Beauty

Sedam pogrešaka s peglom za kosu koje odmah trebate prestati raditi

Ako koristite peglu redovito, onda vjerojatno i radite neku od ovih pogrešaka, a krajnje je vrijeme da prestanete

Peglu za kosu ima gotovo svaka žena, no iako toga nisu ni svjesne, mnoge od njih ne znaju ju pravilno koristiti. Nepravilnom upotrebom rezultati nisu poput očekivanih, a riskirate i oštećenja kose. Stoga obavezno izbacite ove loše navike. Otkrivamo vam sedam najčešćih grešaka koje žene prave prilikom korištenja pegle za kosu:

Kosa je još vlažna

Iako postoje posebne pegle za ravnanje vlažne kose, stručnjaci vam ih sigurno neće preporučiti. Još veći "grijeh" je ako koristite običnu peglu dok je kosa još mokra i vlažna. Dakle, prije nego što se uhvatite glačala, kosu obavezno do kraja osušite i pričekajte barem pet minuta prije nego što počnete s peglanjem.

Zaštitno sredstvo

Prije korištenja glačala, kosu bi trebalo zaštititi serumom, sprejom, uljem ili nekim drugim sredstvom koje štiti kosu od topline. Bez toga, vaša kosa će se vrlo brzo oštetiti i izgubiti prirodni sjaj.

Jakost pegle

Na peglama uglavnom postoji opcija za podešavanje topline. Izbjegavajte peglu stavljati na maksimalno jačinu jer ćete tako oslabiti vlasi, a kao rezultat javit će se ispucali vrhovi i oštećena kosa.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Predugo glačanje 

Nemojte isti pramen nekoliko puta izlagati velikoj vrućini. Ako je moguće, svaki pramen što je izravnajte četkom prije samog peglanja. Kod peglanja idite sporo, ali toliko da peglu držite na jednom mjestu svega nekoliko sekundi. Što je duže držite, više oštećujete kosu.

Predebeli pramenove

Ako je pramen koji peglate prevelik, toplina se neće ravnomjerno rasporediti i dovoljno ispeglati. Tako ćete peglu duže držati na kosi, što nije preporučljivo.

Široke pegle za kosu

Pegle s preširokim pločama teže dolaze do samog korijena vlasi. Koristite peglu s keramičkim pločama širine 2,5 centimetra za najbolje rezultate.
 

Photo: Getty Images

Komentari 0