Beauty

Beauty trik: zašto svi sada mažu svoje nokte pastom za zube?

  • Stalnim pranjem ruku naša koža postaje sve više suha, a nokti krhki
  • S ovim genijalnim beauty trikom možeš ubuduće zaštititi svoje nokte 
  • Čudotvorno sredstvo zove se pasta za zube! 

Suhi i lomljivi nokti – osobito kad je vani hladno moramo se boriti s problemima koji muče naše nokte. Hladan zrak i stalno pranje ruku nisu baš najbolji za naše nokte. Osim ulja za nokte i kreme za nokte sada postoji još jedno drugo, tajno čudotvorno sredstvo! Riječ je o zubnoj pasti. Da, dobro si pročitala. Pasta s okusom peperminta očito je dobra i za naše nokte…

Evo kako koristiti zubnu pastu na noktima 

Bezbrojni Youtube i Tiktok videouradci pokazuju sljedeći trend: mnogi korisnici mažu pastu za zube od mente po noktima na rukama te ostavljaju da to djeluje nekoliko minuta. Potom isperu pastu. 

 | Autor: Pinterest Pinterest

Možda vas zanima Morali smo zamijetiti manikure ovih slavnih cura - koja ti se najviše sviđa? Rubrika Beauty Beauty

Stručnjaci kažu da pasta za zube ne pridonosi rastu noktiju, ali može posvijetliti nokte. Ako su nokti potamnjeli od tamnog ili crvenog laka, može ti pomoći pasta za zube, odnosno, pasta za zube će ih ponovno posvijetliti. 

Jednostavno stavi pastu za zube na nekoliko minuta na nokte da djeluje, a zatim je isperi. Osim toga, pasta za zube može ti pomoći otkloniti tvrdoglave ostatke laka za nokte, zato jer sadrži vodikov peroksid, za koji je poznato da djeluje kao sredstvo za izbjeljivanje, kažu stručnjaci.

Možda vas zanima Trend manikura: ovo je savršena boja laka za nokte za ovu zimu Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0