Beauty

Hladni balayage novi je hit za brinete i crnke

Balayage je jedan od najvećih trendova kad je u pitanju sjenčanje kose, no ipak se pretpostavlja da je naprikladniji za plavuše. Sada imamo i njegovu "tamnu" inačicu

Hladni balayage nastao je kao idealna verzija popularne tehnike sjenčanja kose za brinete i crnke. U čemu je fora? Dok balayage pretpostavlja tople, najčešće zlaćane tonove u kosi, pa time cjelokupni dojam kose neizbježno postaje svjetliji, hladni balayage daje dimenziju hladnim i tek djelomično svjetlijim pramenovima koji se u biti dobro stapaju s ostatkom kose jer oponašaju njen pod ton i ne posvjetljuju je.

Ova tehnika koloracije je idealna za djevojke koje žele naglasiti lice, ali to žele učiniti skoro neprimjetno. Uz ovakve "pramenove" dobit ćeš dubinu i dinamiku pokreta kose, umjesto da je samo jednoličan i najčešće beživotan ton boje. Uz to, hladni balayage idealan je za djevojke koje ne vole sjediti u frizerskom salonu, tako da na obnovu možeš doći i do šest mjeseci od bojanja. 

Možda vas zanima Tanka kosa? S ovim savjetima ćeš lako složiti pristojnu frizuru Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Kako frizeri izvode ovu tehniku? Najbolje je kada se direktno bojom slika po kosi, bojanjem kistom prema gore jer se tako pramenovi najbolje stope s ostatkom kose, dok se unutrašnjost kose ostavlja tamnom. 

Bi li se usudila isprobati ovaj trend? 

Možda vas zanima Staklena kosa novi je celebrity trend koji obožavamo! Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0