Beauty

Najbolji ženski parfemi za 2023. godinu: 5 mirisa koje stručnjaci najčešće preporučuju

  • Procjena je da na svijetu sveukupno postoji 15.000 do 20.000 različitih parfema
  • Kako smo onda uspjeli izdvojiti baš ovih pet kao top mirise za 2023. godinu?
  • Pa eto, oslonili smo se na preporuke renomiranih stranica, od Voguea do Byrdieja i ova petorka dobila ih je najviše 

Jesi li ikada prošla pored osobe na ulici i osjetila dašak nečeg nevjerojatnog? Malo je vjerojatno da ono što si namirisala prirodno isijava iz nečijeg tijela. Prije je riječ o savršeno odabranom parfemu. Industrija parfema vrijedna je milijarde eura, a svijet mirisa je golem. Premda je nošenje mirisa definitivno osobna stvar, nekoliko najboljih parfema na svijetu uspjelo je zadovoljiti čak i najizbirljivije noseve.

Najbolji parfemi za 2023. | Autor: shutterstock shutterstock Najbolji parfemi za 2023.

Miris je sam po sebi snažan osjet, a nije povezan jedino s time kako se trenutačno osjećamo, nego nas povezuje s različitim točkama i emocijama u vremenu. Istraživanje Champalimaud centra otkrilo je da se sve svodi na neurone u mozgu. Istraživanja sugeriraju da ove moždane stanice u olfaktornom korteksu – području mozga koje kontrolira miris – povezuju određene mirise i mjesta. Miris nas često ima moć vratiti u temeljna sjećanja - možda te parfem vrati u zagrljaj s bakom na Božić ili s mamom na rastanku prije odlaska kući...

Možda vas zanima Pomirisali smo ih gomilu i imamo pobjednike! 10 najboljih parfema za zimu 2022. Rubrika Beauty Beauty

Tržište je prepuno parfema, s procijenjenih 15.000 do 20.000 različitih mirisa. Ali ne boj se, sakupili smo rezultate sa 10 vodećih stručnih web stranica (Allure, People, CNN, Variety, Harper’s Bazaar, Insider, Vogue, Elle, Women’s Health, Byrdie) kako bismo vidjeli koji su parfemi ocijenjeni najboljima. Popis je rangiran na temelju najpreporučljivijih ženskih mirisa na ovim stranicama. 

Najbolji parfemi za žene, prema mišljenju beauty stručnjaka

1. Maison Margiela Replica Jazz Club

Zadimljen, sladak i seksi, Maison Margiela Replica Jazz Club najbolji je izbor. Složen i dugotrajan miris oduševljavat će satima.

Linija mirisa Replica Maison Margiela usmjerena je na poboljšavanje raspoloženja. Svaki miris bavi se vibrom određenog razdoblja s namjerom da prenese onoga tko ga nosi u taj trenutak u vremenu. Jazz Club je povratak u Harlemsku renesansu i ambijent lokala gdje posjetitelji pijuckaju koktele i puše cigare dok slušaju nastupe velikana tog žanra.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Mirisne note uključuju list duhana, ružičasti papar, rum i začine. Topao, blag i samo malo sladak, Replica Jazz Club od Maison Margiela brzo je postao sveti gral parfema i glavni dio make upa beauty urednika.

Cijena: 885 kn

2. Le Labo Santal 33

Le Labo Santal 33 najbolji je izbor parfema za ljude koji ne žele nositi parfem, a opet je visoko ocijenjen zbog prirodnog mirisa i luksuznog osjećaja.

Ovaj misteriozni miris postao je jedan od najvećih parfemskih ludila u prošlom desetljeću, i to s dobrim razlogom: mošusan je, začinski i pomalo zadimljen (ali ne pretjerano). Savršen za ljubitelje zemljanih, mošusnih mirisa, Santal 33 dobro je ocijenjen zbog svoje nezaboravne arome.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Da, skuplji je, ali malo ovog složenog, gotovo kožnog, toplog mirisa oduševit će i najprofinjenije nosnice. Uz cedar i sandalovinu, osjetit ćeš i note kardamoma, irisa i ljubičice.

Cijena: 510 kn

3. Gucci Bloom

Guccijev parfem Bloom klasični je cvjetni miris u svom najboljem izdanju. Sadrži note rangoon puzavice, pupoljka jasmina i tuberoze. Razmišljaj o tom mirisu kao o laganoj, mekoj, bezvremenskoj opciji. 

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Jedan recenzent čak primjećuje: 'Gucci je konačno smjestio klasu i sofisticiranost u bocu.'”

Cijena: 556 kn

4. Chanel Chance

Chanelov Chance parfem savršen je miris ako tražiš klasičan osjećaj sa svim pravim notama. Jedinstvena kombinacija voća i cvijeća, Chanelov Chance ima note jasmina i citrusa za stvaranje laganog mirisa koji jednako dobro djeluje tijekom koketne večeri na spoju kod kuće kao i tijekom užurbanog dana punog obaveza.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Sa cvjetnom bazom irisa i jasmina te notama slatke vanilije, bijelog mošusa i ružičastog papra, miris je ikoničan i kompleksan.

Cijena: 1311,50 kn

5. Glossier You

Glossier You parfem uvijek je nanovo na vrhu popisa urednika ljepote zbog svog besprijekornog mirisa, ali i prihvatljive cijene.

Nazvan 'You', kao znak sposobnosti mirisa da drugačije miriše na svakom nositelju, ova mješavina cvjetnog irisa, začinskog ružičastog papra i toplih sjemenki ambrete postala je hit branda Glossier. Premda parfem na svakome miriše malo drugačije, jako ga vole zbog svojih suptilnih početnih nota žarkih začina i drveta.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Ako tražiš miris za ured, svoj dnevni miris možeš prilagoditi svjetlijoj varijanti. Glossier You je otvoreni parfem koji raste na tebi sa svojim blago slatkim srcem mirisa koji dolazi od sjemenki ambrete.

Cijena: 460 kn

Možda vas zanima Miris 'Missing Person' za kojim luduju zvijezde rasprodao se u samo 5 sati, no sad je ponovno u prodaji Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0