Beauty

Kako mirišu kraljice i princeze? Ovo su najdraži parfemi pripadnica kraljevskih obitelji

  • Očekivali bismo da koštaju parfemi koje nose pripadnice plemstva, a bosebice kraljivskih obitelji koštaju bogatstvo, ali doista ne mora biti tako
  • Neki od već prepoznatljivih parfema za pojedine kraljice, vojvotkinje ili prince sasvim su svakodnevni i iznenađujuće jeftini
  • Donosimo ti "kraljevske" parfeme, a koje s užitkom nose i dame bez krune

Članovi kraljevske obitelji poznati su po tome što postavljaju mnoge modne trendove. Bilo da je Kate Middleton ponovno vratila u modu minimalističku vjenčanicu ili Meghan Markle koja je zagovarala dugi veo, kraljevski pečat čini trenutni klasik. Ali što je s njihovim ukusom za prolazni - točnije, prepoznatljiv, osobni, parfem?

Možda vas zanima Oduševljava nas "no make up" šminka Kate Middleton: Vojvotkinja dijeli svoje najbolje trendove ljepote Rubrika Beauty Beauty

Ne možemo ga vidjeti, ali ga itekako osjećamo te ostavlja neizbrisiv trag u sjećanju. Da ne spominjemo da može imati veliki utjecaj na trenutak ili raspoloženje. Odgovarajući parfem može učiniti da se osjećaš i vrlo sofisticirano tako da nema bolje inspiracije za otmjeni miris od onog dama iz kraljevske obitelji.

Kate Middleton: Orange Blossom, Jo Malone 

 | Autor: Instagram/PR Instagram/PR

Orange Blossom Cologne, Jo Malone, kolonjska voda, 100ml, 1009,50 kn (Douglas)

Prema Susan Kelley, osnivačici What Kate Wore, bloga koji kronično prikazuje svaku stvar koju vojvotkinja od Cambridgea nosi, uključujući i njezin miris, Middletonin odabir je Orange Blossom Jo Malone.

Miris koji se može pohvaliti notama cvijeta klementine, bijelog jorgovana, vodenog ljiljana i iriswooda, Middletonin je odabir za svakodnevno nošenje, a kruže glasine da je takav miris prevladavao i njenom sobom na vjenčanju s princom Williamom 2011. godine. "Vidjela sam ljude na društvenim mrežama koji su naletjeli na Kate dok je bila u kupovini i rekli da miriše nevjerojatno, poput maline i voća, vrlo čistog, oštrog mirisa", podijelila je Kelley.

Princeza Diana: Bluebell, Penhaligon's

 | Autor: Instagram/PR Instagram/PR

Bluebell, Penhaligon's, toaletna voda, 983,00 kn (penhaligons.com)

Prema internetskoj stranici Celebrity Fragrance Guide, plavokosa princeza imala je nekoliko favorita kojima se često prskala - a jedan od njih bio je Penhaligon's Bluebell, koji možeš kupiti i danas. Po cijeni od 496 kn za bočicu od 100 ml, svježi i voćni miris ima citrusne note, pomiješane s esencijama đurđica, jasmina i ruže, kao i kapljicom klinčića i cimeta.

Kao i njezina buduća snaha, za svoj dan vjenčanja 1981. godine Diana je odabrala nježni cvjetni miris. Pokojna princeza od Walesa nosila je Houbiquantov Quelques Fleurs, raskošnu mješavinu tuberoze, jasmina, đurđica i ruže kako bi se udala za princa Charlesa. S notama devet različitih cvjetova u srcu, ovaj miris prikladan je za princezu.

