Beauty

Miris mora, soli i ljeta... 9 parfema koji mirišu na plažu

  • Ljeti volimo nositi mirise koji nas u svakom trenutku podsjećaju na godišnji odmor, skitanje gradskim uličicama, romantične šetnje uz more i zvuk cvrčaka...
  • Taj najbolji trenutak ljeta konačno je stigao! Ovo ljeto će biti najljepše i najmirisnije ikad, jer za tebe imamo popis ljetnih parfema koji osvajaju već na prvu kap
  • Donosimo 9 najboljih parfema koji mirišu na plažu i donose tako ugodnu atmosferu odmora

Miris mora, soli i plaže, kreme za sunčanje, ljetnih koktela i kokosa tek su neki mirisi koji nas asociraju na toliko zasluženi ljetni odmor. Ako još nisi bila na godišnjem, pomoći će ti da si kreiraš radnu atmosferu koja miriše na ljeto i plažu i podsjeća te na lijepe trenutke koje ćeš doživjeti ovoga ljeta. Izdvojili smo 9 parfema koji će te na svakom koraku, pa čak i u užarenoj gradskoj vrevi, asocirati na laganu šetnju uz more… 

9 parfema koji mirišu na plažu 

 | Autor:

1. Maison Margiela Replica Beach Walk Eau de Toilette

Beach Walk je šarmantan i opuštajući parfem koji sadrži kremastu mješavinu egzotičnog cvijeća i kokosa s mekoćom mošusa te naglašene blistavim citrusima i začinskim nijansama.

Riječ je o izvrsnom modernom parfemu koji miriše na losion za sunčanje, osunčanu kožu i baš na one savršene dane provedene na plaži.

2. Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Cologne

Blagi i sofisticirani miris izgrađen je oko bestežinskog akorda morske soli pojačanog drvenastim nijansama kadulje te je delikatno zaslađen sjemenkama ambrete.

Wood Sage & Sea Salt je jedan od najboljih parfema koji mirišu na more i vjetrovitu obalu, gdje konačno možeš slobodno disati.

3. Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz Eau de Toilette

Coconut Fizz je veseo i razigran miris koji sadrži svježu, ukusnu voćnu mješavinu kokosove vode i cvjetova frezije omekšano sandalovinom i zaslađeno sjemenkama tonke.

To je izvrstan parfem s mirisom plaže koji miriše na kokos i osvježavajuća bezalkoholna pića.
 | Autor:

4. Tom Ford Private Blend Soleil Blanc Eau de Parfum

Ovo je bogat i obavijajući miris koji sadrži opojno slatku mješavinu egzotičnog cvijeća i kokosa s naglaskom toplih začina i ukusnih orašastih nijansi pistacija.

Soleil Blanc je jedan od najboljih parfema koji mirišu na kokosovo mlijeko za sunčanje i plažu, užitak i ljeto bez kraja.

5. Juliette Has A Gun Vanilla Vibes Eau de Parfum

Vanilla Vibes je sanjivi, ljetni miris koji uravnotežuje svježinu morske soli sa slatkoćom poput kreme vanilije, orhideje i sandalovine, stvarajući istinski opuštajuću i bezbrižnu atmosferu na plaži.

Odličan je parfem koji miriše na slani zrak, baršunasti pijesak, sladoled od vanilije i baš savršeni sunčani dan na plaži.

6. Aerin Beauty Hibiscus Palm Eau de Parfum

Nježan, šarmantan i vrlo ugodan miris izgrađen je oko egzotične mješavine tropskog cvijeća i palminog lišća lagano zaslađenog kokosom i vanilijom i obavijenog svilenkastom toplinom mošusa.

Hibiscus Palm jedan je od najboljih parfema koji mirišu na plažu za one koji žele pronaći svjež, nježno slatkast, a ne prenapadan miris tropske plaže.

 | Autor:

7. La Vie Est Belle Soleil Cristal Eau de Parfum

Ovaj senzualni miris sadrži kremastu mješavinu kokosa, vanilije i egzotičnog cvijeća s naglaskom svježe mandarine i puderastog irisa, a pojačan je toplim drvenastim pačulijem.

LVEB Soleil Cristal je jedan od najboljih kokos-vanilija parfema koji će učiniti da mirišeš jednostavno poput ljetne božice.

8. Bobbi Brown Beach Eau de Parfem

Beach je sunčan, nježan i izrazito opuštajući miris u kojem senzualna nota jasmina lijepo prati suha toplina morskog pijeska i svježina mandarine i morske vode.

To je doista najbolji parfem za plažu koji miriše na Coppertone losion za sunčanje te savršeno dočarava srž ljeta i odmora.

9. Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Skinsent

Senzualan, blag miris kombinira blistavu svježinu citrusa s egzotičnom aromom tropskog cvijeća, dok kokos, jantar i vanilija donose utješnu slatkoću.

Bronze Goddess Eau Fraiche jedan je od najboljih kokos-vanilija parfema koji te vodi direktno na plažu, gdje bez brige možeš uživati u nježnoj toplini sunca i pijeska.

Kako odabrati svoj najbolji miris za plažu

Postoji mnogo različitih parfema koji nekima mirišu na plažu, a drugima ne. Kako bi pronašla svoj najbolji miris za plažu, prvo moraš definirati kako ti plaža točno miriše. A kada to napraviš, bit će ti puno lakše pronaći svoj savršeni miris za plažu.

Ako želiš pronaći parfeme koji mirišu na ocean ili more, obrati pažnju na mirise s morskim notama kao što su morska voda i sol, morske trave i tako dalje. Sintetičke molekule kao što su calone ili transluzone u mirisima također daju mirisima vodeni ili morski karakter. 

Ali, kako pronaći parfem koji miriše na kremu za sunčanje ili losion za sunčanje? Prije svega obrati pažnju na mirise, uključujući kombinaciju kokosa i cvjetnih nota, poput tuberoze, jasmina, ylang-ylanga, frangipanija i drugih. Ako uz kokos i egzotično cvijeće ima i citrusnih i voćnih nota, sigurno ćeš osjetiti vibru tropskog otoka.

Ovih dana možeš pronaći čak i mirise koji mirišu na tvoje omiljene koktele za plažu, na primjer, parfeme koji mirišu na pina coladu ili mojito…

Dakle, definiraj, pronađi i uživaj!

Photo: Instagram @esteelauder

Komentari 0