Beauty

Čule smo dva ozbiljna razloga zašto je loše nositi rep. Hoćemo li poslušati upozorenje?

  • Ne želimo čuti ništa protiv repa - to je najjednostavija i najpraktičnija frizura na svijetu!
  • Ipak, liječnici su upozorili da često nošenje čvrstog repa može dovesti do problema
  • Nije loše znati, pa malo olabaviti s repom... Doslovno

Svaka žena duge kose (a i muškarac, nemojmo biti isključivi) znaju kako je rep praktična frizura. Kosu jednostavno sakupiš i digneš na vrh glave da ti ne smeta dok vježbaš, kuhaš... Ili ovim jednostavnim potezom lijepo prikriješ činjenicu da ti se taj dan nije dalo oprati kosu. Ukratko, teško ćemo podnijeti činjenicu da nam itko išta kaže protiv repa!

Možda vas zanima Stalno se budiš raščupane kose? Postoji jednostavan trik koji će riješiti taj problem Rubrika Beauty Beauty

Osim toga, uz ove njegove tako praktične strane, moramo napomenuti kako je rep sjajno rješenje za svaku priliku, ne nosi se samo kad nam je kosa znojna ili masna. Isfurati se može i u najsvečanijim prilikama - prisjeti se samo zalizanog repa JLo, Kim Kardashian ili Rihanne na crvenom tepihu. No, vjerovala ili ne liječnici su upozorili kako treba biti oprezan kad se nosi rep. 

1. Ispadanje kose

Pa je tako liječnik i i voditelj dermatoloških istraživanja u Mount Sinai Medical Centeru, Joshua Zeichner ustvrdio kako čvrsti konjski rep može dovesti do lomljenja i gubitka kose, čak i alopecije, a Ken L. Williams Jr., kirurg i stručnjak za presađivanje kose složio se kako stalno nošenje kose čvrsto stegnute u rep može biti štetno. "Kad su kosa i folikul izloženi konstantnoj sili (a mnogo je vučenja i zatezanja kad je kosa u repu, osim ako nosiš vrlo, vrlo labavi niski rep, op.a.) može doći do oštećenja vlasi, ali i samog folikula."

2. Okidač za glavobolju

Također, čvrsto zategnuti rep može izazvati i glavobolju ili čak i migrenu. "Kad kosu stegnete u jako čvrsti rep, ali i sitne pletenice ili punđu, to povlačenje iritira živce vlasišta i aktivira osjetilne živce" kaže neurologinja Denise E. Chou, "Što može biti uzrokom nastanka glavobolje". 

Naravno da se konjskog repa nećemo odreći, no možda ćemo malo olabaviti? U svakom smislu. Ne nositi ga svaki dan, možda? Ili ga ne stezati tako čvrsto?

Photo: Instagram@jamesvdoeshair

Komentari 0