Beauty

Anti-age više nije rezerviran samo za kožu nego i za kosu: brend Amika već ima liniju proizvoda za taj problem

Pojam anti-ageing jedan je od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji pojam u svijetu njege kože koji se svim snagama bori protiv njenog starenja. No, čini se da ćemo starenje kože malo ostaviti po strani i početi razmišljati o starenju - kose. Okej, ovo nas ne iznenađuje previše s obzirom na to da u posljednje vrijeme sve više čitamo o tome kako se kosa mijenja tijekom godina, gubi na gustoći, elastičnosti i jačini, ali nismo baš očekivali da ćemo tako skoro dobiti i proizvod koji će raditi na sprječavanju njezina starenja.

Naime, beauty brend Amika, poznat po brojnim linijama za njegu kose, izbacio je novu liniju koja je bazirana isključivo na anti-ageing efektu, zvanu Big Hit. Ovo nas je vrlo zaintrigiralo pa smo morali provjeriti o čemu se radi.

 | Autor: Instagram @georgepapanikolas Instagram @georgepapanikolas

Naime brend je napravio veliko istraživanje kose na osobama iznad 35 godina i shvatili su da je jedan od najvećih problema koje osobe imaju tanka i rijetka kosa. Kako spriječiti ispadanje, odnosno povećati rast novih vlasi? Korištenjem sastojaka koji će njegovati pH vlasišta i same folikule čije je zdravlje nužno za rast novih vlasi. Amika je kreirala šampon i regenerator koji u sebi imaju kofein koji dokazano poboljšano djeluje na vlasi te ih hidratizira i daje kosi potreban volumen.

 | Autor: Amika Amika Foto: Amika linija za anti-age

Uz kofein, Amika proizvodi za anti-age njegu kose sadrže bobice krkavine koje su odlične za njegu kože, kose i vlasišta. Bobice imaju 16 puta više vitamina C od naranče, te brojna antioksidativna i oksidativna svojstva. Bobica je jarko narančaste boje što je prepoznatljiva boja brenda Amika. Također, četrdeset posto sastava bobica su omega-7 masne kiseline, koje se obično nalaze u ribljem ulju ili životinjskoj masti te su odlične za obnovu kolagena. 

 | Autor: Amika Amika Foto: Sephora

 | Autor: Amika Amika Foto: Sephora

Uz sastojke za njegu vlasišta, proizvodi imaju i sastojke za volumen i gustoću pa ih mogu koristiti svi koji imaju problema s tankom dlakom i ispadanjem kose. Bez obzira na godine.

Možda vas zanima Kratka kosa sve je jači trend, a ljeti je još poželjniji. Ipak, žene koje ju nose trebale bi izbjeći 3 greške Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Instagram @bridgetbragerhair

Komentari 0