Beauty

7 odličnih savjeta kako ljeti izbjeći bolne probleme zbog trljanja znojnih bedara

  • Po ljetu napokon možemo nositi prozračne lagane haljine i suknje
  • Kad barem ne bi bilo međusobnog trljanja i lijepljenja bedara čim se oznoje
  • Otkrit ćemo ti kako spriječiti trljanje bedara te neugodne posljedice toga

Mnogim ženama je, nažalost, ovaj problem dobro poznat. Međutim, postoji rješenje i za to. Imamo 7 savjeta kako spriječiti trljanje te nastanak ranjenih, neugodnih mjesta na bedrima.

1. Biciklističke hlačice

Biciklističke hlačice nisu samo popularni komad odjeće, nego su i savršene za nositi ih ispod dužih suknji i haljina. Superugodne su i neprimjetne. Naravno, usput će i spriječiti bolno trljanje bedara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

100% UltraFresh Cotton, 100% natural, 100% comfortable. {t-shirt: CM133A-shorts: PDC66A} #intimissimi #ultrafreshcotton

A post shared by Intimissimi (@intimissimiofficial) on

2. Podvezice

Podvezice, takozvane „bandelettes“, su laganija i prozračnija alternativa od biciklističkih hlačica. Izgledaju kao vrh samostojećih čarapa i nisu ništa drugo nego trake koje nosiš na bedrima. Savršene su ljeti za kraće haljine i suknje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our comfortable, anti-chafing BANDELETTES® Thigh Bands will prevent friction all day and all night! Tap to shop!

A post shared by Bandelettes (@bandelettes) on

3. Dječji puder

Dječji puder spriječit će nastanak ranica od trljanja. Kako to sprječava na stražnjici bebe, tako će i na ženskim bedrima. Puder „legne“ na kožu kao neki zaštitni ogrtač te sprječava da se jako znojiš. Međutim, oprez: moguće je da ostavi bijele mrlje na odjeći i namještaju.

Možda vas zanima Evo kako ti jabučni ocat može pomoći kod celulita i još 4 super kućne metode za glatka bedra Rubrika Beauty Beauty

4. Vazelin

Vazelin ili druga ulja za tijelo također su dobra kao zaštita za bedra. Jednostavno s njima namaži bedra. Međutim, pripazi i kod vazelina te ulja – mogu ostaviti mrlje na odjeći.

5. Poseban sprej ili gel 

Postoji čak i poseban sprej ili gel koji sprječava neugodno trljanje bedara.

6. Dezodoransi

Deo stickovi su također tajno oružje. Osim što sprječavaju znojenje, sprječavaju lijepljenje bedara, a time i trljanje. Međutim, nemoj ga previše nanositi. Mjesto nanošenja je jako blizu intimnog područja pa može uzrokovati iritacije ili poremetiti prirodne pH-vrijednosti.

7. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje doista je svestrano. Osim što je dobro za kuhanje i kozmetiku, pomaže i protiv trljanja bedara. Plus: kokosovo ulje nema kemije i dodatnih tvari pa nije štetno za tvoju kožu. Jednostavno namaži njime bedra i već će ti biti ugodnije.

Možda vas zanima Zadebljala koža na petama? Isprobaj ovaj super trik s mlijekom i maslinovim uljem! Rubrika Beauty Beauty
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0