Beauty

7 kolonjskih voda za muškarce po kojima će mirisati 2023.

  • Miris je dio stila i može ostaviti trajan utjecaj na ljude oko nas (u dobru i u zlu!)
  • Stoga je dobar miris jedan od najpoželjnijih, ali i najškakljivijih poklona u blagdansko vrijeme
  • Ako tražiš poklon za dragog muškarca, donosimo ti popis od sedam najboljih muških kolonjskih voda prema mišljenju beauty urednika više renomiranih časopisa, od GQ-a do Men's Healtha

Nedavno istraživanje pokazalo je da je muški miris bio glavni faktor za žene koje traže potencijalnog partnera. Naravno, pronaći pravu kolonjsku vodu može biti izazovno s toliko mnogo opcija. Ne čini li se da su svi mirisi isti nakon samo nekoliko mirisanja? Nadamo se da ćemo ti olakšati taj proces — umjesto da mirišeš bočicu za bočicom, pogledali smo recenzije profesionalaca i došli do sedam najboljih kolonjskih voda za muškarce.

Možda vas zanima Najbolji ženski parfemi za 2023. godinu: 5 mirisa koje stručnjaci najčešće preporučuju Rubrika Beauty Beauty

Top 7 kolonjskih voda za muškarce, prema mišljenju stručnjaka

1. Bleu de Chanel

Poznat po svom snažnom, intrigantnom mirisu, Chanelov Bleu de Chanel dospio je na top 7 spomenutih stručnjaka. Chanel je, naravno, nadaleko poznat u industriji mirisa, a Chanel br. 5 jedan je od najprodavanijih parfema. Međutim, Bleu je veliki favorit za 2023. godinu. U krajnjoj liniji, Bleu de Chanel je dugo bila najprodavanija kolonjska voda u svijetu mirisa.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Izvanredan miris hvaljen je zbog svog podtona drvenaste cedrovine s dugotrajnim tragovima grejpa, što ga čini svježom opcijom čistog mirisa. Citrusne i jantarne note savršeno se nadopunjuju, dok cedrovina dodaje element prodornosti.

Cijena: 701,50 kn

2. Dior Sauvage

Dior je dugo veliki igrač na tržištu vrhunske luksuzne mode, a Sauvage nije ništa drugačiji, jer postoji od 1966. godine. Sauvage je od tada najprodavaniji miris. Za one koji žele biti zapaženi zbog svoje kolonjske vode, to bi mogla biti sjajna opcija.

Recenzenti kažu da je ova kolonjska voda hrabriji izbor mirisa, premda je neki nazivaju najboljom kolonjskom vodom za nošenje u uredu. Sadrži naznake ambroxana, sečuanskog papra i reggio bergamota, što ga čini savršenim za muškarca koji se želi istaknuti iz gomile. Tu su i naznake papra i bergamota... 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Sauvage je intrigantna mješavina grube muškosti (vetiver, papar, pačuli) i granične ženstvene profinjenosti (lavanda, geranium) koju je teško odrediti, ali nema kraja nositeljima koji hvale njegov čudesni spoj mirisa.

Cijena: 884 kn

3. Versace Eros

Možda ne postoji veće ime kada je u pitanju muška moda od Versacea, a Eros sigurno opravdava očekivanja najboljeg od najboljeg.

Razigran i topao, a opet seksi i šarmantan, Eros vješto spaja svježinu mente s daškom slatkoće za neodoljiv rezultat koji je jednako očaravajući koliko i primamljiv. Najbolji dio: njegova hladna pikantnost znači da je pogodan za sva godišnja doba.

