Beauty

Kako napraviti kovrče u samo nekoliko minuta: trikovi i savjeti

  • Dobivanje kovrča figarom ili peglom za kosu ponekad oduzima mnogo vremena
  • Sigurno si se našla u situaciji kad si poželjela da svoju kosu nakovrčaš u samo nekoliko poteza i da kovrče ostanu postojane
  • Donosimo ti odličan trik kako da postigneš kovrčavu kosu i savjete za održavanje kovrči!

Kovrčanje kose može biti zamoran posao pa dok prođeš kroz cijelu kosu, napraviš i vježbe za ruke. Uz ovaj trik lagani trik dobit ćeš kovrčavu kosu u tren oka!

Kako napraviti kovrče

Profesionalna frizerka Maria Aiello na svojem je Instagramu otkrila kako dobiti kovrčavu kosu u nekoliko jednostavnih koraka. Njen video u kojem pokazuje kako napraviti kovrče ima više od 440 tisuća lajkova, a mnogi su njenim spretnim trikom oduševljeni.

Prvo što trebaš učiniti da dobiješ kovrčavu kosu je podijeliti svoju kosu u dva dijela i blago ih uviti prstima prije nego što ih omotaš oko pegle ili figara za kosu odozdo prema gore i u smjeru od lica. U samo nekoliko minuta tvoja će kosa dobiti prekrasne kovrče vrijedne crvenog tepiha!

Na kraju videa Maria je pokazala i konačan rezultat svojih kovrča i predivne kovrčave kose koju je dobila ovim odličnim trikom.

No, velik dio lijepog izgled kovrči je i njihovo održavanje. Zato ti u nastavku donosimo kako održavati kovrčavu kosu i najbolje proizvode koje možeš koristiti!

Kovrče – savjeti za održavanje

Ako je tvoja kosa prirodno valovita ili kovrčava, svakako će ti biti lakše uljepšati ju i oblikovati kovrče kako bi bile što ljepše i postojanije. Ako je pak tvoja kosa ravna, kovrčanje će potrajati malo duže, no rezultat predivnih kovrči svakako će biti vrijedan toga. Prilikom oblikovanja, kosu je potrebno zaštititi proizvodom za zaštitu od topline kako bi kovrče nastale što lakše, a da pritom ne oštetiš kosu.

Kod održavanja kovrči svakako je važno i pravilno rukovati s aparatima za oblikovanje kose kao i pravilno nanositi i koristiti proizvode. Kovrče najbolje možeš održavati uz pomoć raznih preparata, a mi ti donosimo nekoliko odličnih prijedloga.

Najbolji preparati za kovrče

Kako bi kovrče bile što postojanije, a tvoja kosa ostala lijepa i zdrava, postoje proizvodi koji će tvojim kovrčama pomoći da posebno zasjaju kad to bude potrebno.

Maske, šamponi, kreme i sprejevi su sve dobri saveznici koji će ti pomoći u održavanju i osvježavanju tvojih kovrča. Pojedini brendovi imaju i cijele linije posvećene kovrčavoj kosi, kao i razne dubinske tretmane za kovrče.

 | Autor: notino.hr notino.hr Morrocanoil krema za definiranje kovrča, 99,75 kn

 | Autor: notino.hr notino.hr John Freida Frizz Ease Dream Curls, regenerator za zaglađivanje frizzy i neposlušne kose, 62,50 kn

 | Autor: dm.hr dm.hr Balea slani sprej za kosu, 16,90 kn

 | Autor: notino.hr notino.hr Revlon Proffesional Pro You Texture, aktivator za kovrče, 109 kn

 | Autor: notino.hr notino.hr TRESemmé Botanique Cactus Water & Coconut, pjena za stiliziranje za kovrčavu kosu, 37 kn

Možda vas zanima Voluminozne kovrče moguće je postići i bez figara. Otkrivamo ti najbolje trikove s društvenih mreža Rubrika Beauty Beauty
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0