Beauty
amla ulje za kosu

Amla ulje za kosu: sve dobrobiti ovog moćnog ulja koje oporavlja kosu

  • Amla ulje za kosu hranjivo je ulje koje ima snažan njegujući utjecaj na oporavak suhe i lomljive kose
  • U indijskoj tradicionalnoj medicini koristi se već stoljećima, a njegove su dobrobiti kod obnavljanja kose i dokazana
  • Amla ulje može se koristiti na nekoliko načina, a izravno korištenje na kosi kao hranjiva maska smatra se najučinkovitijim

Kosa nakon ljeta može biti suha i oštećena još neko vrijeme, a hladnije jesensko vrijeme koje nastupa nakon ljeta, nikako ne pomažu u njenoj njezi, stoga ju je potrebno pravilno i redovito njegovati kako bi se u potpunosti opravila i bila zdrava i sjajna. Amla ulje za kosu jedno je od moćnih, hranjivih ulja koje može pomoći kod obnove kose i vraćanja sjaja suhoj i lomljivoj kosi.

Što je amla ulje i koje su njegove dobrobiti

Ulje biljke amle već se stoljećima koristi u tradicionalnoj indijskoj i kineskoj medicini za razne potrebe. Najvrjedniji dio biljke amle, odnosno indijskog grozda je njen plod, koji sadrži snažne antioksidanse za koje su istraživanja pokazala kako posjeduju razne protuupalne, osnažujuće i hidratantne čimbenike. Iz ploda amle, dobiva se i amla ulje, koje ima veliki učinak na poboljšanje zdravlja kose, a ponekad se u proizvodima nalazi i u obliku praha.

amla ulje za kosu | Autor: Shutterstock Shutterstock biljka amla

Amla ulje može hidrirajuće djelovati na suho i osjetljivo vlasište te ojačati vlasi kose, kao i regulirati proizvodnju masnoća na kosi.
Amla ulje obogaćeno je vitaminima C i E, kao i antioksidansima koji mogu pomoći kod obnove stanica, kao i kod poticanja zdrave cirkulacije na vlasištu te zaštititi od vanjskih utjecaja.

Uz korištenje amla ulja, kosa može postati sjajnija i otpornija zahvaljujući vitaminima i mineralima koje ovo ulje sadrži. Također može imati i pozitivan utjecaj na prhuti te svrbež vlasišta i djelovati umirujuće na vlasište.

Suha kosa Možda vas zanima Sve o poroznosti kose i kako najbolje njegovati kosu nakon ljeta, saznali smo od omiljene hair influencerice, @virkusic Rubrika Beauty Beauty

Kako koristiti amla ulje

Amla ulje može se koristiti na svim tipovima kose, a posebno će koristi od ovog hranjivog ulja imati suha ili lomljiva kosa, kao i osobe s masnim vlasištem i suhom i oštrom kosom. Amla ulje može se nanositi na kosu i vlasište do dva puta tjedno, a prije korištenja svakako je potrebno napraviti mali patch test kako bismo bili sigurni da korištenje neće izazvati alergijsku reakciju, posebno na osjetljivoj koži.

amla ulje za kosu | Autor: Shutterstock Shutterstock biljka amla i ulje

Amla ulje može se koristiti na više načina, kao maska prije pranja kose ili u praškastom obliku, pomiješanom s vodom ili uljem, kao pasta koja se nanosi na vlasište, a zatim umasira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RANAVAT (@ranavat)

Amla ulje - proizvodi

Olival amla ulje

Olival ulje za kosu Amla obogaćeno vitaminom E, pomaže pri obnavljaju čvrstoće i elastičnosti kose, a hranjivost ulja vraća kosi mekoću i sjaj. Namijenjeno je njezi suhe i oslabljene kose te se može koristiti kao pakung prije pranja kose ili za njegu i zaštitu vrhova oprane kose.

amla ulje za kosu | Autor: dm.hr dm.hr Olival, Amla ulje za kosu, (39,90 kn)

Dabur Amla ulje za kosu

Dabur Amla zlatno ulje za kosu nahranit će vlasište i osnažiti vlasi kose za sjajnu i zdravu kosu kombinacijom moćnih sastojaka, amla ulja, badema i henne. Dabur Amla zlatno ulje kosu jača iznutra te će kosa će biti duža, sjajnija i puna života.

amla ulje za kosu | Autor: kucazdravlja.hr kucazdravlja.hr Dabur, Amla zlatno ulje za kosu, (37,00 kn)

Ranavat Mighty Majesty serum za učvršćivanje kose s ekstraktom amle

Jedan od najpoznatijih seruma za kosu obnavlja zdravlje vlasišta i sjaj kose. Ovaj snažan tretman za kosu djeluje na sprječavanju oštećenja kose te održava kosu živom i lepršavom. Sadrži organsko suncokretovo ulje, organsko jasminovo ulje i organski ekstrakt amle.

Amla ulje | Autor: ranavat.com ranavat.com Ranavat, Mighty Majesty serum za učvršćivanje kose s esktraktom amle, (770,00 kn)

Ayugarden Amla ulje za kosu

Amla ayurvedsko ulje za kosu iz Ayugardena djeluje na jačanje volumena kose, a ujedno njeguje i hrani vlasište. Uz amlu, ovo ulje sadrži i druga hranjiva ulja koja će ojačati kosu i učiniti ju zdravijom, poput arganovog, suncokretovog, jojoba i sezamovog ulja.

amla ulje za kosu | Autor: bioterra.hr bioterra.hr Ayugarden, Amla ulje za kosu, (80,00 kn)

Možda vas zanima 5 savjeta kako njegovati kosu ujesen (i oporaviti je nakon ljeta) Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram @justinemarjan

Komentari 0