Beauty

Evo kako spriječiti korektor od skupljanja u borama!

Ne postoji korektor koji se uopće neće skupiti ispod očiju - i to kažu profesionalni vizažisti. Ipak, postoje trikovi koji će skupljanje i cjelokupni cakey dojam držati na minimalcu; otkrij ih!

Izgleda da je potraga za korektorom koji će ostati cijeli dan perfektan točno i kao u trenu kada je nanesen kao potraga za Atlantidom - navodno postoji, ali ti ga ni uz najbolje tragove ne možeš naći. I to te ne mora uopće čuditi. Vizažisti otvoreno kažu - koliko god je korektor dobar, u jednom trenu u danu svi popuste i onda se uvuku u borice oko očiju, izgledaju suho/masno ili nagruvano. 

Možda vas zanima Testirala sam najprodavaniji korektor na svijetu! Rubrika Beauty Beauty

Iako su nam dali nekoliko fantastičnih savjeta, najbolji koji možeš dobiti je da se opustiš. Mi smo bića koja se krećemo, dišemo, znojimo, grijemo i hladimo... I tako i proizvodi skup s nama žive. Kada se korektor uvuče u borice nakon XY sati nošenja, najbolje što možeš je naprosto utapkati ga na mjesto prstom.

1. Matiraj ga puderom u prahu/kamenu

Najbolji način za spriječiti skupljanje korektora je tako da ga se napudra. Pritom pazi da je puder što sitnije mljeven (da je skoro baršunast pod prstima) i onda ga nanesi sitnijim kistom na željeno područje. No pritom nemoj pretjerivati, manje je više.

2. Targetiraj korektor pravilno

Znaš li da najčešće najviše tamnoće oko očiju imamo u kutu oka? Upravo tamo bi trebala staviti korektor jer tako vizualno dižeš cijelo oko i izgledaš puno odmornije. Usput, tamo se korektor neće na što imati skupljati.

3. Biraj laganu formulu

Mislimo da je ova stavka uvijek zeznuta, jer ona ovisi i o tome koliko tamni su ti podočnjaci. Neke djevojke imaju lagano na srednje tamne podočnjake, i one se mogu izvući na korektore s iznimno laganom teksturom, koji pritom imaju i sjajne čestice pa čak iako im pokrivna moć nije genijalna, osvjetljuju oko i daju dojam "osvježenosti". Međutim, djevojke s vrlo tamnim podočnjacima ovi proizvodi najčešće neće zadovoljiti i zato biraju korektore s punom pokrivnosti koji su najčešće i mat i samostalno se matiraju na oku pa stoje satima. Oni s vremenom mogu lakše ući u borice, ali svakako odrade posao vrlo zadovoljavajuće. Ponavljamo, uvijek je bolje ići s laganom formulom, no razmisli što ti je u stvari prioritet: pokriti podočnjak ili izbjeći uvlačenje proizvoda u borice?  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Yves Saint Laurent Touche Eclat - 299 kn (Douglas)

4. Pripremi područje okoloočnim proizvodom

Kreme ili serumi za područje oko očiju su kao primeri za korektor. Dobro pripremljena koža će manje dozvoliti uvlačenje proizvoda u borice, tako da se prije svakoga šminkanja potrudi da i ovo područje dobro nahraniš.

5. Ne nanosi korektor sve do trepavica

Dižeš li korektor skroz do donjih trepavica, vjerojatnije je da će se nakupiti u boricama jer taj dio oka je pomičan, pa logično, ne drži baš korektor na mjestu. Digni ga tek do polovice prema trepavicama i rub izblendaj prstima, jer tako ćeš izbjeći poprilično jako uvlačenje u bore.

6. Odaberi odgovarajuć proizvod

Iako svi mi biramo najčešće nanošenje s beauty blenderom, vizažisti korektor nanose sitnim sintetičkim kistom tako da nanesu na tamna područja proizvod, a onda ga blendaju prstima jer toplinom prstiju se može dobiti najprirodniji nanos korektora na koži.

Možda vas zanima Kunem se, ovo je najbolji korektor do 30 kn IKAD Rubrika Beauty Beauty

7. Koristi papir za skupljanje masnoća

Blotting papir je izvrstan i za područje oko očiju! Naime, nakon što naneseš korektori s ovim papirom skupi ostatke masnoća. Tako ćeš praktički ostaviti samo pigment na koži!  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

AVON Blotting Paper - 58 kn (AVON)

8. Prigrli "baking" tehniku

Ne trebaš, doduše, raditi ono što rade na Instagramu. Dovoljno je uzeti veći kist i dobro ga natrpati puderom u prahu. Nakon što si nanijela korektor i utapkala prstima oko bora da si sigurna da se proizvod već nije uvukao unutra, nanesi brzo ali laganim dodirima puder u prahu s četkom. Ostavi tako da sjedi 2-3 minute, a zatim ukloni višak tim istim kistom. Ovako si sigurna da će ti korektor biti dugotrajniji.

9. Stavi manje proizvoda nego što misliš da trebaš

Kako bi dobila dugotrajan i u cijelosti pokrivan finiš, najbolje je krenuti s malo proizvoda pa nadograđivati. Jedna od najčešćih grešaka je i stavljanje previše proizvoda, koji onda nema gdje - osim skupiti se u borama!

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0