Beauty

Ovu su kremu obožavale naše bake, a sada je ponovno hit

  • Prva cold krema izumljena je prije otprilike 2000 godina, a napravljena je od rastaljenog pčelinjeg voska i maslinovog ulja, a obožavale su je glumice Zlatnog doba Hollywooda
  • Preporučuje se za njegu isušene i osjetljive kože, djeluje kao prirodna barijera od štetnih radikala, a odlična je i nakon mikrodermoabrazije i blagog kemijskog pilinga te u kombinaciji s retinolomUčinkovito ublažava simptome suhe i iziritirane kože usana, lica i tijela
  • Ne propusti priliku iz prve ruke isprobati cold kremu, jer Melem ti poklanja čak tri proizvoda iz nove Cold Cream kolekcije za njegu cijelog tijela

Iako je nekad bila najpopularnija krema među damama, cold krema je nakratko zaboravljena, a nakon godina sna ponovno se vratila na beauty scenu - jača nego ikad! Bilo da patiš od isušene kože ili ti je samo potrebna dodatna hidratacija kako bi prebrodila nadolazeće zimske mjesece, cold krema će ti pomoći da tvoja koža bude hidratizirana, glatka i blistava.

Što je cold krema?

Cold krema je posljednjih godina doživjela procvat. Kada pomislimo na cold kremu iliti hladnu kremu, većina nas pomisli na tradicionalan pristup skin carea, na dane kad smo kao mali gledali bake i mame kako svoju kožu njeguju cold kremama, kako bi osvježile lice nakon napornog dana. Cold kreme imaju podužu blistavu povijest, i to s dobrim razlogom. Prva cold krema izumljena je prije otprilike 2000 godina, a osmislio ju je Galen, istaknuti rimski liječnik i filozof grčkog podrijetla i vjerojatno najveći medicinski znanstvenik rimskog doba. Napravljena je od rastaljenog pčelinjeg voska i maslinovog ulja, a formulacija je imala umirujuća i zaštitna svojstva. Zatim je 1846. godine američki farmaceut Theron Pond počeo eksperimentirati s kozmetikom za žene te je lansirao prvu cold kremu u beauty industriji koja je bila izuzetno popularna početkom Drugog svjetskog rata. Kako je rat buktio, sve više žena se pridruživalo muškarcima na bojištima, a cold krema je tijekom ovog ekonomskog procvata žena doživjela svoj vrhunac popularnosti, pomažući ženama da u tim stresnim vremenima zadrže gracioznost, nježnost i ženstvenost. U Americi je popularna metoda uklanjanja šminke s cold cream formulacijom, jer upravo takva formulacija savršeno otapa šminku.

Cold krema idealna je za hladne dane

Čini se da su naše bake znale što valja. Cold krema doživjela je preporod s dobrim razlogom – zbog svog učinka hidratacije. S hladnim vremenom dolazi i veća vjerojatnost od isušivanja kože, a cold kreme su nevjerojatno dobre za suhu kožu. Evo i zašto - cold krema je emulzija vode u većoj količini ulja koja pri nanošenju na kožu djeluje osvježavajuće i hladi (otuda i naziv). Proizvodi čija se formula bazira na emulziji ulja u vodi općenito se brzo upijaju u kožu, no cold krema ima posve drugačije djelovanje. Cold krema ima četiri bitna sastojka: vodu, ulje, emulgator i zgušnjivač. Količina vode i ulja dodaje se u približno jednakim omjerima, omogućujući kremi da prodre u vanjski sloj kože, a da se ne upije tako duboko u kožu kao proizvodi na bazi vode. Zbog toga cold krema pruža osjećaj noćne maske na licu, više nego kao klasična hidratantna krema. 

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Kome i kada se preporučuje cold krema?

Cold krema preporučuje se svakome tko želi povećati hidrataciju. Najviše će koristi imati oni koji pate od dehidrirane i osjetljive kože sklone svrbežu, jer će cold krema preko noći poboljšati teksturu i izgled tena. Osim toga, cold krema djeluje i kao prirodna barijera od štetnih radikala iz okoliša kao što su dim cigarete, zagađen zrak i ispušni plinovi, što je teško postići ako imate suhu kožu (a hladno vrijeme samo pojačava ovaj učinak). Za ugodan, opuštajući tretman njege kože, na lice nanesite MELEM COLD CREAM koncentriranu kremu, a lice potom lagano izmasirajte beauty rolerom. 

MELEM COLD CREAM koncentrirana krema s 5% uree i pantenolom izuzetno je učinkovita za njegu vrlo suhe, osjetljive kože sklone pucanju, kao i kože kojoj je potreban oporavak nakon djelovanja negativnih vanjskih čimbenika – hladnoće, vjetra, sunca. Jedinstvena Melem formulacija obogaćena ureom, pantenolom i alantoinom trenutno umiruje, hidratizira, omekšava, hrani i štiti od isušivanja. Idealna je za njegu kože lica, ruku i tijela u svim vremenskim uvjetima, a posebice kada je koži potrebna zaštita ili brza regeneracija. Preporučuje se i za osjetljivu dječju kožu, od navršene 3. godine.

