Beauty

Beauty favoriti Miss7 redakcije - summer edition! Ovo su proizvodi bez kojih ne idemo na godišnji

Ljeto nas je ovih dana pošteno zagrijalo i mi smo (vjerujemo, baš kao i vi) mislima polako na godišnjem odmoru. Razmišljamo što nam sve još nedostaje u našim koferima od modnih komada, ali i koje beauty proizvode još moramo nabaviti. Kao novinarke portala Miss7 ponekad imamo priliku prve saznati za neki novi proizvod i s veseljem ga isprobati te s vama podijeliti svoje mišljenje. No, ovaj put smo se odlučile posvetiti svojim ljetnim favoritima bez kojih nikad ne idemo na more. Od osnovne zaštite od sunca do njege kose i obaveznih makeup proizvoda koji uvijek nađu svoje mjesto u našim koferima te cekerima za plažu. Možda ti pomognemo pronaći i tvoj idući favorit koji će ti pomoći da se osjećaš još bolje tijekom cijelog ljeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Sand (@amanda_sand)

Možda vas zanima Naš omiljeni drogerijski brend lansirao je SPF za lice koji je lagan poput vode i odmah se upija Rubrika Beauty Beauty

Naši najdraži SPF-ovi za lice i tijelo

Kada je u pitanju zaštita od sunca, vrlo smo oprezne po pitanju toga koje proizvode koristimo. Važno nam je da nam SPF-ovi budu laganih i nemasnih formula te da su prikladni i za osjetljivu kožu. Važno je ne samo da nas učinkovito štite od štetnih UV zraka, već i održavaju našu kožu hidratiziranom ili matiranom - ovisno o tome imamo li suhu ili masnu kožu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Vjerne smo sljedećim proizvodima:

Josipa: Omiljeni SPF za lice mi je La Roche Posay Anthelios Uvmune 400 gel-krema. LRP proizvodima nekako najviše vjerujem kada je SPF za lice u pitanju. Iako sam se na prvu malo prestrašila kada sam vidjela da je tekstura kreme malo gušća (očekivala sam gel kako i piše u imenu), stvarno ispunjava sve ono što piše na etiketi - nemam osjećaj težine na licu tj, ne osjećam kao da imam masku kao s nekim drugim SPF kremama, ne začepljuje pore i ne izaziva prištiće, što je čest slučaj s mojom kožom koja ne podnosi teške teksture i puno proizvoda. Također, nakon što se upije u kožu (kroz par minuta), preko nje se mogu najnormalnije našminkati bez da šminka klizi s lica ili da prosijam za pet minuta.

La Roche-Posay Anthelios Oil Control SPF 50+ Gel-Cream

 | Autor: Foto: Cult Beauty (24,70 €)

Možda vas zanima Što zapravo znači kada na tvojoj SPF kremi za zaštitu od sunca piše PA++++? Istražili smo... Rubrika Beauty Beauty

Omiljeni SPF za tijelo mi je Sundance sprej za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50. Najveći razlog zašto volim ovaj SPF je zato što je u spreju. Apsolutno ne podnosim mazanje teškim SPF kremama (a uvijek imam dojam da su teške), osobito za one dane kada nisam na plaži već u Zagrebu i želim zaštititi ruke i noge ako kroz dan moram boraviti na suncu u gradu. Kreme moram dugo utrljavati, dugo se upijaju i opet cijelo vrijeme imam osjećaj da mi stoje na površini kože. Fleke po odjeći ne moram niti spominjati. Ovaj sprej nanesem taj čas, skroz je lagan, često ga ne moram niti razmazivati, odlično štiti kožu, a nije ni skup.

SUNDANCE Sport transparentni sprej za sunčanje, SPF 50

 | Autor: Foto: dm (6,65 €)

Mia: Neki konkretan omiljeni SPF za lice nemam, važno mi je samo da pruža dovoljnu zaštitu (50) i da je u stiku. Stikovi su mi se, kada je lice u pitanju, pokazali kao uvjerljivo najpraktičniji za nanošenje pa mi je to uz visinu zaštite najvažniji kriterij. Trenutačno koristim Beauty of Joseon matirajući stick s ekstraktom pelina i kamelijom sa SPF-om 50+.

Beauty of Joseon matirajući stick s ekstraktom pelina i kamelijom, SPF 50+

 | Autor: Foto: dm (22,90 €)

Možda vas zanima SPF-ovi u sticku odlični su za obnavljanje zaštite u hodu, a ovo je 7 najboljih Rubrika Beauty Beauty

Što se pak SPF-a za tijelo tiče, tu su mi osim visoke zaštite najvažniji miris i tekstura pa su mi tako već godinama favoriti Vichy Capital Soleil i Hawaiian Tropic čiji miris ništa ne može nadmašiti.