Sjajan je i sam dizajn bočice. Prekrasna bočica u Art Deco stilu sadrži kolonjsku vodu s dodatkom mente u ovom svježem i tropskom mirisu. Prožeta narančom, talijanskom limunovom koricom, zelenom jabukom, tonka sjemenkama, jantarom, drvenastom vanilijom, vetiverom i mahovinom, ova kombinacija mirisa dobro se nosi ljeti, ali općenito je prilično univerzalna kolonjska voda.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Poput Sauvagea, Eros je snažan miris zbog kojeg će ljudi oko onog tko ga nosi odmah primijetiti posebnu aromu. Odvažnu mješavinu citrusa i drveća u ovoj kolonjskoj vodi najbolje je nositi kada se želi ostaviti trajan dojam.

Cijena: 384 kn

4. Calvin Klein Eternity

Budimo iskreni: postoji previše kolonjskih voda koje se mogu izabrati, a ponekad je dobro odabrati samo onaj sjajan miris s kojim jednostavno ne možeš pogriješiti. Pa, nema boljeg izbora od dugogodišnjeg favorita Eternity Calvina Kleina.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Eternity Calvina Kleina je apsolutna moćna kolonjska voda koju muškarci godinama nose po cijelom svijetu. Eternity je također pobjednik ako tražiš kolonjsku vodu za poklon jer je tako univerzalno omiljena — i zato što nije tako skupa kao ostale na popisu. Eternity je zimzelen: kadulja, cedar, bergamot i mahovina kombiniraju se za zemljani i osvježavajući završetak.

Cijena: 269 kn

5. Tom Ford Tobacco Vanilla

Ako industrijski standard poput Eternityja nije za tebe, Tom Ford Tobacco Vanilla definitivno je nešto drugačije što vrijedi isprobati. Kao što se Forbes šali, 'Tobacco vanilla je djedova pušačka jakna koja se susreće s bakinim svježe pečenim kolačićima od vanilije'.

Neka te to ne zavara – Vanilla je i dalje intrigantna kolonjska voda za muškarce. Ova je kolonjska voda profinjena ravnoteža koja nije pretjerano slatka ili pretjerano zadimljena, miris ostaje topao, primamljiv i, što je najvažnije, vrijedan komplimenata.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Tobacco Vanilla Toma Forda je miris koji bi se mogao svidjeti muškarcima koji borave na otvorenom i uživaju u finijim stvarima u životu, osobito u odvažnoj kolonjskoj vodi. S đumbirom, duhanom i kakaom, ova vrhunska kolonjska voda Tom Ford je ultimativni slatki i začinski miris za osobu koja jednostavno ne može birati između to dvoje.

Cijena: 2079 kn

6. Blu Atlas Atlantis

Pod utjecajem mirisa i prizora obalne džungle na Baliju, Blu Atlas Atlantis je pridošlica koja se pridružila kombinaciji u 2022. godini. 

Sam miris predstavlja veliku razliku od konkurencije, privlačan je ljudima koji žele izbjeći jake kemijske pripravke. Napravljen je bez ikakvih ftalata ili drugih neželjenih dodataka. Formula je također veganska i bez okrutnosti.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Blu Atlas Atlantis nudi svestranost onima koji ga nose. Ima aromatičan i zemljani miris s ključnim notama bergamota, muškatne kadulje i pačulija.

Cijena: 714,88 kn

7. Giorgio Armani Acqua di Gio

Jedna od najpoznatijih marki kolonjske vode i glavna stvar u industriji od svog početka 1996. godine, Acqua di Gio Giorgia Armanija još je jedna od onih bočica s kojom se 'ne može pogriješiti'.

Miris Acqua di Gio, kombinacija je bergamota, nerolija, ružmarina i pačulija koji vrišti zemljano na najbolji način, daje ovoj kolonjskoj vodi izvrstan miris, a da pritom nije previše jak. Druge stručne stranice spominju naznake mora, lavande i zelene mandarine.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kolonjska voda Armani također je dobila visoke pohvale zbog produljenog vijeka trajanja i nosivosti, što znači da miris neće brzo nestati. 

Cijena: 331,50 kn

Možda vas zanima Miris 'Missing Person' za kojim luduju zvijezde rasprodao se u samo 5 sati, no sad je ponovno u prodaji Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pr

Komentari 0