Beauty

Beauty trikovi koje bi trebale znati sve žene smeđih očiju - istaknut će njihovu ljepotu

  • Imaš li smeđe oči i voliš makeup, sretnica si - gotovo nema boje koja ne ide uz smeđe oči
  • Stoga ćemo zaboraviti razmišljanja da su smeđe oči "bez veze" i da ih svi imaju
  • Evo nekoliko trikova kako učiniti da zabljesnu i istaknu se

Kad govorimo o smeđim očima zapravo govorimo o nekoliko različitih nijansi smeđe, od vrlo tamne do skoro pa zelene nijanse, od tople boje lješnjaka do još svijetlijih smeđih očiju, prošaranih točkicama zlaćane boje. Zagledaj se u svoje: kakve smeđe oči imaš? I još važnije, pogledaj za kojim beauty trikovima smeđooke djevojke mogu posegnuti kako bi najbolje istaknule njihovu ljepotu?

Možda vas zanima Radiš li i ti ovu veliku pogrešku tijekom umivanja? Možda je vrijeme da promijeniš naviku Rubrika Beauty Beauty

Što se tiče boja makeupa koje pristaju uz smeđe oči, baš imaš sreće ako se smeđooka - vrlo je malo boja koje ti NE pristaju. Sive nijanse, svi tonovi ljubičaste izgledaju dobro na smeđim očima, jednako kao i metalik boje poput zlatne i brončane, moraš ih samo uskladiti s tonom kože.

Boja šljive, na primjer, naglašava zeleni ton u smeđim očima. Nježna ružičasta, boja breskve, boja šampanjca i blijedi sivo-smeđi tonovi učinit će da smeđe oči zasjaje i istaknu se. 

Većina visažista proprouča koristiti dvije do tri nijanse sjenila, tamnu, srednje tamnu i svijetlu kako bi se kreirao look. Palete sjenila kozmetičke kompanije najčešće rade da sve boje iz palete idu zajedno. Spajaj one tonove koji su jedni pored drugih - tako ćeš postići da se lijepo stapaju odnosno da prijelazi nisu prekontrastni. 

Gdje nanijeti svijetlije, a gdje tamnije tonove ovisi o obliku očiju.  Na primjer, ako su oči smještene vrlo blizu, svijetliji ton uz unutarnji kut pka i na korijenu nosa učinit će da one izgledaju razmaknutije. Duboko usađene oči će "iskočiti" uz pomoć svijetlih boja, ružičaste, zlatne, srebrne. 

Možda vas zanima 5 banalnih pogrešaka s maskarom koje mnogo žena radi - nesvjesno Rubrika Beauty Beauty

Oči boje lješnjaka izgledat će zelenije staviš li zeleno sjenilo. Posebno ako odjeneš i nešto zelene boje na gornjem dijelu tijela. Eyeliner također može biti tople brončane smeđe nijanse, tamno smeđi čak i plav ili jarko ljubičast. Što je eyeliner tamnije boje to će biti naglašeniji. Crtu na gornjem kapku vuci od nosa prema van, a na donjem samo od sredine oka do vanjskog kuta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

"Smokey eye" make up postići ćeš "razmazujući" blago eyeliner tako da više nema strogih crta i/ili korištenjem sivih i smeđih boja, zamućivanjem linija i brončanim ili zlatnim nijansama na gornjem kapku.

Pokušaj danju ne nositi dramatično sjenilo. Dobro ga je, na neki način uskladiti s odjećom koju nosiš jer sveukupan izgled bit će utoliko bolji što sve komponente bolje idu zajedno. A stvar je u detaljima - poput makeupa. Osnovno je pravilo: ujutro i navečer u principu ne stavljamo isti makeup. Svijetlije boje na kapcima stvorit će "mekši", prirodniji dojam; nijanse sjenila koje su tamnije od boje očiju stvorit će dramatičniji izgled. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Photo: Instagram@violette_fr

Komentari 0