Beauty 07. ožujka 2021.

Evo što će se dogoditi ako svakodnevno budeš koristila peglu za kosu

agefototostock.
  • Mnoge žene svakodnevno koriste peglu za ravnanje i oblikovanje kose
  • Međutim, dugoročno korištenje vodi do ozbiljne štete na kosi
  • Otkrit ćemo što ti se može dogoditi

Bez obzira imaš li ravnu, valovitu ili kovrčavu kosu: mnogi od nas svakodnevno koriste peglu za ravnanje kose. Naime, s tim alatom za oblikovanje ne samo da možeš u trenu dočarati glatku kosu, nego na ravnoj kosi možeš stvoriti i prekrasne valove i uvojke. Ali, koliko god voljela nekompliciranu frizuru, svakodnevna upotreba pegle za kosu dugoročno može oštetiti našu kosu. Otkrit ćemo ti što se događa ako svakodnevno koristiš peglu.

via GIPHY

Pegla za ravnanje može uzrokovati ovu štetu

Jesi li ikada slučajno prstima dotaknula svoju vruću peglu? Jako boli, zar ne? Naša kosa tretira se na isti način - uostalom, mnoge pegle mogu se zagrijati do 230 stupnjeva! Ako se uređaj za oblikovanje svakodnevno koristi na tim temperaturama, on nam dugoročno doslovno topi kosu i time ne samo da vidljivo slabi strukturu kose, nego u najgorem slučaju može čak i promijeniti boju kose.

Sedam pogrešaka s peglom za kosu koje odmah trebate prestati raditi

Svakodnevno ravnanje također uklanja puno vlage s kose, koja je potrebna kako bi pramenovi bili zdravi i elastični. Ako se kosa redovito jako zagrijava, s vremenom se isuši i postane lomljiva.

via GIPHY

Kako se može spriječiti oštećenje od pegle?

Za kosu je najbolje ako znatno ograničiš upotrebu pegle za ravnanje i malo je koristiš samo sa sprejom za zaštitu od topline. Ako je želiš češće koristiti, važno je osigurati kosi dovoljno vlage s maskama za kosu, šamponima i slično, te je duboko njegovati.

Često peglaš ili kovrčaš kosu? Onda će ovaj proizvod biti tvoj najbolji prijatelj

Komentari 0