Beauty

Ako navečer napraviš ovih 7 stvari, ujutro ćeš se probuditi (još) ljepša

  • Umjesto osvježeni i pomlađeni, ujutro se često budimo otečeni, podbuhli i kao zgužvani
  • Ako se ujutro probudiš ljepša nego večer prije, onda ili se dogodilo pravo malo čudo
  • Ili si se držala sljedećih savjeta

Da, ponekad se čini da nema šanse da se ujutro probudimo koliko-toliko normalnog izgleda – makar da ne izgledamo kao da nas je netko prožvakao. S pomoću ovih jednostavnih trikova to će ti doista uspjeti! 

1. Sve je u sastojcima 

Glikolna kiselina, vitamin A, peptidi i crvene alge potiču stvaranje stanica obnavljaju te zatežu kožu. Dodatno se preporučuje koristiti i bijeli čaj te ekstrakt kamilice. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Pravi položaj

Najbolji položaj za ljepotu je spavanje na leđima. Ako lice ne dodiruje jastuk onda se ne „gnječi“ pa se izbjegnu ružne borice. Ako spavaš na leđima, glavu treba držati na relativno povišenom jastuku, jer to potiče krvotok te se tako mogu izbjeći podbuhlost i podočnjaci. 

3. Važna je i vlaga

Tajna ljepote nalazi se u ovlaživaču prostorije. Suha koža je neprijatelj, a ako nemaš novaca za dobar ovlaživač, poslužit će i mokar ručnik na radijatoru. 

Možda vas zanima Znaš li koje je savršeno vrijeme za spavanac? Rubrika Life&style Life&style

4. Mala oaza 

Napravi od spavaće sobe mali raj. U sobi nemoj imati televizor, internet ili nered. Ključ za sreću je kad se osjećaš dobro. 

5. Investiraj u svilu 

Možda se na prvu loptu svilene plahte i presvlake čine luksuzom, ali i ovaj supernježni materijal kad ležimo na njemu ne ostavlja po licu i tijelu "crte", a tako ćeš izbjeći i borice na licu. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

6. Pravilno skidaj šminku 

Nikad nemoj ići spavati našminkana! Dakle, navečer je obavezno temeljito skidanje šminke. Čak i ako trebaš 10-ak minuta više navečer u kupaonici – isplati se! 

Možda vas zanima Znaš li što se događa u tijelu kad spavaš u čarapama? Rubrika Life&style Life&style

7. Puno sna

To je svima jasno! Ako svake noći spavaš tek tri ili četiri sata, uvijek ćeš biti umorna i izgledati natečeno. Bez puno sna nema ni ljepote… 

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?


 
Photo: Thinkstock

Komentari 0