Beauty

7 proljetnih frizura koje ćemo posvuda viđati i pravi su dokaz da proljeće donosi promjene

  • Prvi vijesnik proljeća su produženi dani koje smo jedva dočekali, pa slijede visibabe i jaglaci, ali oni nas ne zanimaju previše. Za razliku od novih beauty trendova 
  • Kakav će makeup vladati za toplijim dijelom godine se navelike nagađa, no još je uzbudljivije čuti što će nam preporučati u frizerskim salonima 
  • Od najjednostavnije ravne kose do povratka nekih starih trendova u novome ruhu, evo kakvo ćemo frizure viđati ovoga proljeća 

Jedina dobra stvar kod zime jest činjenica da iza nje dolazi proljeće koje ne možemo dočekati. Proljeće donosi laganije outfite, cvjetne parfeme i vedrije raspoloženje. Nagađanja proljetnih trendova već su u punome jeku, a mi smo istražili kakve bi frizure mogle biti hit. Donosimo 7 frizura za koje stručnjaci kažu da ćemo ih viđati svugdje ovoga proljeća!

Možda vas zanima Crvena boja kose vrlo je poželjna ove godine: 11 nijansi crvene kose i kako odabrati onu savršenu za sebe? Rubrika Beauty Beauty

1. Ravna kosa 

Frizura s kojom igramo na sigurno i koja uvijek izgleda dobro je puštena, čista i njegovana ravna kosa. Klasici su klasici s razlogom! Pritom se ne misli na ispeglanu kosu, već lijepo feniranu i prirodnu koja ne mora "savršeno" padati. Prva asocijacija nam je kosa Gwyneth Paltrow iz kasnih 90-ih. 

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Gwyneth Paltrow

2. 'Mixie' frizura

'Mixie' frizura frizura spoj dviju ikoničnih frizura - 'pixie' i 'mullet'. Po "naški" bismo rekli fudbalerka na kratku kosu. Kristen Stewart nedavno je prigrlila ovaj stil – nosi ga s puno teksture, slojeva, nemara i stava -  upravo onako kako bi se i trebao nositi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adir Abergel (@hairbyadir)

3. Zavjesa šiške

Kada smo pisali o trendovima šiški za ovu godinu, naravno da su se i zavjesa šiške našle na popisu. Ovaj opušteni stil idealan je za one koji žele promjene, a ne žele potpuno skratiti šiške. Jednostavan je za stiliziranje i daje dozu opuštenosti i svježine.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

4. Frizura 60-ih u modernome ruhu  

Nadahnuti frizurama iz 60-ih, čini nam se da je ove godine sve u znaku pravih, 'statement' šiški. Prva asocijacija je frizura Anne Karine, a ovog će proljeća fokus biti na suptilnim slojevima, volumenu i nemarnim šiškama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

5. Bob srednje dužine  

Čini nam se da su se prošle godine svi ošišali na bob, ali dobra je vijest da će se nositi i ove godine - u malo dužoj varijanti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

6. Šišanje 'na lonac'

Frizura koja priziva traume iz djetinjstva i za koju smo mislili da smo je ostavili u tom periodu, vratila se u još snažnija nego prije! Ovog je proljeća nosimo u nemarnoj i neurednoj varijanti tako da djeluje opušteno i trendi, nema straha - ekstremni 'bowl cut' ostavili smo u 2000-ima!

7. Pletenice  

Pletenice uvijek djeluju slatko i mladenački, a proljeće je totalno njihovo doba jer savršeno pristaju uz jeans jakne, starke i lepršave haljinice. 

Možda vas zanima Za ovaj 'old money' bob kažu da je hit frizura 2024. Imamo trikove kako ga dobro stilizirati Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @gretaferro

Komentari 0