Beauty

Iz Dermalogice stiže hrabar i inovativan potez uz pomoć kojeg će koža mladenački blistati bez nepravilnosti

  • Bez obzira na to koje će to biti najpoželjnije  sezonske krpice, znamo da se uvijek nosi -  zdrava i blistava koža!
  • Osim zdravog života zato je vrlo važna njega kože, a u tome i izbor odgovarajućih preparata
  • Kako želimo svojoj koži najbolje, vrijeme je da se upoznamo s inovativnim 'eliksirima' iz laboratorija koji su otišli korak dalje

Već negdje oko 25 godine javljaju se one sitne naznake koje nas upozoravaju na neminovan proces – starenje kože. No, već znamo kako ovom biološkom procesu možemo doskočiti i zdravim pristupom životu te odgovarajućom njegom kože pa tako što dulje zadržati onaj mladenački sjaj. Na dohvat ruke nam je mnoštvo  preparata, međutim, kako izabrati baš najbolji i najučinkovitiji?

Možda vas zanima Godine su samo broj! Evo kako da tvoja koža bude blistava i poslije četrdesete Rubrika Beauty Beauty

Premda ponekad nismo toga svjesni i naš najveći organ burno reagira na stres. I ne samo to – iskusni liječnici već prema stanju kože ponekad mogu dijagnosticirati što u organizmu nije u redu. A jedna od najčešćih posljedica prebrzog života i stresa su – akne.
Pogrešna je predodžba da se one pojavljuju samo u pubertetu i periodu adolescencije: upalni su procesi često uzrokovani hormonalnim promjenama, no popriličan broj žena svjestan je da izlazak iz puberteta - u kojem hormoni luduju - ne znači i kraj nezgodnih situacija povezanih s njima.

Nose li se žene bolje s prištićima u pubertetu ili u zreloj dobi? Nebitno. Činjenica je da ih se i s 12 i s 40 žele riješiti - što prije. No, razlika ipak postoji: dok tinejdžerice muče samo prištići, žene od kasnih tridesetih muku muče i s borama…

Baš je to na umu imala Dermalogica pri kreiranju formule novog preparata Retinol clearing oil, u kojem su se odvažili na jedan hrabar potez: spajanje retinola i salicilne kiseline u umirujućem ulju. No, hrabri se potezi od tog renomiranog i svjetski popularnog brenda i – očekuju.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Svi kozmetički znalci apsolutno su svjesni benefita koji ta dva moćna sastojka osiguravaju koži. Salicilna kiselina organska je kiselina bolje topljiva u uljima nego u vodi, zbog čega se vrlo uspješno koristi u tretiranju problema masne kože – jer rastapa prirodni sebum i regulira njegovu proizvodnju. Njezin se učinak bazira na keratolitičkom djelovanju: omekšavajući rožnati sloj kože ubrzava izmjenu stanica na površini – dajući novima više prostora za rast i razvoj i pospješujući onaj tako željeni „glow efekt“.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Retinol pak dokazano ublažava bore, teksturu kože čine glatkom i pomaže u ujednačavanju tena, a izvrstan učinak ima i na proširene pore te na problematičnu kožu. Potičući proizvodnju kolagena i ubrzavajući proces izmjena stanice kože, prava je zvijezda anti-ageinga.

Hrani i umiruje

Ovo umirujuće ulje za noćnu njegu lica spaja dva visokoučinkovita sastojka: retinol i salicilnu kiselinu. Retinolska formula s postupnim oslobađanjem ublažava znakove starenja, dok salicilna kiselina pročišćava ten i iscjeljuje akne. Fotoaktivni lipidi, poput arganova, ružina i jojobina ulja, intenzivno njeguju i hrane kožu. Prepreke blistavom i ujednačenom tenu i zdravoj koži, sasvim su uklonjene!

Možda vas zanima Zdrava koža za potpunu ljepotu Rubrika Life&style Life&style

Korištenjem preparata povećava se otpornost kože, smanjuju plitke i duboke bore, posvjetljuju se hiperpigmentacije, iscjeljuju akne i pročišćava ten potičući prirodnu eksfolijaciju. Koža je njegovana i smirena.  A to je sve što trebamo za nadolazeću sezonu!

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0