Beauty
Brazilska maderoterapija

Evo što smo saznali o brazilskoj maderoterapiji - prirodnoj metodi uklanjanja celulita

  • U svijetu je sve popularnija brazilska maderoterapija jer pomaže u borbi protiv jednog od ženinih najvećih "neprijatelja" - celulita
  • Iako je to glavni razlog zašto se žene odlučuju na ovu vrstu tretmana, masaža drvenim valjcima nudi benefite i u borbi s bolovima u leđima te detoksikacije općenito
  • Razgovarali smo sa stručnjakinjom koja nam je objasnila kako tretman djeluje, koliko košta i što se sve može tretirati brazilskom maderoterapijom

Maderoterapija otprije nekoliko godina vrlo je tražen tretman u borbi protiv celulita. Još veći hit u svijetu, a polako i kod nas, postaje brazilska maderoterapija. 

Možda vas zanima Što je 'jello' koža, jedna od novih TikTok opsesija, i zašto mi se ovaj trend sviđa Rubrika Beauty Beauty

Što je uopće brazilska maderoterapija?

Klasična maderoterapija je oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a u kojem se za izvođenje masažnih pokreta koriste posebni valjci izrađeni od drveta. Iako žene uglavnom odlaze na ovu vrstu tretmana radi uklanjanja celulita, ovakva masaža može biti korisna kod bolova u leđima i detoksikacije općenito.  

Kod brazilske maderoterapije ne koriste se valjci već drvene čašice (koje podsjećaju na zvona s drškama). Tretman drvenim čašicama daje brže i efikasnije rezultate zbog vakuuma koji se postiže te djeluje na puno dubljoj razini tkiva, jače i brže potiče unutarnje procese i eliminaciju celulita i masnih stanica, kaže nam Anja Kalaica iz kozmetičkog salona Beauty Concept Marina koji nudi tretman brazilske maderoterapije.

 | Autor: Instagram@wellness_paradiso Instagram@wellness_paradiso

Ono što maderoterapiju čini učinkovitom kod uklanjanja celulita je stimulacija limfnog sustava koji je odgovoran za izbacivanje toksina iz tijela. Prekomjerna masnoća, višak šećera i višak aditiva u hrani također ulaze u organizam i ostaju zarobljeni u našem tijelu te u sinergiji stvaraju masne slojeve na površini kože slične kori naranče - tj. celulit.

Kada se vide prvi rezultati?

"Ono što je najbolje kod tretmana brazilske maderoterapije jest da su rezultati kod većine osoba mogu biti vidljivi već nakon jednog tretmana, ali to može varirati od osobe do osobe. Nakon 1. tretmana, otkloni se višak tekućine iz organizma te je koža glatka i napeta, nakon 3. tretmana je jasnije definiran tonus kože i smanjenje centimetara u obujmu, a nakon 10. tretmana, u koliko se brazilska maderoterapija najčešće primjenjuje, dolazi se do željenog rezultata", objašnjava Kalaica.

Brazilska maderoterapija | Autor: Shutterstock Shutterstock

Koliko traje tretman brazilske maderoterapije?

Ukoliko se odlučiš na određeni dio tijela, primjerice samo noge ili samo leđa, tretman traje 30 minuta. Ako se brazilska maderoterapija primjenjuje na cijelo tijelo, tretman traje 50 minuta do sat vremena.

Kako izgleda tretman?

Prilikom tretmana, terapeut/kozmetičar koristi set od pet drvenih čašica. Neke su veće, neke manje, ovisno o dijelu tijela na kojem se koriste. Pritiskom čašica na površinu tijela u njima se stvara vakuum, a tkivo zahvaćeno čašicom se "odiže". Čašice se povlače pomnim pokretima, kako bi se doprlo do dubljih slojeva tkiva. 

Brazilska maderoterapija | Autor: Shutterstock Shutterstock

Ono što treba posebno napomenuti jest da je brazilska maderoterapija u potpunosti prirodan tretman. Ne koriste se nikakvi kozmetički ili kemijski preparati, već samo prirodna ulja za masažu. Na potpuno prirodan i neinvazivan se način tijelu pomaže da se sam riješi viška masnih naslaga i viška vode u organizmu.

Možda vas zanima S ovih 5 beauty tretmana trebala bi pričekati do kraja ljeta Rubrika Beauty Beauty

Na koje dijelove tijela se primjenjuje brazilska maderoterapija?

Ovaj se tretman može primijeniti na gotovo svim dijelovima tijela. Može se tretirati područje oko struka, na natkoljenicama (butinama), te masnim nakupinama na leđima, dobiva se definicija i tonus ruku i nogu, te je posebno efikasna za oblikovanje stražnjice.

Evo što smo saznali o popularnom tretmanu: Brazilskoj maderoterapiji - prirodnoj metodi uklanjanja celulita | Autor: Freepik/Drazen Zigic Freepik/Drazen Zigic Evo što smo saznali o popularnom tretmanu: Brazilskoj maderoterapiji - prirodnoj metodi uklanjanja celulita

Koja je cijena tretmana i kome se preporuča?

Cijena pojedinačnog tretmana u salonu s kojim smo razgovarali u trajanju od pola sata je 150 kn, a na paket od 10 tretmana ide popust i cijena je 1200 kuna.

Tretman se preporuča svim osobama koje žele oblikovati i zategnuti tijelo, smanjiti centimetre u obujmu i ukloniti celulit. S obzirom da brazilska maderoterapija ima jako djelovanje na limfni sustav i poticanje cirkulacije, odlična je za osobe sa sjedilačkim načinom života i smanjenom aktivnošću kretanja.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • stepagraaaa

    Sredstvo protiv celulita - http://hespac.com/celulithr.htm