Meghan Markle: Wild Bluebell, Jo Malone

 | Autor: Instagram/PR Instagram/PR

Wild Bluebel, Jo Malone, kolonjska voda, 50ml, 709,00kn (Douglas)

Za svakodnevni miris, Meghan nosi parfem Jo Malone Wild Bluebell. Parfem je lagan i svjež, a brend ima najljepši opis mirisa: "Živi safir cvjeta u zasjenjenoj šumi. Nježna slatkoća rosnih zvončića prožeta đurđicama i eglantinom i slatkim mirisom dragulja. Očaravajuće." Meghan je u jednom intervjuu izjavila kako obožava parfeme. Čak je rekla: "Parfem je moja najdraža stvar, toliko da ću se, ako izađem iz kuće i ne stavim ga, okrenuti i vratiti kući. Izmjenjujem nekoliko mirisa. Volim parfemsku vodu Oribe Côte d'Azur i kolonjske vode Wild Bluebell i Wood Sage & Sea Salt Colognes Jo Malonea", rekla je.

Kraljica Elizabeta II.: L'Heure Bleue, Guerlain

 | Autor: Shutterstock/Pr Shutterstock/Pr

L'Heure Bleue Eau de Parfum, Guerlain, parfem, 75ml, 870,00kn (guerlain.com)

Iako vjerojatno nikada nećemo sa sigurnošću znati koji je kraljičin omiljeni miris, stručnjaci vjeruju da ona preferira miris s potpisom Guerlaina, iza kojeg stoji pariški parfumer Jacques Guerlain koji ga je stvorio 1912. godine. Rob D. Blandford, stručnjak za mirise sa sjedištem u Australiji, o ovom je parfemu rekao kako je uistinu veličanstven miris, koji privlači pažnju i stvara dojam misterije, dok ostaje klasičan i čvrsto ukorijenjen u stilu Starog svijeta ranog 20. stoljeća. Miris ovog parfema je jak, pa je Rob tvrdio da "svaka žena koja nosi ovaj parfem može vladati prostorijom i ne stidi se biti primjećena".

Stručnjak za mirise rekao je da odabir parfema Njezinog Veličanstva ima "prirodnu kraljevsku kvalitetu" zbog činjenice da zahtijeva da bude primijećen, sugerirajući da je kraljica sretna što je u centru pozornosti.

Kraljica Rania: Samsara, Guerlain

 | Autor: Profimedia/PR Profimedia/PR

Samsara Eau de Parfum, Guerlain, parfem, 75ml, 845kn (Douglas) 

Kraljica Rania od Jordana ima samo jednu sigurnu opciju. Elegantna članica kraljevske obitelji odavno se odlučila za jedan miris koji je postao njezin zaštitni znak: Samsara od Guerlaina, stvorena 1989., miljenica je glamurozne kraljice. Napravljen od drvenih i cvjetnih nota, ovaj miris dočarava spokoj i sklad. Samsara Eau de Parfum je predstavljen 1989.. a parfem je kreirao Jean-Paul Guerlain. 

Žena posjeduje stotine parfema, ali samo su tri kojima muškarci ne mogu odoljeti

Kraljica Letizia: Au Thé Vert, Bvlgari

 | Autor: Instagram/PR Instagram/PR

Eau Parfumee au The Vert, Bvlgari, parfemska voda, 361,00kn (notino.hr)

Bvlgarijev Au Thé Vert s daškom jasmina i začinskih akorda, dio su tajni otmjenog izgleda koji kraljica Letizia postiže svaki dan. Varljivo jednostavan i trenutno dopadljiv, Bvlgari The Vert pažljivo balansira travnate, drvenaste i slatke tonove kako bi oponašao šalicu lagano kuhane japanske senche.

Možda vas zanima Skupa zadovoljstva: Evo koliko novca Meghan Markle ulaže u svoju beauty rutinu Rubrika Stars Stars

Princeza Anne: Calèche, Hermès  

 | Autor: Shutterstock/PR Shutterstock/PR

Calèche, Hermès, parfem, 59ml, 892,00kn (perfumemaster.com)

Caleche od Hermèsa je cvjetni miris za žene. Caleche je predstavljen 1961. Parfem je kreirao Guy Robert. Caleche je neodoljivo zavodljiv i jedinstven miris koji svojim intenzitetom i luksuznom notom jednostavno omamljuje. Caleche obiluje notama sandalovine, cedara i slatkoće mošusa.

Photo: Instagram/PR

Komentari 0