Beauty
Tulipani

7 odličnih proljetnih parfema: mirišu na cvijeće, optimizam i sreću

  • Dolazak proljeća uvijek je lijepo proslaviti i s novim prekrasnim mirisom koji će nas zavodljivo obavijati i podizati nam raspoloženje
  • Ovi parfemi govore "zima je iza nas" i očaravajući nas uvode upravo proljetno raspoloženje
  • Ovo je naših 7 aduta i, tko zna, neki od njih možda postane i tvoj omiljeni miris u toplim danima pred nama

Kako vrijeme prolazi, parfemi nam mogu pomoći da proslavimo sezonske promjene, poput prijelaza iz često tmurne zime u živahni osjećaj pune nade koji dolazi s proljećem. Srećom, na raspolaganju je mnogo prekrasnih proljetnih mirisa koji će ti pomoći da se raspoložiš i ušetaš u proljetno raspoloženje.

Možda vas zanima Kako mirišu kraljice i princeze? Ovo su najdraži parfemi pripadnica kraljevskih obitelji Rubrika Beauty Beauty

Aerin: Lilac Path 

 | Autor: starlightsun.com starlightsun.com

Lilac Path plete delikatnu priču o svježem zelenilu, bogatom cvatu i nježnim laticama. Evokativni jorgovan daje mirisu privlačnu dubinu, pojačanu bujnim mirisnim galbanumom. Kremasti laktoni jasmina miješaju se s mekim uljem sjemenki anđelike i cvijetom naranče. Ovo je parfem s izrazitim mirisom cvijeta jorgovana.

Inspiracija za Lilac Path je grm jorgovana koji cvjeta u ljetnoj kućici Aerinine pokojne bake Estée Lauder. "Postoji nešto vrlo posebno u proljetnim jorgovanima; kako brzo cvjetaju, tako brzo i nestaju. Lilac Path hvata duh proljeća i čini ga trajnim", rekla je Aerin Lauder, unuka Estee Lauder koja stoji iza brenda ovog divnog mirisa.

Mirisne note: jorgovan, galbanum, sjemenke anđelike, narančin cvijet

Cijena: 935,90 kuna, 50ml.

Jo Malone: Scarlet Poppy

 | Autor: sephora sephora

Zadivljujući i razigrani miris koji sadrži nježno slatku, puderastu mješavinu irisa, maka i ukusnih smokava s naglašenim toplim nijansama ječma i omotan intrigantnom kremastom slatkoćom egzotičnih zrna tonke. Scarlet Poppy jedan je od najboljih proljetnih parfema za dame koje žele upoznati i provesti prve tople dane vedro i slatko.

Mirisne note: ambreta, mak, iris, smokva, ječam, zrna tonke.

Cijena: 865,00 kuna, 50ml.

Givenchy: L'Interdit Millésime

 | Autor: Douglas Douglas

L'Interdit Millésime je izuzetno radostan parfem u kojem je svježa, realistična aroma cvijeta naranče umekšana gorkastom slatkoćom bademovog mlijeka i naglašena blistavim citrusnim i začinskim nijansama. Predivan je proljetni miris za one žene koje žele dane ispuniti pozitivnim vibracijama i jednostavno mirisom sreće.

Mirisne note: gorka naranča, đumbir, cvijet naranče, neroli, tuberoza, bademovo mlijeko, mošus

Cijena: 759,90 kuna, 50ml.

Žena posjeduje stotine parfema, ali samo su tri kojima muškarci ne mogu odoljeti

Tom Ford; Tubéreuse Nue 

Tom Ford Tubereuse Nue | Autor: Pr/ZaraHome Pr/ZaraHome

Intrigantan cvjetni miris na temu opojnog, slatkog cvijeća tuberoze i jasmina pomiješan s egzotičnim začinskim i drvenim notama i naglašen razigranim, ali neočekivanim nijansama žvakaće gume. Tubéreuse Nue jedan je od najboljih proljetnih parfema za dame koje ovog proljeća žele isprobati nešto novo i vole eksperimentirati s izgledom i mirisima.

Mirisne note: timut papar, tuberoza, jasmin, akordi antilopa, drvenaste note, mošus 

Cijena: 2598,00 kuna, 50ml

Sisley: Izia La Nuit Sisley

 | Autor: Sisley Izia Sisley Izia

Izia La Nuit je putovanje s drvenastim, cvjetnim tragom jednako intenzivnim kao i sjećanje na romantični susret. Izia la Nuit je oda noći, još počast tajanstvenoj i jedinstvenoj ruži pronađenoj u vrtu Isabelle d’Ornano koja cvjeta nakratko samo jednom godišnje.

Inspirirana originalnom Iziom, svijetlim, prozračnim cvjetnim mirisom, Izia La Nuit nudi obnovljeni intenzitet u kombinaciji s toplinom koju donose vanilija i jantar u kombinaciji s senzualnošću ruže. Izia la Nuit je sofisticiran i moderan miris za žene koje žele mirisati kao tamnocrvena ruža u punom cvatu.

Mirisne note: crni ribiz, kardamom, ruža, magnolija, pačuli, labdanum, vanilija, ambroxan

Cijena: 1265,90 kuna, 50 ml.

Možda vas zanima Sortilège, parfem kojeg je obožavala i Marilyn Monroe: 85 godina mirisne čarolije spašene od zaborava Rubrika Life&style Life&style

Byredo: La Tulipe

 | Autor: Byredo Byredo

Kada tulipani počnu cvjetati, to je znak da je došlo proljeće. S dosadnim danima zime na kraju, vrtovi oživljavaju smjelim bojama i čistim oblicima. Byredo: La Tulipe simbolizira prirodu, rascvjetani vrt i početak proljeća. Miris obiluje cvjetnim tonovima, koji su dopunjeni svježim cvjetno drvenastim mirisom frezije. Jedinstveni miris tulipana pridaje ovom mirisu originalni ton.

Mirisne note: zelene note, ciklama, rabarbara, frzija, tulipan, vetiver, drvenaste note

Cijena: 1126,00 kuna, 50ml

Frederic Malle: Rose & Cuir 

 | Autor: John Lewis & Partners John Lewis & Partners

Rose & Cuir nije tipičan parfem ruže, već moderna varijacija na temu ruže, uključujući impresivan duet geranija i kože s naglašenim crnim ribizom i sečuanskim paprom te nadopunjen drvenim notama. Predivan je proljetni miris za žene koje spajaju snažan karakter i karizmu s prirodnom, čistom senzualnošću. 

Mirisne note: geranij, crni ribiz, sečuanski papar, koža, cedar, vetiver

Cijena: 1137,00 kuna, 50 ml.

Photo: Shutterstock

Komentari 0