Beauty
1/7

Brze i jednostavne frizure za plažu

Ljeti svi želimo biti bezbrižni, stoga friziranje, korištenje pegle i figara te sušila za kosu često poželjno. Dobra frizura ljeti ne mora biti komplicirana, dapače, ona je slatka, jednostavna i može se napraviti za nekoliko minuta, čak i ako je kosa mokra.

Duga, kratka ili do ramena – kosa nam ljeti uvijek pomalo smeta, ali to ne znači da želimo biti manje stylish. U dobroj frizuri često nas spriječi vrućina, manjak vremena i volje, ali dobre frizure nisu nužno komplicirane.

Duga kosa voli punđe

Duga kosa je ljeti najčešće samo gnjavaža. Ono što trebate učiniti je jednostavno maknuti je od lica i vrata kako bi vam bilo što manje vruće. Sva sreća, pa su posljednjih nekoliko godina upravo takve frizure u modi.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ugledajte se na Marion Cotillard i jednostavno napravite punđu pri vrhu glave. Ona ne mora biti savršeno uredna i pozicionirana, dovoljno je samo da je učvrstite ukosnicom ili pletenicama. Ovu frizuru možete napraviti i uz pomoć tzv. krafne – mrežice koja punđi daje volumen, ali ako imate dovoljno dugu kosu, neće vam biti potrebna.

Želite li nešto drugačije, od prednjeg dijela kose ispletite tanku pletenicu ili riblju kost i položite preko čela. Ostatak kose spletite u pletenicu ili svežite rep i složite u punđu. Berenice Bejo je dokaz kako ova frizura najbolje izgleda kada je pomalo raščupana.

Razbarušena poluduga kosa

Žene s poludugom kosom ponekad očajavaju jer njihova kosa nije ni duga ni kratka. Ne mogu toliko uživati u pletenicama, punđe se brzo raspadaju, a vruće im je kao i s dugom kosom. Tajna vaše ljetne frizure krije se u potpunoj neopterećenosti.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Iako je bob frizura u kojoj često svaka dlaka mora biti na svom mjestu, pjevačica Ciara je odabrala potpuno razbarušen i neopterećen bob. Ova frizura izgleda dobro čak i kada je kosa polusuha, a sve zahvaljujući pomalo repasto ošišanim vrhovima.

Za trenutke kada ne želite da vam kosa smeta, ugledajte se na January Jones koja nosi modernu verziju tzv. victory rollsa kakvi su se nosili četrdesetih godina prošlog stoljeća. Radi se o tehnici uvijanja pramenova uz lice prema gore koji na taj način otvaraju lice. Ostatak kose skupite u rep ili punđicu.

Kratko i razbarušeno

Kratka kosa je idealna za ljeto. Lako se oblikuje i stilizira, brzo se suši, a trenutno je IN. Kod kratke kose je najvažnije da iskoristite trenutnu situaciju i ne zamarate se previše. Wet look frizure, poput one kakvu nosi Tao Zhao, su jedan od vodećih trendova u kratkoj kosi. Zaližite je ili razbarušite – sasvim je svejedno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Portia de Rossi ima odličnu večernju frizuru. Lagano natapiran gornji dio kose učvršćen voskom idealno je i brzo rješenje za vruće dane. Ostatak kose samo zaližite sa strana i uživajte u neopterećenoj i trendi frizuri.

Frizure detaljnije pogledajte u galeriji...

Ostale ljetne fashion&beauty trendove i savjete, pročitajte ovdje.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0