Beauty
retro parfemi

Anais Anais, Opium, CK Obsession...Parfemi iz 1980-ih ponovno su veliki hit!

  • Trendovi uz 80-ih vraćaju se i u svijetu parfema
  • Popularni mirisi iz 80-ih sve se više ponovno prodaju
  • Najstariji favorit među njima je YSL Opium, a među ostalim bestselerima su i Moschino Femme te Guerlain Samsara

Kate Bush ponovno vlada top-ljestvicama, svi ponovno pričaju o Barbie...Svi znamo koliko se trendovi vole vraćati, posebno u modnom i beauty svijetu. Povratak u neka druga vremena nije zaobišao ni parfeme pa su tako retro mirisi, lansirani na tržište 80-ih godina prošlog stoljeća, ponovno vrlo popularni mirisi. Pravi nostalgični klasici ponovno se prodaju, a možda je i nekad tvoj najdraži miris opet in! Online web-shop Perfume Direct otkrio je da se prošli mjesec za 125 posto povećala prodaja najslavnijih parfema iz 1980-ih. 

Ništa ne vraća u neka druga vremena poput prepoznatljivog mirisa, a uz ove parfeme sigurno ćeš se inspirirati i za outfit nadahnuti retro mirisima!

U nastavku pronađi trenutno opet najprodavanije parfeme iz 80-ih!

Calvin Klein Obsession For Her Eau de Parfum

Ovaj parfem lansiran je 1985. te je prepoznatljiv po svojem intenzivnom, pikantnom mirisu koji je obilježio 80-e. Obsession je orijentalan parfem kojeg karakteriziraju tople i intenzivne drvenaste i cvjetne note poput breskve, limuna, cvijeta naranče, jasmina i vanilije.

retro parfemi | Autor: notino.hr notino.hr retro parfemi Calvin Klein

127,50 kn

YSL Opium Eau de Toilette

Opium je na tržište izašao prije više od 40 godina, točnije 1977., no njegov opojan miris ponovno dobiva na popularnosti. Pjevačica i supermodel Karen Elson bila je zaštitno lice ovog mirisa, koji sadrži note ambera, cimeta, jasmine, ruže, vanilije i pačulija.

retro parfemi | Autor: notino.hr notino.hr retro parfemi YSL 558,58 kn

Guerlain Samsara Eau de Toilette

Guerlainova Samsara nastala je 1989. i nastavlja trend parfema iz 80-ih koji se vraćaju na stare staze slave. Sadrži senzualne drvenaste mirise te mirise egzotičnog cvijeća, a inspiriran je vremenom koje je Jean-Paul Guerlain proveo u Kini i na Tibetu. Ime Samsara dolazi iz sanskrta, a znači vječni preporod. Samsara sadrži note breskve, bergamota, sandalovine i ambera.

retro parfemi | Autor: Douglas Douglas retro parfemi Guerlain 959 kn

Estee Lauder Beautiful Eau de Parfum

Parfem Beautiful lansiran je 1985. te je uz beauty proizvode brenda postao vrlo popularan parfem tog razdoblja. Pravi je cvjetni miris savršen za svakodnevno nošenje, a cvjetne note bergamota, ljiljana i ruže miješaju se s citrusnim notama te s drvenastom bazom ambera, cedar, vanilije i sandalovine.

retro parfemi | Autor: notino.hr notino.hr retro parfemi Estee Lauder 398,80 kn

Elizabeth Arden Red Door Eau de Toilette

Red Door lansiran je krajem 80-ih, 1989. te je stvoren kao prekrasna kombinacija bogatih i rijetkih cvjetnih mirisa. Ovaj ženstveni i klasičan miris svojoom mješavinom cvjetnih, slatkih i drvenastih nota daje dugotrajan i opojan miris. Sadrži note ljubičice, frezije, jasmina, crvenih ruža, meda i sandalovine.

retro parfemi | Autor: Bipa Bipa retro parfemi Elizabeth Arden 256,90 kn

Moschino Femme Eau de Toilette

Ovaj parfem lansiran 1987., klasičan je miris 80-ih s mirisima citrusa, ambera i slatkim orijentalnim tonovima. Sadrži i note gardenije, aromatičnog oregana, korijandera, sandalovine, pačulija i ruže.

retro parfemi | Autor: shopmania.hr shopmania.hr retro parfemi Moschino 252,30 kn

Cacharel Anais Anais Eau de Toilette

Ovaj omiljeni klasik iz 80-ih zapravo je predvodio sve snažne, orijentalne mirise koji će doći kasnije, budući da je lansiran 1978. Ovaj ženstveni cvjetno-voćni miris istovremeno je bogat i svjež, a sadrži note ljiljana, bergamota, crnog ribiza, jasmine, sandalovine, ambera i pačulija.

retro parfemi | Autor: Douglas Douglas retro parfemi Cacherel 235 kn

Tiffany & Co Eau de Parfum

Prepoznatljiv miris Tiffany & Co, iz 1987., inspiriran je dijamantnim rezovima i blistavim metalima. Sadrži voćne citrusne note poput limuna, naranče i bergamota, uz note breskve, ruže, pačulija i mošusa.

retro parfemi | Autor: Douglas Douglas retro parfemi Tiffany & Co 645 kn

Možda vas zanima Miris mora, soli i ljeta... 9 parfema koji mirišu na plažu Rubrika Beauty Beauty
Photo: Douglas

Komentari 0