Beauty

Stalno se budiš raščupane kose? Postoji jednostavan trik koji će riješiti taj problem

  • Nažalost, mnoge od nas ujutro izgledaju kao da su cijelu noć tulumarile i kao da oka nisu sklopile.
  • Ipak, postoji nekoliko jednostavnih navika koje mogu spriječiti takav izgled ujutro.
  • Evo što možeš učiniti kako bi svako jutro izgledala svježe i odmoreno!

Tamni podočnjaci, blijeda i umorna koža bez sjaja, natečenost i loša frizura - poznato ti je ovo? Ako se i ti svaki dan budiš takva, ne brini se, nisi jedina. Mnoge žene svakog se jutra suočavaju s umornim izgledom u ogledalu, zbog čega su primorane provesti više vremena u kupaonici nego što bi to možda htjele, nastojeći dati malo sjaja i živosti svom licu. No znaš li da postoji način da ujutro izgledaš bolje? Isprobaj nekoliko jednostavnih trikova i navika koje možeš usvojiti i napokon izgledaj odmoreno i svježe svako jutro!

Spavaj na leđima

Znaš li da spavanje na trbuhu izuzetno loše utječe na kožu i izgled lica? Spavanjem na trbuhu "gužvamo" lice tijekom noći i tako potičemo stvaranje bora. Ujedno, u tom položaju stvaramo pritisak na lice i smanjujemo cirkulaciju, što dovodi do otečenosti i "vrećica" ispod očiju. Iako je najzdravije spavati na leđima, malo tko je naučen na taj položaj. Nasreću, na internetu postoje razni savjeti i preporuke koji će ti pomoći da se navikneš na njega. Osim što je zdravije za kralježnicu, naučiš li spavati na leđima, tvoje će lice ujutro izgledati mnogo bolje i svježije. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Koristi svilene ili satenske jastučnice

Za razliku od ostalih materijala, svilene i satenske jastučnice mnogo su nježnije za lice, ali i za kosu. Zbog manje nabora i trenja na takvim jastučnicama nećeš se ujutro buditi s urezanim otiscima jastuka na licu, a kosa će ti biti manje zapetljana i raščupana. Budući da zbog glatkoće svile i satena lice ljepše "klizi" po jastuku dok se okrećeš u snu, više se nećeš buditi izgledajući kao da si se hrvala s jastukom cijelu noć. 

Temeljito očisti lice prije spavanja

Ne možeš leći sa šminkom ili samo napola očišćenim licem i očekivati da ćeš se ujutro probuditi svježa i blistava. Zato obavezno temeljito očisti svu šminku i nečistoću s lica, a potom na besprijekorno čistu kožu nanesi tonik i obnavljajuću noćnu kremu. Isprobaj Nivea Naturally Good noćnu kremu s 99% sastojaka prirodnog podrijetla, s kojom ćeš biti sigurna da svojoj koži pružaš samo najbolje i dopuštaš joj da diše. Zahvaljujući formuli s organskim arganovim uljem, ova krema potiče obnavljanje kože tijekom noći pružajući joj zdrav i osvježen izgled ujutro. 

Spavaj s kosom u punđi

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Gotovo svako jutro budiš se raščupana ili sa spljoštenom kosom na tjemenu? Kako bi tvoja frizura ujutro ipak "sličila na nešto", uvijek spavaj s labavom punđom - kosa će se tako  manje petljati i nećeš se probuditi sva raščupana i naelektrizirana. Važno je samo da je ne stegneš prejako, a osim što će biti urednija, imat ćeš lijep volumen. Ako ti punđa ipak ne odgovara, prije odlaska u krevet ispleti kosu u opuštenu pletenicu - učinak je gotovo jednak, a probudit ćeš se s lijepim valovima. 

Umivaj se hladnom vodom

Umivanje hladnom vodom ujutro ima mnoge prednosti. Osim što potiče cirkulaciju, smanjuje otečenost i vrećice ispod očiju te u trenu osvježava lice. Povrh toga, hladna voda sužava pore i učvršćuje kožu - neke slavne osobe, poput Jennifer Aniston, navodno zbog toga čak uranjaju lice u ledenu vodu. U svakom slučaju, prije će te razbuditi i osvježiti hladna nego topla voda, pa svakako isprobaj ovaj trik sutra ujutro kad se nađeš u kupaonici. 

Ne preskači hidratantnu kremu prije pudera

Možda nisi jedna od njih, ali mnoge žene preskaču hidratantnu kremu ujutro i odmah nanose tekući puder, a to je velika greška. Ako si ipak među njima - promijeni tu naviku. Hidratantna krema pružit će potrebnu hidrataciju tvojoj koži te je nahraniti, pa će i šminka ljepše izgledati tijekom cijelog dana. Potraži kremu s osvježavajućom i laganom formulom, kao što je Nivea Naturally Good dnevna krema s prirodnim sastojcima poput organske aloe vere, te uljima badema i jojobe, jer će tvome licu pružiti hidrataciju te osjećaj svježine i zdrav izgled tijekom cijelog dana. 

Pij mnogo vode tijekom dana

Znamo, ovo si pročitala već milijun puta, ali s dobrim razlogom. Koliko god je važna njega kože izvana, jednako je važna hidratacija iznutra. Počneš li piti najmanje dvije litre vode tijekom dana, već nakon nekoliko dana primijetit ćeš pozitivne promjene na licu, ali i izgledu općenito. Za blistavu kožu i svjež izgled nema boljeg saveznika od vode - zato uvijek nosi bocu s vodom u torbi i tijekom cijelog dana pij po gutljaj ili dva. Možeš instalirati i aplikaciju na mobitelu koja će te redovito podsjećati na to. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0