Cold kreme također mogu biti izvrsne na koži nakon mikrodermoabrazije i blagog kemijskog pilinga, pomoći će kod perutanja kože, stanja poput ''pureće kože'' i ubrzati proces ozdravljenja, a odlične su i ukoliko koristite preparat s retinolom. Uvođenje tretmana cold kremom u večernju beauty rutinu može ublažiti isušivanje ili crvenilo koje nastane nakon tretmana retinolom. Pokušajte bazirati svoju večernju beauty rutinu na kombinaciju cold kreme i proizvoda s retinolom za moćan učinak hidratacije i blistavog izgleda kože. 

 | Autor: Melem Melem Cold Cream kolekcija

Široka primjena cold kreme

Cold kremu možeš koristiti i umjesto čistača za skidanje šminke, ako si u žurbi ili ti treba nešto jednostavno za ponijeti na izlet. Cold kreme su također izvrsni balzami za usne! To je zato što cold kreme imaju visoku koncentraciju ulja i voska poput pčelinjeg voska ili cerezina. Korištenje hladne kreme na usnama pomaže zadržati vlagu i pružiti barijeru u borbi protiv hladnoće i vjetra. Ujutro nanesi malo MELEM COLD CREAM hranjivog balzama za usne, formuliranog za izuzetno suhe usnice sklone listanju i pucanju i u trenu ćeš primijetiti razliku - usne će biti nahranjene, glatke i pune. Obogaćen s 2% uree i pantenolom, Cold Cream balzam trenutno zaglađuje, oporavlja, hrani, umiruje i prirodno regenerira usne. Stvara izuzetno ugodan, tanki zaštitni sloj na usnama koji dugotrajno štiti od negativnih vanjskih čimbenika zaslužnih za isušivanje i iritaciju osjetljive kože usana. Pruža savršenu njegu i zaštitu usnama u svim vremenskim uvjetima.

Ako si u potrazi za intenzivnom hidratacijom nogu, ruku, leđa i ruku, također nanesi cold kremu! Baš kao i na licu, jednako je učinkovita u ublažavanju simptoma suhe i iziritirane kože na drugim dijelovima tijela te kod kožnih stanja poput ''pureće kože''. Kod njege ''pureće kože'' preporučamo nanijeti cold cream, potom navečer napraviti blagi piling, te nakon pilinga njegovati kožu s cold creamom. MELEM COLD CREAM hranjiva krema za tijelo svojom bogatom teksturom pruža osjećaj ugode i olakšanja jer intenzivno njeguje suhu i osjetljivu kožu. Formulacija s 5% uree, pantenolom i karite maslacem lijepo se nanosi na kožu, topi se i stvara nježan zaštitni sloj koji štiti od isušivanja. Idealna je za njegu cijelog tijela nakon izlaganja suncu, boravka na vjetru, izlaganju kože izvorima topline ili hladnoće koji utječu na hidrolipidnu barijeru te uzrokuju iritaciju, ljuštenje i perutanje. 

Osvoji Melem Cold Cream kolekciju!

U suradnji s Melemom poklanjamo 5 paketa s Melem proizvodima iz nove Cold Cream kolekcije. Zato brzo klikni OVDJE i odgovori na kratko pitanje koje smo pripremili za tebe. Slobodno si daj trud jer nagrađujemo najkreativnije odgovore!

Pravila nagradnog natječaja pročitaj ovdje.

Nagradni natječaj je završen. Dobitnice Melem Cold Cream kolekcije su:
Dorotea Ridl Kulušić
Ana Buha
Matea Stojević 
Ines Romic
Nikolina Bulat

Poznata Melem formulacija koja se koristi za njegu kože lica i tijela na gotovo 99 raznih načina dobila je svoju novu – Cold Cream formulaciju. Obogaćena visokim udjelom uree, pantenola i karite maslaca, Melem Cold Cream proizvodi trenutno olakšavaju osjećaj suhe kože, umiruju, bogato hrane i hidratiziraju, te kožu čine čarobno mekom i lijepom. Melem Cold Cream idealan je za sve tipove kože, za sve generacije i za sve vremenske uvjete. Novu Melem Cold Cream kolekciju potraži u svim drogerijama, a više o kolekciji pročitaj ovdje.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar JelenaK24

    JelenaK24

    Probala Cold cream za usne,ali i ovu veliku kremu. Oduševila sam se,jer imam izrazito osjetljivu kožu. Nakon malog zahvata na ruci, gdje sam imala blue nevus, cim du mi skinuli konce, mazala sam sa Melem Cold Cream,i stvarno je vrlo ... prikaži još!