Life&style

5 savjeta kako njegovati kosu ujesen (i oporaviti je nakon ljeta)

  • Kosa ti je nakon ljeta suha i nekako beživotna? Istina, zdravlje kose i ljeto nisu najbolji prijatelji
  • Međutim postoje proizvodi koji će vratiti sjaj i hidratizirati oštećenu i suhu kosu
  • Donosimo korisne savjete kako obnoviti kosu uz pomoć preparata, vitamina, i naravno - puno vode

Uvijek smatramo da stanje naše kose ‘’može bolje’’, zar ne? No, vrlo rijetko zapravo učinimo taj dodatan korak ka njezi. Moramo biti svjesni da ljetni mjeseci, sunce, more, bojenje, našoj kosi uvelike odmažu, stoga se za lijepu kosu moramo malčice potruditi. I zato donosimo nekoliko korisnih savjeta kako obnoviti kosu uz pomoć vitamina iz udobnosti vašeg doma, ali i nekoliko savjeta za koje jedino što vam je potrebno je – dobra volja.

Izbjegavaj pegle za kosu i sušila

Iako je ovo zlatno pravilo koje već i ptice na grani znaju, nije loše podsjetiti na njihovu štetnost za kosu. No, ukoliko osjećaš da tvoja kosa to može podnijeti, povremeno možeš koristiti peglu, no svakako se pobrini da naneseš zaštitu od topline prije stiliziranja.

Tretman hidroliziranim keratinom

Keratin je primarni dio naše kose, zstupljen u njoj 65-95%. To je vlaknasti protein koji se sastoji od lanca aminokiselina, uključujući cistin, koje su neophodne za rast kose. Naša kosa, dakle, sadrži keratin, no vanjski čimbenici kao što su sunce i sol, smanjuju njegov postotak u našoj kosi. A na nama je da ga nadomjestimo.

Pravi izbor za jaku kosu je dodatak prehrani u obliku Forcapil Kératine+ kapsula čija je posebnost što sadrže hidrolizirani keratin koji je 97% identičan keratinu koji se prirodno nalazi u našem tijelu. Hidrolizirani keratin u biti je velika molekula proteina koja je prošla kroz kemijski proces kojim se razgrađuje na način da joj omogućuje prodor u kutikulu dlake. Hidrolizirani keratin pomaže kosi da minimalizira štetne učinke izlaganja suncu, alatima za oblikovanje koji rade na principu topline, kemijskim tretmanima i mehaničkim manipulacijama. Uz keratin, jedan od najvažnijih sastojaka je upravo BIOTIN kojeg često nazivamo "vitaminom ljepote".

 | Autor: miss7 miss7 Forcapil šampon i KERATINE+ kapsule

Peri kosu redovito

Zvuči kao klišej, zar ne? No, održavanje kose čistom je pola posla. Redovno pranje kose oslobađa tjeme od prljavštine i viška ulja. Međutim, pranje prilagodi svom tipu kose. Ukoliko imaš suhu kosu, dnevno pranje nikako nije preporučljivo te će biti sasvim dovoljno dvaput tjedno oprati kosu.

A dok uz Keratine+ kapsule njegujete kosu iznutra, uz Forcapil učvršćujući šampon pružite svojoj kosi toliko potrebnu njegu izvana. Formula Forcapil učvršćujućeg šampona jača i osnažuje vlakna kose od korijena, energizira i vraća vitalnost kosi te ju svakodnevno štiti. 

I kosi treba vitamina

Preduvjet je za zdravu i lijepu kosu svakako je uravnotežena prehrana bogata vitaminima. No, osim hranjenja iznutra, kosu je potrebno njegovati i izvana. Dobra vijest je što Forcapil šampon za kosu sadrži provitamin B5, značajan sastojak koenzima A koji ima ključnu ulogu u mehanizmu obnove stanica i tkiva, a k tome doprinosi i hidrataciji kose.

Pij puno vode

Iako uz Forcapil proizvode možemo dodatno hidratizirati kosu, neka nam ipak prvi korak bude hidratacija organizma. Preporučeni unos tekućine varira ovisno o životnoj dobi, spolu, tjelesnoj masi, vanjskoj temperaturi i vlažnosti, tjelesnoj aktivnosti, ali i posebnim fiziološkim (trudnoća, dojenje) te patološkim stanjima (primjerice, bolesti bubrega koje zahtijevaju hemodijalizu). No, recimo da je prosjek dovoljnog unosa vode za većinu zdravih odraslih osoba, u uvjetima kada se voda pojačano ne gubi, između 1,5 – 2 litre dnevno. Unutarnja hidratacija tijela u kombinaciji s vanjskom hidratacijom čini savršen duo, a kosa će vam biti vidno zahvalna.

Photo: Instagram @lovisabarkman

Komentari 0