Vichy Capital Soleil

 | Autor: Foto: Notino (28,10 €)

HAWAIIAN Tropic Protective ulje za sunčanje u spreju, SPF 20

 | Autor: Foto: dm (10,65 €)

Matea: Što se tiče SPF-a za lice, moj novi favorit je Vichy Mineral 89 72H Hyaluronic Acid Daily Fluid SPF50+. Moja koža je poprilično suha pa mi dodatna doza hidratacije jako dobro dođe. Ovaj SPF sadrži hijaluronsku kiselinu za pojačanu hidrataciju do 72 sata i štiti kožu od UVA i UVB zraka. Nije komedogen pa mi ne začepljuje pore, lagan je, brzo se upija i pruža mojoj koži sjaj koji joj je potreban.

Vichy Mineral 89 72H Hyaluronic Acid Daily Fluid SPF50+

 | Autor: Foto: ljekarna.hr (27,92 €)

Možda vas zanima Top 7 laganih SPF seruma i fluida koji ne ostavljaju masne tragove na licu Rubrika Beauty Beauty

Za zaštitu tijela od sunca obožavam SVR Sun Secure raspršujuće mlijeko sa SPF-om 50+. Radi se o nevidljivom hidratantnom raspršujućem mlijeku za brzo i jednostavno nanošenje. Ostavlja potpuno nevidljiv, nemastan i neljepljiv finiš. Nekako istovremeno pruža osjećaj svježine i zaštitu kože, a ima nježan ljetni miris koji mi nikada neće dosaditi. Osim praktičnosti i brzine nanošenja koji su mi definitivno najveći plusevi, ovo mlijeko je otporno na vodu, znoj i trljanje, što su sve dodatne prednosti koje mi pružaju veći osjećaj sigurnosti na suncu.

SVR Sun Secure raspršujuće mlijeko SPF50+

 | Autor: Foto: Beauty Pharmacy (32,90 €)

Omiljeni proizvodi za zaštitu ili njegu kose

Slana voda i sunce mogu pridonijeti nastanku mnogih oštećenja naše kose, stoga i na ljetovanju vodimo računa o pravilnoj njezi i obnovi kose kada dođemo s plaže. Biramo proizvode koji dubinski hrane našu kosu, ostavljaju ju mekom i sjajnom. Ovo su naši spasitelji za zdrave vlasi i sprječavanje suhoće i ispucalih vrhova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JULIE HOCKE (@juliehocke)

Možda vas zanima Ne moraš trošiti novac na tretmane za njegu kose kod frizera! Dovoljna su ti 2 proizvoda i ovaj trik s Instagrama Rubrika Beauty Beauty

Josipa: Omiljeni proizvod za njegu kose na moru mi je Redken One United Treatment, leave-in regenerator u spreju koji zapravo koristim cijele godine pa preko ljeta isto dobro dođe. Super hrani kosu, zaglađuje ju i štiti od topline. Veliki plus mu je to što je (kao i SPF) u spreju i ne mora se ispirati pa ga samo nanesem na vlažnu kosu i osušim ju fenom ili ostavim da se prirodno osuši.

One United Treatment The ONE treatment needed for ALL hair types!

 | Autor: Foto: Douglas (30,49 €)

Mia: Njega kose mi se u svim mjesecima svodi na isto - hranjenje nekom dobrom maskom od koje će mi kosa biti njegovana, sjajna i mekana. Trenutačni favorit mi je Fanola Nourishing maska koja ne samo da super njeguje kosu, već ima i najbožanstveniji miris pudinga od vanilije.

Fanola Nourishing

 | Autor: Foto: Notino (9,30 €)

U ljetnim mjesecima jako volim i Davinesov sprej za kosu s morskom soli uz kojeg i kada nisi na plaži možeš imati onaj divlji volumen u kosi i neposlušne kovrče, a također ima predivan miris vanilije i kokosa.

Davines This is a Sea Salt Spray

 | Autor: Foto: Fabuspot (25,30 €)

Možda vas zanima Slani sprejevi za kosu tajna su divnih frizura kao da si sada došla s plaže - ovo je 7 najboljih Rubrika Beauty Beauty

Matea: Moja kosa je kronično suha pa se tako moji proizvodi za dubinsko hranjenje kose ne mijenjaju tijekom cijele godine. Svoju haircare rutinu ja ne mogu zamisliti bez maske za kosu. Godinama koristim Macadamia Deep Repair Masque jer mi je sasvim malo potrebno da odradi posao, stoga mi jedno pakiranje traje jako dugo. Jedina razlika ljeti je što ju jednom tjedno ili jednom i dva tjedna nanesem na kosu prije pranja, kao tretman. Također, češće nanosim svoje omiljeno Nuxe Huile Prodigieuse suho ulje na kosu za dodatnu njegu i najljepši miris.

