Beauty

Bila sam na novoj hit manikuri - evo o čemu je riječ!

U beauty svijetu pojavio se novi trend koji postaje sve popularniji, a polako se probija i na hrvatsko "tržište". Može biti odlična zamjena i za gelirane nokte, ali i za trajni lak!

"Dipping nails je najnovija tehnologija koja se koristi pri uređivanju noktiju. Omogućuje da produžimo i učvrstimo prirodne nokte - dobiva se čvrstoća kao kod geliranja, a nokti ostaju tanki kao da je na njima trajni lak", pisalo je na oglasu za ovu novu HIT manikuru. Kako nisam fan geliranih noktiju, učinila mi se kao idealna manikura za mene pa sam, naravno, odmah pohrlila u salon isprobati je. 

Pije toga sam proučila što je to uopće dipping. Otkrila sam da je ta metoda podrijetlom iz Amerike i da je nastala kao zamjena za dosadašnje manikure napravljene gelom ili akrilom. U Hrvatskoj još nije toliko popularna, ali predviđam joj blistavu budućnost zbog jednostavnog načina izrade. Za ovu manikuru nisu potrebne ni UV-lampe ni gelovi ni električne brusilice... Zapravo, ako imaš potreban materijal, možeš je veoma jednostavno napraviti i sama kod kuće.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Također, na oglasu stoji i da je ova manikura sigurnija za nokte od svojih prethodnica: "Temelj ove vrste manikure je dipping prah koji sadrži titan, kalcij, vitamin E i kaučukovac, a koristi se u kombinaciji bazom, aktivatorom i preparatima za završni sjaj. U procesu se ne koristi UV lampa nego se nokti suše prirodno na zraku. Dobra vijest za sve ljubiteljice lijepih noktiju je da preparati koji se koriste pri izradi noktiju sadrže cijanoakrilat koji se koristi u medicini, a ne, kao do sada, metakrilat koji je zaslužan za alergijske reakcije i dehidraciju nokatne ploče što dovodi do pucanja i listanja nokta. To znači da sve klijentice koje su imale neku vrstu alergijske reakcije na gel, akril ili trajni lak bez straha mogu napraviti ovu vrstu manikure."

Možda vas zanima Ovi nokti su zadnji hit u manikuri! Rubrika Beauty Beauty

Sada kada sam bila prilično dobro informirana o toj metodi, zaputila sam se u salon. Nokti su mi bili srednje dužine i već dugo vremena nisam imala nikakav gel ni trajni lak što je ispalo dobro jer bi me skidanje gela ili trajnog laka koštalo dodatnih 40 kuna. Ovako sam samo skinula postojeći lak. Manikerka mi je prvo pripremila nokte za daljnji proces, a ja sam do tada trebala izabrati boju koju želim (što je bilo uistinu teško jer ih je bilo više od 30). 

Kako je izgledala priprema?

Manikerka mi je prvo dezinficirala nokte kako bi im skinula gornji sjaj. Objasnila mi je kako to radi najblažom turpijom, primjerice, kao onom za trajni lak. Potom ih je oblikovala i potisnula kožicu te mi je prije dipping tehnike na nokte stavila dehidrator kako bi u potpunosti uklonila masnoću s noktiju. Dipping manikura sastoji se od četiri sloja. Prvo se radi premaz baznom tekućinom nakon kojeg odmah slijedi uranjanje u obojeni prah (u boji koju sam izabrala). Drugi sloj je onaj koji nosi i čuva boju i u tom koraku nokti se ponovno uranjaju u prah. Treći sloj je jednak kao drugi, no umjesto u obojeni prah, nokti se uranjaju u prozirni prah. Na kraju se nanosi aktivator koji dodatno suši i učvršćuje nokte. Nakon četiri sloja, nokti se oblikuju po želji i poravnaju i završava se završnim sjajem

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Koliko dugo traje ova manikura?

Prema riječima manikerke, ova manikura ostaje na noktima cijelo vrijeme, ne uništava se ni malo. Kaže kako je veoma čvrsta i da je potrebno ponoviti postupak kada nokti izrastu nakon otprilike tri do četiri tjedna. Osim toga, objasnila mi je i kako bez problema mogu nanijeti lak za nokte u drugoj boji i skinuti ga bez da oštetim postojeću manikuru. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Može li se crtati po ovoj manikuri?

Na ovoj manikuri nema velikoga ukrašavanja noktiju. Mogu se, primjerice, staviti šljokice, ali nail art nije moguć jer je ova manikura na bazi laka pa bi se, na primjer, crtež oštetio već prilikom pranja posuđa. Što se tiče boja, već sam spomenula kako ih je više od 30, a postoji čak i opcija da se naprave u prozirnoj varijanti. Tada se koristi samo prozirni prah. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Nije čudo da svi obožavaju ovu manikuru Rubrika Beauty Beauty

Kako se skida?

Dipping nails manikura skida se čistim acetonom. Aceton se stavi na blazinicu i zamota se u foliju kako bi folija zadržala tu tekućinu jer aceton brzo ishlapi. Na foliju se stavljaju posebne kvačice pomoću kojih možemo cijeli dipping samo svući dolje nakon pola sata. Druga je varijanta, ako nemaš takve kvačice kao ja, uranjanje noktiju u aceton na pola sata. Nakon toga trebala bi lako skinuti dipping. Nisam još pokušala pa ne mogu biti sigurna da ide lako! 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0