miješati ili pričekaj malo duže vrijeme da se čim bolje upiju.

Odvoji vrijeme za nanošenje skincare proizvoda u slojevima

Nestrpljivost da odradiš rutinu za njegu kože još je jedan čest uzrok ljuštenja proizvoda, odnosno činjenica da ne dajemo dovoljno vremena svakom proizvodu da se osuši prije nanošenja sljedećeg. Rješenje za ovaj problem je prilično jednostavno. Obično će ljuštenje spriječiti čekanje minutu ili više između slojeva, stoga napravi pauzu. Također, nemoj pretjerivati s količinom proizvoda. Previše kreme ili seruma odjednom može prdoinijeti nakupljanju i ljuštenju proizvoda pa razmisli o korištenju proizvoda koji su apsolutno neophodni i daj im dovoljno vremena da se upiju.

Još jednom provjeri koji su sve sastojci u tvojim proizvodima

Ako još uvijek ne možeš pronaći rješenje i tvoji proizvodi se i dalje ljušte nakon što si isprobala sve navedene savjete, vjerojatno je vrijeme da dobro proučiš proizvode koje koristiš. Testiraj proizvode jedan po jedan i provjeri ljušti li se neki od njih sam od sebe. Ako se neki proizvod ljušti sam po sebi, to znači da formula nije dobro formulirana ili nije ispravno neutralizirana.

Možda vas zanima Koža vrata prva otkriva naše godine! 15 krema i seruma za vrat koji će usporiti starenje Rubrika Beauty Beauty

Ljuštenje proizvoda za njegu kože nije kraj svijeta, ali ako znaš kako to spriječiti, to će ti sigurno uštedjeti puno vremena i poboljšati djelotvornost skincare rutine. Donosimo i nekoliko dodatnih savjeta beauty influencerice Elle McNamare, poznatije kao @bambidoesbeauty. Ona je na svom Instagramu podijelila 3 savjeta kojih se ona pridržava u želji za sprječavanjem ljuštenja skincare proizvoda prilikom nanošenja:

  • Izbjegavaj više od jednog silikonskog proizvoda u svojoj skincare rutini i nemoj ga koristiti previše. To su obično primeri za zamućivanje tena ili hidratantne kreme koje mogu biti bogate silikonima ako pružaju onaj baršunasto glatki osjećaj.
  • Koristi maglicu za lice između svakog sloja. Ovo funkcionira jer maglica pomaže proizvodu da se upije u kožu, umjesto da ostane “sjediti” na površini.
  • Ako znaš da ćeš nanositi puno šminke, svedi svoje korake za njegu kože na minimum. Većina SPF-ova može biti dovoljno hidratantna da se koriste kao hidratantna krema i SPF u jednom.

Možda vas zanima Suha koža lica loša je podloga za šminku. 5 savjeta kako da makeup izgleda lijepo i svježe, usprkos svemu Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @dlgnskin

Komentari 0