Beauty

'CWC metoda': Ovako treba prati obojenu kosu da boja brzo ne izblijedi

  • Je li ti boja kose izblijedila nakon samo nekoliko pranja? 
  • Pa, možda je jednostavno pogrešno pereš
  • Ova metoda, tzv. 'CWC', prema savjetu stručnjaka, namijenjena je osiguravanju dugotrajne postojanosti boje kose

Svatko tko ima obojenu kosu vjerojatno je s upoznat sa sljedećim problemom: svaki put kad opereš kosu, boja kose malo izblijedi i te prvenstveno izgubi blistavost i sjaj. Šteta, ne samo zato što si potrošila novac na kosu kod frizera, nego i zato što nakon nekog vremena izgled jednostavno više nije isti i obično brzo razmišljaš o ponovnom bojanju. 

Ali, što ako ti kažemo da postoji vrlo jednostavna metoda pranja kose koja može odgoditi upravo ovaj problem i osigurati da boja kose ne izblijedi tako brzo? 

Što je 'CWC metoda'?

Takozvanu 'CWC metodu' preporučuje frizer Khaled Hamid. Na svom Instagram profilu otkriva kako najbolje oprati obojenu kosu. Činjenica je da svaki put kad opereš kosu, pigmenti boje se malo po malo ispiru iz kose – a to je upravo ono što treba spriječiti ili usporiti - i to je ono što bi 'CWC metoda' trebala učiniti. 'CWC' je kratica za 'Condition, Wash, Condition' ('regenerator, pranje, regenerator'), tako da primjena i ciljano korištenje proizvoda igraju važnu ulogu.

Ovako funkcionira 'CWC metoda'

1. korak: Regenerator

Ako želiš zaštititi svoju boju kose, prvo što bi trebala učiniti je nanijeti regenerator uzduž kose i na vrhove. Regenerator ne samo da štiti od isušivanja, nego i smanjuje prodiranje vode i šampona.

Negin Mirsalehi Možda vas zanima Elektricitet u kosi je vječni problem u zimskom periodu, evo kako ga se riješiti Rubrika Beauty Beauty

2. korak: Pranje

Sada počinje proces pranja kose. Za to je najbolje koristiti blagi šampon. Nanesi šampon na korijen kose i masiraj tjeme. Kada ga ispereš, šampon se širi po kosi i čisti je, premda si ga nanijela samo na korijen.

3. korak: Regenerator

Ponovno nanesi regenerator na kosu kao i u prvom koraku pa je isperi. Ovaj korak zatvara vanjski dio dlaka i štiti pigmente boje.

Evo zašto pranje obojene kose 'CWC metodom' ima smisla

Budući da šampon sadrži surfaktante za pranje, pigmenti boje se ispiru pri svakom pranju kose. Ali, ako prethodno staviš regenerator na kosu, on preko nje stvara zaštitni sloj. Prednost: boja kose traje duže. Naravno, postojanost boje za kosu ovisi o raznim čimbenicima - ali malo podrške nikad ne škodi.

Možda vas zanima Kako prikriti sijede bez bojenja kose? 5 sprejeva i korektora koji će to napraviti s lakoćom Rubrika Beauty Beauty
Photo: @georgenorthwood

Komentari 0