Beauty

Kako da san radi za tvoju ljepotu: 6 pravila beauty sleepa

U krevetu tijekom života provedemo u prosjeku 24 godine i 4 mjeseca, a pomoću ovih 6 savjeta možemo izvući ćemo najviše dobrobiti za našu ljepotu

Pojam „san za ljepotu“ nosi sa sobom puno zabluda. Stoga donosimo šest korisnih savjeta kako optimalno iskoristiti vrijeme sna te kako će naš san doista postati ultimativni "beauty sleep". 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

1. Poveži kosu 

Ispleti pletenicu, zaveži kosu u rep ili punđu. Tako ti kosa neće u snu padati na lice, odnosno ulja koja sadrži kosa neće uzrokovati nečistoće ili prištiće na licu. 

2. Spavaj na leđima 

Izbjegavaj spavati licem na jastuku. Ako spavaš na trbuhu ili boku, lice će ti biti „uronjeno“ u jastuk, pa će nastati ružne bore od spavanja na licu. Stoga radije spavaj na leđima. 

Možda vas zanima Jednostavni test s kojim možeš provjeriti spavaš li dovoljno Rubrika Life&style Life&style

3. Investiraj u skupe jastučnice 

Možda su jastučnice od satena skuplje od običnih pamučnih, ali vrijede svaku lipu – jer ćeš se sljedeće jutro probuditi „čista“. Saten je glađi od pamuka te pomaže pri izbjegavanju dosadnih bora od spavanja. Osim toga, od satena će ti kosa biti mekša. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. Neka u prostoriji  ne nedostaje vlage 

Ovlaživač prostorije spriječit će isušivanje tvoje kože – osobito zimi kad je zrak u prostorijama izuzetno suh. Osim toga, preporučuje se staviti čašu vode pored kreveta: svaki puta kad se probudiš uzmi gutljaj vode – tako ćeš i tijelu dati dovoljno tekućine. 

5. Mijenjaj jastučnicu dovoljno često

Barem jednom tjedno promijeni jastučnicu. Naravno da svaku večer očistiš svoje lice, ali vjerojatno ne pereš kosu svaki dan – pa na jastuku ostane nešto ulja. 

Možda vas zanima 5 iznenađujućih razloga zašto smo ujutro toliko iscrpljene Rubrika Life&style Life&style

6. Spavaj na dva jastuka 

Sklona si velikim podočnjacima? Onda spavaj tako da ti je glava na povišenom, odnosno na dva jastuka. Taj položaj tijela potiče limfnu drenažu te smanjuje podbuhlost. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • xdfgd

    super savjeti