Macadamia Deep Repair Masque

 | Autor: Foto: Hairgroud (17,52 €)

Nuxe Huile Prodigieuse

 | Autor: Foto: dm (18,95 €)

Možda vas zanima Ljeti nam je potrebno dubinsko pranje kose - ovo su najbolji šamponi koji će obaviti taj posao! Rubrika Beauty Beauty

Makeup proizvodi koje moramo imati uz sebe na plaži

Neki čak i na plaži vole uz sebe imati onaj jedan makeup proizvod koji se lako nanosi i trenutno uljepšava naš izgled bez potrebe za punom rutinom šminkanja - za one trenutke kad se preselimo u beach bar na koktel. No, većina ipak štedi svoju kožu od bilo kakve šminke tijekom ljetovanja, a pogotovo kad se nalaze u blizini plaže. Ipak, provjerila sam na kojoj strani ovog spektra su se našle novinarke Miss7 redakcije.

Josipa: Bilo kakav makeup na plaži meni je big no, no. U mom cekeru se od beauty proizvoda nalaze samo SPF-ovi i balzam za usne koji je skroz proziran i ima njegujuću funkciju. Na plaži želim biti totalno opuštena.

Možda vas zanima Ova 8-u-1 CC krema protiv crvenila iz dm-a je kao stvorena za ljeto (košta manje od 7 eura!) Rubrika Beauty Beauty

Mia: Ništa od makeupa ne nosim kada idem na plažu, ali zato u cekeru obavezno nosim maslac za brže tamnjenje. Prirodno jako sporo dobivam boju, a ovo mi se čudo, s mirisom čokolade, još davnih dana pokazalo kao uvjerljivo najbolji pomagač po tom pitanju.

Bronzao Au Cacao Bronzao au Cacao Extra Dark maslac za tijelo

 | Autor: Foto: Douglas (14,47 €)

Matea: Ja već godinama uz sebe uvijek imam kompaktni puder u kamenu jer nikad se ne zna! Selim ga iz torbice u torbicu pa tako i u ceker za plažu jer se jednostavno bolje osjećam kada imam tu opciju, ako mi zatreba. Na plažu nikad ne idem našminkana, niti ću se tamo šminkati, ali ako odmah s plaže odlučimo produžiti na, primjerice, večeru, volim imati mogućnost minimalno ujednačiti ten (jer imam crvene flekice na licu koje su s visokim temperaturama često još crvenije). Godinama je moj favorit bio L'Oréal Paris True Match puder u kamenu, a nedavno sam otkrila iznimno lagani Lumene Blur Longwear sa SPF-om 15. Dodatni plus je i ogledalce koje dolazi s njim.

Lumene Blur Longwear

 | Autor: Foto: dm (17,25 €)

Možda vas zanima Balea je lansirala novi serum za područje oko očiju - riješi se podočnjaka za samo 4,95 eura! Rubrika Beauty Beauty

Naši top ljetni parfemi

Mnogi ljeti biraju laganije i osvježavajuće mirise koji će savršeno dočaravati bit ljetne sezone. Međutim, neki ostaju vjerni svojim favoritima kroz cijelu godinu i ne biraju parfem prema godišnjem dobu. Najdraži parfemi za duge, sunčane dane uz more Miss7 redakcije su:

Josipa: Moj top ljetni parfem je Armani Sì Passione. Iako ovaj parfem nije tipični ljetni, odnosno citrusni i slično, nekako mi je svjež i prozračan pa mi je, od moje kolekcije u kojoj prevladavaju neki malo teži i večernji parfemi, Armani prvi izbor za ljetne dane.

Armani Sì Passione

 | Autor: Foto: Douglas (86,79 €)

Možda vas zanima Top 7: Najmirisnija i njegujuća ulja za kosu koja će nam mijenjati parfeme ovo ljeto Rubrika Beauty Beauty

Mia: Moram priznati da parfeme ne dijelim na ljetne i zimske i da ću one omiljene uvijek jednako rado koristiti, neovisno o tome koje je godišnje doba u pitanju, s tim da nešto teže mirise ostavljam za večernje izlaske, dok tijekom dana više posežem za onim nešto svježijima. Trenutačni 'lakši' favoriti su mi Etat Libre d`Orange Ghost In The Shell koji miriše čisto poput najfinijeg sapuna, Balenciaga Florabotanica i Burberry The Beat koji sve rjeđe špricam jer su ga, kao već mnoge od mojih omiljenih parfemskih kreacija, povukli iz prodaje. Malo 'teži' koji i dalje prolaze - YSL Libre Intense, Muglerov Angel i all time favorit - Chanelova petica.

