Beauty

Kako odabrati najbolje rumenilo prema tonu kože objašnjavaju stručnjaci

  • Odabir pravog rumenila može biti noćna mora. Kako u tolikoj ponudi tekstura i nijansi odabrati on za nas najbolje?
  • Nijansa koja nam se najviše sviđa ne mora nužno najbolje odgovarati tonu naše kože
  • Donosimo profesionalne savjete za nanošenje rumenila i odabira prave nijanse obzirom na svačiji ton kože

Kad nanosiš rumenilo na lice, koristi prste. Koristi četkicuu. Stavi rumenilo na jagodice obraza, pa ukoso dolje, uvijek. Čekaj, što to radiš? Nanesi proizvod samo na jagodice i više vodoravnim potezima. Neodoljivo, zar ne? Svaka osoba, od tvoje mame do tvoje omiljene TikTok beauty influencerice, reći će ti drugačiji "pravi" način za nanošenje rumenila za lice. Kako rumenilo nanosimo ovisi i o obliku lica i istina je da ne postoji samo jedan pravilan način niti univerzalni savjet. Hm, no svejedno postoje greške koje radimo...

Možda vas zanima 5 pogrešaka kod nanošenja rumenila koje bi svakako trebalo izbjeći Rubrika Beauty Beauty

Postoje, međutim, opcije, tehnike, savjeti i trikovi koji nam mogu pomoći. “Uistinu mislim da je ovo tako individualno, ovisno o obliku lica i osobnom ukusu svake osobe,” objašnjava izvršna vizažistica Omnie, Dominique Lerma. Donosimo profesionalne savjete za nanošenje rumenila i odabira nijanse koja će najbolje odgovarati različitoj boji kože.

Odabir teksture proizvoda

Za početak, potrebno je odlučiti između rumenila u prahu, kremi ili tekućeg. "Gotovo svatko može nositi bilo koju teksturu, samo u konačnici ovisi koji izgled makeupa koji želite postići", kaže vizažistica Billie Gene. "Tekući finiš stopit će se s kožom i dati vam najprirodniji izgled, kremasti finiš može vam dati svjež izgled, gotovo poput lutke, a prah će vam dati tradicionalniju boju."

Marilyn Monroe Možda vas zanima Beauty trikovi Marilyn Monroe i danas su viralni: što je mislila s tim da "voli biti plavuša po cijelom tijelu"? Rubrika Beauty Beauty

Osim osobnih preferencija, u obzir je potrebno uzeti i vlastiti tip kože. Kremasto rumenilo ili tekuće rumenilo će hidratizirati suhu kožu, dok rumenilo u prahu može naglasiti suhe mrlje i grube teksture. Vrijedi i obrnuto - hidratantna krema ili tekuća formula mogu učiniti da tipovi masne kože izgledaju previše glatko. 

A ako si znatiželjna koje nijanse najbolje odgovaraju tvojoj boji kože, slijedi savjete profesionalaca.

Najbolje nijanse rumenila za svijetli tip kože

Za sve one koji se nalaze na blijedom kraju spektra, vizažistica Tobi Henney preporučuje da prvenstveno posegnu za nježno ružičastim tonovima i bojama breskve. Ove nijanse dat će malo boje bez da previše dominiraju ili stvore efekt klauna. A ako želiš posegnuti za tamnijom nijansom, pazi da počneš s malom količinom proizvoda. Koristan savjet: Lakše je dodati nego ukloniti.

 | Autor: Notino Notino MAC, Glow Play Blush (197,40 kn)

 | Autor: Cosmostore Cosmostore Laura Mercier, Blush Color Infusion in Bellini (233 kn)

Najbolje nijanse rumenila za srednji ton kože

"Ovaj ton kože je najfleksibilniji kad govorimo o nijansama rumenila,” kaže Gene. Iako se možete slagati sa svima, od ljubičastog do tamno crvenog, on je najveći obožavatelj ružičaste i boje breskve. 

 | Autor: Notino Notino Max Factor, Creme Puff (67,01 kn)

 | Autor: SPACENK SPACENK ROSE INC, BLUSH DIVINE RADIANT LIP & CHEEK COLOUR (204 kn)

Najbolje nijanse rumenila za maslinati ton kože

“Maslinaste puti mogu odabrati nijanse boje breskve ili bronce”, kaže Gene. “Ružičasti tonovi također mogu odgovarati ovom tenu, ali to ovisi o tonu ostatka šminke.”

Serumi s vitaminom C veliki su hit u njezi kože. Kako ovaj moćan antioksidans radi za njezino zdravlje i ljepotu?

 | Autor: dm dm Baked rumenilo – 05 Luminoso (99,90 kn)

 

 | Autor: Notino Notino Bourjois, Little Round Pot Blush (59,64 kn)

Najbolje nijanse za tamniji ton kože

“Volim svjetliju notu mandarine ili duboku narančastu na tamnim tonovima kože”, kaže Henney. Gene također voli bogatu nijansu bobičastog voća. Također je ključno osigurati visoko pigmentirani proizvod. Naravno, uvijek je moguće nanijeti više slojeva kako bi povećali intenzitet rumenila, no kod dobrog rumenila potreban je samo jedan potez. 

 

 | Autor: Notino Notino Chanel, Joues Contraste (389,00 kn)

 | Autor: Douglas Douglas Florence by Mills Cheek Me Later Cream Blush Rumenilo (139,00 kn)

Photo: Instagram @gisou

Komentari 0