Etat Libre d`Orange Ghost In The Shell

 | Autor: Foto: Belodore (98,00 €)

Balenciaga Florabotanica

 | Autor: Foto: aeliadutyfree.hr (77,90 €)

Yves Saint Laurent Libre Intense

 | Autor: Foto: Notino (81,10 €)

Možda vas zanima Obožavaš Tom Ford Lost Cherry parfem, ali je izvan tvog budžeta? Pronašle smo čak 2 jeftinija duplića Rubrika Beauty Beauty

Mugler Angel

 | Autor: Foto: Douglas (61,49 €)

Chanel N°5

 | Autor: Foto: Douglas (85,69 €)

Matea: Moji omiljeni parfemi za cijelu godinu su citrusni, svježi i lagani mirisi koji su sasvim slučajni savršeni baš za ljeto. Tako i ove ljetne sezone, kao svake, sa sobom na more definitivno nosim Armani Acqua di Gioia - svoj all time favorit.

Armani Acqua di Gioia

 | Autor: Foto: Douglas (68,39 €)

Možda vas zanima TikTok ne prestaje pričati o jednom moćnom skincare sastojku - možeš ga naći u ovih 8 proizvoda Rubrika Beauty Beauty

Ostali must-have kozmetički proizvodi

Svatko ima još barem onaj jedan proizvod bez kojeg nam ljetni neseser nije potpun. Za neke je to balzam za usne, dok je za druge to lak za nokte ili najmirisnija krema za njegu kože nakon dugog dana provedenog na suncu. Evo što kaže redakcija Miss7, koji su to proizvodi za nas...

Josipa: Ljeto mi je nezamislivo bez nekih vedrih boja na noktima. Iako ja radim trajni lak pa ne mogu izdvojiti omiljeni lak za nokte, čim sunce malo jače zagrije, ljetni vibe mi daju zanimljive boje na noktima koje usput i naglašavaju preplanulost. Tako sam do sada na noktima imala baby blue boju, trenutno imam bijelu s neonsko narančastim točkicama, a vidjet ćemo što će biti sljedeće. Možda neka vesela žuta...

Možda vas zanima Krema koju Francuskinje obožavaju i Sienna Miller uvijek ima u neseseru. Kaže da je tajna predivne kože Rubrika Beauty Beauty

Mia: Ljeto mi je nezamislivo bez dvije kreme za tijelo - Elizabeth Arden Green Tea koju zapravo koristim tijekom cijele godine i koja tako prekrasno hrani kožu, i parfumirane kreme Jo Malone Wood Sage & Sea Salt koja ima jedan od najsavršenijih mirisa koji postoje i koja se komotno može koristiti umjesto parfema.

Elizabeth Arden Green Tea

 | Autor: Foto: Notino (12,70 €)

Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Body Creme

 | Autor: Foto: Douglas (94,99 €)

Matea: Sa sobom uvijek moram imati balzam za usne koje mi sunce, sol i vjetar isušuju rekordnom brzinom. Jedan od proizvoda koji također već godinama koristim je Artdeco balzam s color boosting tehnologijom - za isticanje prirodne boje usana. Sviđa mi je kremasta tekstura i hranjivost ovog balzama, a minimalna doza boje je dodatni plus. Sadrži ulja marelice, breskve i sjemenki moringe pa ne moram isticati da je i djelotvoran.

Artdeco Color Booster Lip Balm u nijansi Boosting Pink

 | Autor: Foto: Müller (13,49 €)

Možda vas zanima Savršeni ljetni duo: Ova 2 proizvoda su sve što nam treba za sjajan ten - potvrdile društvene mreže! Rubrika Beauty Beauty

Ovo su beauty proizvodi bez kojih redakcija Miss7 nikako ne ide na godišnji odmor. Od pouzdanog SPF-a do njege kose i osvježavajućih mirisa, ovi beauty proizvodi nam pomažu da ostanemo zaštićene, mažene i lijepe tijekom cijele ljetne sezone. Nadamo se da će te naši favoriti inspirirati da ažuriraš svoju ljetnu beauty rutinu.

Photo: Instagram @amanda_sand

Komentari 0